Gebruiker:Rasbak/Archief5

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Verwijderingsnominatie Laminitis[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Laminitis. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090727 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 28 jul 2009 02:10 (CEST)

Vliegen[bewerken | brontekst bewerken]

Snel en mooi omschreven zo. groet, --Johnangelis 2 aug 2009 16:44 (CEST)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Inulin.jpg[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak, u hebt een versie van één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Inulin.jpg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20090810 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 11 aug 2009 03:09 (CEST)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Root_selaginelle_dwarsdoorsnede.jpg[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak, u hebt een versie van één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Root_selaginelle_dwarsdoorsnede.jpg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20090815 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 16 aug 2009 03:04 (CEST)

Kiembol[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak,

Op wiktionary kreeg ik van een buitenlander die zich bezighield met de koloniale literatuur over talen op Nieuw Guinee de vraag wat het woord kiembol betekent, n.m. met betrekking tot de kokosnoot Is dat de bol die je in het midden ziet? wikt:Gebruiker:JcwfJcwf

Uit de bevruchte eicel in de zaadknop groeit een draad van cellen, waarvan één of meer topcellen gaan uitgroeien. Allereerst groeien deze topcellen uit tot de zogenaamde kiembol, die bestaat uit nog ongedifferentiëerde cellen. Bij verdere deling en differentiatie ontstaat dan uiteindelijk het volgroeide embryo.Rasbak 18 aug 2009 08:46 (CEST)
Dank je Rasbak.

152.1.193.138 18 aug 2009 18:41 (CEST)

Lijst van wilde planten in Nederland#Knolribzaad[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Rasbak, Ik zag dat je mijn wijziging bij de naam van bovenstaande plant/groente terugdraaide. Ik heb nu het bijhorende artikel aangemaakt onder de naam van de groente (die volgens mij ook het meest algemeen is). Onder welke naam denk jij kan hij het beste in deze lijst opgenomen worden? Groeten, Goodness Shamrock 18 aug 2009 10:59 (CEST)

Op de nederlandse wikipedia wordt uitgegaan van de naamgeving volgens Heukels' Flora van Nederland en die geeft als naam knolribzaad. Dus ook onder deze naam in de lijst opnemen en de andere naam als redirect naar knolribzaad. Ik heb dit als zodanig aangepast.Rasbak 18 aug 2009 11:31 (CEST)
Ok. Weet ik dat ook weer. Bedankt voor de aanpassingen. Vr. groeten, Goodness Shamrock 18 aug 2009 12:33 (CEST)

Colchicum alpinum[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Rasbak,

je hebt bij dit artikel informatie toegevoegd waaraan ik ernstig twijfel. Zou je hiervoor een bron kunnen geven? Voor de reden waarom ik twijfels heb, zie commons.

met vriendelijke groet,

Teun Spaans 31 aug 2009 21:36 (CEST)

Dag Teun,

Zet het maar rustig terug. Ik baseerde mij op commentarr van meneerke bloem.Rasbak 31 aug 2009 21:38 (CEST)

Gracias! Teun Spaans 31 aug 2009 21:48 (CEST)

Staal[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Rasbak, zag dat je mijn werk van het opgeschonen van de dp Staal weer had teruggedraaid. Speciale reden voor? Hou je misschien van rommelige pagina's? Heb je actie weer ongedaan gemaakt. Gr, John-c 7 sep 2009 08:21 (CEST)

  • Er zijn veel van soortgelijke pagina's. Ze bevatten info. zie o.a. Van den Broek. Ik heb het dus weer teruggedraaid.~~
    • Ik zag dat je die constructie ook heb toegepast. Dus ik heb je versie weer teruggezet. Sorry.Rasbak 7 sep 2009 17:10 (CEST)

31 maart 2004[bewerken | brontekst bewerken]

Jubileumster,
Vijf jaar actief
v.a. 31 maart 2004

Rasbak, sinds 31 maart 2004 doe je mee. Daarvoor een Jubileumster. Dedalus 8 sep 2009 21:13 (CEST)

mooie foto van een ananasgal Rasbak ! ik had er ook een gemaakt maar kon de gal dankzij jouw foto identificeren. (http://blogvanbart.blogspot.com/) Bart (Evanherk) 16 sep 2009 09:54 (CEST)

badname template op commons[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Rasbak,

Het badname template op commons is niet om een rename aan te vragen, dat gebeurd met rename, en die stonden al op de betreffende twee foto's van de hooglandse molen in hellouw.

badname word er naderhand opgeplakt om aan te geven dat de hernoeming gebeurd is, zodat een mod eventueel gebruik op andere wiki's kan hernoemen, waarna de afbeelding daadwerkelijk verwijderd kan worden. Akoopal overleg 17 sep 2009 09:18 (CEST)

Oops, ik heb niets gezegd, jij had de rename zelf uitgevoerd zie ik. Akoopal overleg 17 sep 2009 09:20 (CEST)

Grote Veenderplas[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Rasbak! Ik zag op commons een aantal foto's van de Grote Veenderplas in de categorie Ede staan, maar volgens mij is dit in Barneveld. De foto's van de luchtlanding zijn erg mooi overigens! Groeten, ArjanHoverleg 28 sep 2009 16:00 (CEST)

De plas behoort tot de gemeente Ede en ligt in Lunteren.Rasbak 28 sep 2009 16:51 (CEST)
Yep, ik zie het net. Het is echt randje Ede. Walderveen ligt er vlakbij, maar het zit bijna tegen de bebouwde kom van Barneveld. Groeten, ArjanHoverleg 28 sep 2009 17:00 (CEST)

File:Herfsstijlloos.jpg[bewerken | brontekst bewerken]

Dag,

Jouw foto File:Herfsstijlloos.jpg is voorwaar een Colchicum sp. maar zeker niet een Colchicum autumnale. De groene bloembuis, de brede witte keel en de bruinachtige meeldraden laten mijn veronderstellen dat het om een Colchicum bornmuelleri gaat. Zie voor vergelijking File:Colchicum bornmuelleri - flower3.jpg.

Beste groeten, --Réginald (Overleg)

Bedankt voor uw opmerking. Ik had hem gekocht als herfsstijlloos.Rasbak 4 okt 2009 19:56 (CEST)

Verwijderingsnominatie Glazenwasser[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Glazenwasser. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20091005 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 6 okt 2009 02:08 (CEST)

NuCommons: Bestand:Kolibri.jpg[bewerken | brontekst bewerken]

Bestand:Kolibri.jpg is nu beschikbaar op Wikimedia Commons als Commons:File:Kolibri pueblo.jpg. Commons is een centraal archief van vrije media die gebruikt kunnen worden op alle Wikimedia wikis. De afbeelding zal verwijderd worden van Wikipedia, maar dit heeft geen gevolg voor het gebruik in artikelen. Je kunt een afbeelding die is geüpload naar Commons op dezelfde manier gebruiken als een afbeelding geüpload naar Wikipedia, in dit geval: [[Bestand:Kolibri pueblo.jpg]]. NB dit is een automatisch bericht. --Erwin85TBot 8 okt 2009 11:50 (CEST)

Bestand:Hommelnest binnenkant.jpg is nu beschikbaar als Commons:File:Hommelnest binnenkant.jpg. --Erwin85TBot 27 okt 2009 19:53 (CET)

Doorgeefster[bewerken | brontekst bewerken]

Ik kreeg een doorgeefster van collega Afhaalchinees en geef deze aan jou vanwege de vele bijdragen aan de artikelen over planten, insecten en andere biologische onderwerpen. -B kimmel 17 okt 2009 16:30 (CEST)

Dank je wel Rasbak, dat je de ster aan mij hebt doorgegeven. Ik geef hem ook weer door, aan Rob Hooft. Elly 18 okt 2009 10:26 (CEST)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Hommelnest_binnenkant.jpg[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak, u hebt een versie van één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Hommelnest_binnenkant.jpg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20091020 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 21 okt 2009 03:06 (CEST)

Ws sjabloon[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Rasbak, ik heb op Overleg gebruiker:Jim kerssens één en ander even iets vriendelijker gebracht omdat het om een vrij nieuwe gebruiker gaat en dit dan dus niet meteen afschrikt. Ik hoop dat u/je zich daar in kan vinden? Met vriendelijke groet Peterson Overleg 27 okt 2009 08:42 (CET)

Ananas[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Rasbak, zag dat je mijn werk van het artikel ananas weer had teruggedraaid. Is daar een speciale reden voor? Ik heb je actie weer ongedaan gemaakt. Groeten, J3RO3N (Overleg | Bijdragen) 30 okt 2009 12:46 (CET)

Ik vind het zeer ontsierend en de grootste onzin. Dus heb ik het weer teruggedraaid.Rasbak 30 okt 2009 12:54 (CET)

nsubsp.[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Rasbak, Waar wordt dit begrip gebruikt? Ik ken het niet en volgens mij wordt dit niet in de malacologie gebruikt. Zijn ondersoorten dan niet altijd op (micro)geografische verschillen gebaseerd? Tom Meijer MOP 7 nov 2009 21:40 (CET)

  • Zie Bastaardeikvaren.A taxonomic subdivision of a species consisting of an interbreeding, usually geographically isolated population of organisms. [1] Rasbak 8 nov 2009 09:29 (CET)
Bedankt. Groet, Tom Meijer MOP 8 nov 2009 11:27 (CET)
Ik kom na wat googelen tegen dat dit een afkorting is van nothosubsp., in feite dus van nothosubspec. Notho komt van nothus=bastaard, of 'niet-eigen'. Het lijkt eveneens dat dit begrip alleen in de plantentaxonomie voorkomt. Zoals ik al zei, bij mollusken ken ik het niet. In 'Biological nomenclature' van C. Jeffrey uit 1973 (dus tamelijk oud), kom ik deze term niet tegen. Wel: Nothomorph. Heeft min of meer dezelfde betekenis en komt alleen in de botanie voor. Ik vind veel hits voor Nsubsp en nothosubsp. maar persoonlijk lijkt mij dit onjuist gebruik: nothomorph lijkt mij meer toepasselijk. Groet, Tom Meijer MOP 8 nov 2009 11:41 (CET)
Pas het gerust aan zoals jij denkt dat het moet; eventueel met enkele redirects.Rasbak 8 nov 2009 11:55 (CET)
OK, ik zal wat toevoegen. Ik was vooral geïntrigeerd door de term omdat ik dacht wel zo'n beetje alle taxonomische categorieën te kennen. Maar die kennis betreft alleen het dierenrijk. Groet, Tom Meijer MOP 8 nov 2009 11:59 (CET)

overcategorisatie[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Rasbak,

Wil je op commons een beetje opletten op overcategorisatie. Op commons:Category:Kilsdonkse molen, Dinther heeft Multichil op mijn verzoek alle ruim 100 afbeeldingen uit de bovenliggende categorieen gehaald. Als een molen een 'eigen' cat heeft, is het niet meer de bedoeling dat ze in categorieen staan waar de 'eigen' cat al in staat. Groetjes, Akoopal overleg 26 nov 2009 19:31 (CET)

Hoi Rasbak, soortgelijk verzoek voor de nl-wiki. Je nieuwe artikel Koker (wipmolen) was al in de categorie Wipmolen gezet, en aangezien die categorie al in de categorie Windmolen zit is het niet de bedoeling het artikel ook in Windmolen te categoriseren, daar zit hij namelijk dan al in. Akoopal overleg 29 nov 2009 23:53 (CET)

Een anoniem...[bewerken | brontekst bewerken]

...bewerkte je gebruikerspagina (Zie: [2]). Aan jou om te bepalen of je het eens bent met de wijziging, maar volgens mij zijn 't alleen maar spellingsfoutjes en niet zo erg als dat blijft staan. Sum?urai8? 10 dec 2009 13:53 (CET)

Bron Figuur Wortelpunt[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak,

We zouden graag de figuur die je hebt geplaats in de wiki over wortels in een boek plaatsen waar we mee bezig zijn, maar zonder bronvermelding kan dat niet. Het betreft de onderstaande figuur: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Anatomy_roots_Dutch_text.jpg#filehistory

Zou je me willen doorgeven wat de bron is van deze figuur?

Met vriendelijke groeten,

Jan den Ouden jan.denouden <<AT>> hetnet.nl

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Musa paradisiaca.jpg[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak, u hebt een versie van één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Musa paradisiaca.jpg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20091229 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 30 dec 2009 02:01 (CET)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Staandglas.jpg[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak, u hebt een versie van één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Staandglas.jpg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20100104 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 5 jan 2010 02:04 (CET)

Verwijderingsnominatie Gezichtspunt[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meerdere artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Gezichtspunt dat is genomineerd door Marrakech. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100128 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 29 jan 2010 01:02 (CET)

Je edit op gevlucht[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Rasbak. Even mijn motivatie om je edit op gevlucht terug te draaien. Molens zijn over het algemeen ambachtelijk en heel divers gebouwd. Elke molen heeft wel wat unieke details. Als je al dat soort unieke details in algemene artikelen (dus niet het artikel over de molen zelf) gaat vermelden, dan komen die artikelen bol te staan van de feitjes, en zijn ze totaal niet meer leesbaar voor de geïnteresseerde leek. Sowieso heb jij een schrijfstijl waarin je graag op de details ingaat waarbij de grote lijn er niet altijd meer goed afkomt.

Daarnaast nog een tweede reden, De Koe betreft een nieuwe molen, een replica, gebouwd op een moment dat de molens niet meer werkzaam zijn. Als je verbeteringen in die nieuwbouwmolens op algemene artikelen gaat vermelden, is het net alsof dat nog even bij de geschiedenis van de monumentale molens hoort, en dat doet het absoluut niet.

Ik hoor wel van je. Groetjes, Akoopal overleg 4 feb 2010 23:57 (CET)

Verzoek[bewerken | brontekst bewerken]

Zie [[3]]--Johnangelis 19 feb 2010 10:25 (CET)

Q-koorts[bewerken | brontekst bewerken]

Goedendag, Ik zag dat je een bijdrage hebt geleverd. Gezien dat het Q-koorts seizoen voor de deur staat zou het leuk zijn om dit onderwerp op te poetsen en uit te breiden. De vraag is dus of je daaraan mee kan/wil helpen. Op de overleg pagina van Q-koorts heb een kopje aangemaakt over het onderwerp.DirkG 8 mrt 2010 08:58 (CET)

Hondenpoep[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Rasbak, het is niet de bedoeling dat je een "weg" sjabloon weghaalt, zeker niet als de nominatiereden NE (niet encyclopaedisch) is. Met vr. gr. --Kalsermar 23 mrt 2010 16:45 (CET)

Verwijderingsnominatie Hondenpoep[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meerdere artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Hondenpoep dat is genomineerd door Kalsermar. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100323 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 24 mrt 2010 01:01 (CET)

Roeden[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Rasbak,

Ik zie je edit op roeden over de Fransenroede, zie hier De Fransen-roede heeft de 'goot' ook aan de achterkant, het is de prins van oranje roe die hem aan de zijkant heeft. Akoopal overleg 24 mrt 2010 23:57 (CET)

  • Dat staat dan verkeerd in Wieksystemen.Rasbak 25 mrt 2010 08:26 (CET)
    • Tja, Gerrit Pouw maakte ook wel eens fouten :-) Akoopal overleg 26 mrt 2010 00:59 (CET)

ethyn[bewerken | brontekst bewerken]

had de reden voor mijn re-revert op de overlegpagina van Kleuske geplaatst. Nu ook op de overlegpagina van Ethyn; evt discussie dus aldaar... groet! L.tak 6 apr 2010 08:32 (CEST)

was inderdaad gefazel over algemeenheden, waardoor het echte gevaar in een "gaaaapp..." verloren gaat. Kleuske 6 apr 2010 14:43 (CEST)


Aanpassing gen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste, ik merkte dat u mijn aanpassing op de bovengenoemde pagina weer ongedaan gemaakt hebt. Toch ben ik van mening dat 'prionen' niet in dat lijstje daar thuishoren. Een prion is een eiwit, het is dus geen organisme, heeft geen enkel gen vervat is absoluut niet opgebouwd uit baseparen. Daarom dat ik het ook uit die lijst verwijderd had. Om te voorkomen dat er een 'welles-nietes' oorlog gestart wordt, had ik daar graag eerst uw mening over gehoord.Lord Aide 11 apr 2010 17:07 (CEST)

  • Ik zou het op prijs stellen als het prion blijft staan gelet op de eerste zin van het artikel: Een gen draagt de informatie voor een specifieke erfelijke eigenschap in een cel. Met de ontdekking van het prion is DNA misschien niet de enigste mogelijkheid van erfelijke overdracht van eigenschappen.Rasbak 11 apr 2010 17:27 (CEST)
    • Maar dat maakt van een prion nog steeds geen gen. Het is ook helemaal geen 'erfelijke overdracht' op zich. Momenteel wordt het nog gerekend tot de infectieziekten, die worden niet geërfd op basis van bloedverwantschap. Genen wel. DNA is trouwens niet de enige vorm van erfelijke overdracht, RNA werd zelfs eerder gebruikt dan DNA. En er bestaat een mooie pagina over prionen. Misschien hoort deze informatie eerder daar thuis, dan op de pagina over genen. Lord Aide 11 apr 2010 17:39 (CEST)

Bladvlekkenziekte[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Rasbak. Ik zie dat je onlangs de dp Bladvlekkenziekte hebt aangemaakt. Ik heb geprobeerd om de links er naartoe te herstellen. Echter bij een aantal wist ik niet welke ik moest hebben, zou je hier naar willen kijken. Sowieso het verzoek bij aanmaak van een dp de links zelf te herstellen, omdat diegene vaak ook voldoende kennis van het betreffende onderwerp heeft.

Een tweede vraag over dit onderwerp: Kan de naam Bladvlekkenziekte (tarwe) niet beter Bladvlekkenziekte (graan) zijn, omdat ik in het artikel lees dat het niet enkel de tarwe betreft die getroffen kan worden.

Groet, Pompidom 24 apr 2010 17:32 (CEST)

Het betreft echter alleen tarwe en gerst en andere grassoorten. Graan is dus veel te omvangrijk, maar i.v.m. grassen te eng. Naar de nadere dp's zal ik nog kijken.Rasbak 24 apr 2010 19:58 (CEST)
Vandaar dat ik het ook maar vraag en niet zelf aanpas. ;-) Alvast bedankt voor het herstellen van de overige links naar de dp. Groet, Pompidom 25 apr 2010 10:47 (CEST)

olieperikelen[bewerken | brontekst bewerken]

Via deze toevoeging met betrekking tot haar kwam ik bij Oliemolen, maar ook Haar (olieslaan). Je hebt aan beide artikelen bijgedragen, vandaar deze overlegbijdrage. Ik vind het vreemd dat ik ín deze artikelen geen kruisverband zie, i.a.w. dat er in de tekst niet naar elkaar gerefereerd wordt. Het lijkt toch dat ze met elkaar te maken hebben. Of niet? Zo ja, zou je dat willen doen? Ik weet er te weinig van... --VanBuren 3 mei 2010 13:43 (CEST)

In het kopje verwarmen van de oliemolen wordt de haar doorgelinkt naar haar (olieslaan). Bij de haar (olieslaan) wordt via zie ook verwezen naar de oliemolen. Ik heb nu wel in de beginzin van haar (olieslaan) de oliemolen opgenomen. Je probleem is me echter niet duidelijk.Rasbak 3 mei 2010 17:40 (CEST)
Lees anders het artikeltje wigpers ook, misschien dat dat het wat duidelijker maakt. Akoopal overleg 3 mei 2010 22:02 (CEST)
Dank je. Ik was een beetje op het verkeerde been gezet door het relatief zeer uitgebreide lemma Haar (olieslaan) en de zeer summiere verwijzing ernaar in Oliemolen. Meestal zie je in een artikel dan een hoofdstuktitel met daaronder een samenvatting van een uitgebreider lemma plus een verwijzing naar dat lemma. --VanBuren 4 mei 2010 14:27 (CEST)

RE:Spaarlamp[bewerken | brontekst bewerken]

Waarom als ik iets onjuist naar juist verbeter, zou ik dat niet mogen doen: Want 1 spaarlamp moet je vergelijken met 1 gloeilamp en niet met 8! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 87.211.93.36 (overleg · bijdragen)

Volgens mij ben je vergeten dat een spaarlamp 8000 uur mee gaat en een gloeilamp maar 1000 uur.
En dus moet je 8 gloeilampen aanschaffen tegen 1 spaarlamp.Rasbak 20 mei 2010 17:31 (CEST)

steunder[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Rasbak, op Kap (bovenkruier) beweer je dat de steunder voorkomt dat de kap dompt. Ik kan me daar echter totaal niets bij voorstellen, hoe moet ik dat zien. De voeghouten lopen wel krom, maar dragen gewoon op de overring, net als de steunder een vast onderdeel van de kap, dus als de kap al zou dompen moet dat over de overring, en gaat de steunder gewoon mee. Volgens mij is de steunder om eventueel doorzakken van de windpeluw te voorkomen, en (wat jij misschien bedoelt) het vooroverdompen van de windpeluw als de voeghouten slechter worden. Akoopal overleg 26 mei 2010 11:46 (CEST)

Zie Gildebrief 15 december 1999 blz. 14. Molenbouwer Medendorp uit Zuidlaren meldt dat een molen ooit gebouwd zonder steunder direct al bij het eerste kruien voorover dompte. Voor verdere details zie de Gildebrief.Rasbak 26 mei 2010 12:01 (CEST)
Maar Medendorp is een groninger molenbouwer, dus gaat het hierbij vrijwel zeker om een voeghouten kruiwerk. Daar is de krachtenverdeling natuurlijk heel anders dan met een kruiwerk waarbij er wel een overring is. Dus denk ik toch dat je uitspraak iets te stellig is. Akoopal overleg 26 mei 2010 15:06 (CEST)
Hierbij het artikel. Voel je vrij om een en ander aan te passen.100pxRasbak 26 mei 2010 15:59 (CEST)
Gelieve geen auteursrechtenschendingen naar Wikipedia te uploaden. Er zijn genoeg imagebins op het internet waar je even tijdelijk plaatjes kan dumpen. Multichill 26 mei 2010 22:43 (CEST)
Ok, leuk artikel. Maar ik houd twijfel, het is meer een stuk waar het vragend gesteld word wat de functie is, en er word 1 theorie gemeld, dat vind ik een erg magere basis om het als een feit in het artikel te vermelden. En ook na lezing blijf ik erbij dat dit verhaal alleen voor een voeghoutenkruiwerk opgaat. Misschien is dit een leuke discussie om eens op het molenprikbord te starten over de functie van de steunder? Akoopal overleg 27 mei 2010 00:31 (CEST)
Hoi Rasbak, prima herschrijving. Als je de scan nog op een imagebin gooit, of op mijnalbum ofzo wil ik op het molenprikbord de discussie wel aanslingeren ook. Hoog tijd voor een inhoudelijke discussie daar weer, en wie weet levert het nog wat leuks op. Akoopal overleg 27 mei 2010 20:03 (CEST)
Zie voor artikel: [4]

Verwijderingsnominatie Operon[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Operon dat is genomineerd door Mastadc. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100623 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 24 jun 2010 02:02 (CEST)

tractor[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo! Op moment kan ik het artikel tractor helaas niet bewerken omdat ik en intensieve discussie op de duitse wikipedia heb. [*http://de.wikipedia.org/wiki/CULTAN-Verfahren Cultan-bemesting]. Misschien heb je ook wat informatie of weet iemand ? De gebruiker vind Cultan en heel goed ding en weet geen enkele kritiek te noemen. --Weiderinder.de.vu 10 jul 2010 22:42 (CEST)

  • Inderdaad een flauwekul artikel. Ammoniak kan zelfs niet door de plantenwortels worden opgenomen en al helemaal niet passief. Eeerst moet de ammoniak door o.a. bacteriën omgezet worden in nitraat. De plantenwortels zoeken zelf de meststoffen op. Een normale breedwerpige bemesting is zelfs beter, omdat er dan geen wortelverbranding kan optreden. Een betere stikstofmeststof dan pure ammoniak is kalkammonsalpeter. Zie dat artikel. Daarnaast zijn er korrels die de meststof langzaam vrijlaten. Dit wordt vaak bij potplanten en gazons toegepast. Zie ook [5]Rasbak 10 jul 2010 23:51 (CEST)

Mannacicade[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Rasbak, ik heb zonet je artikel Cicade orni verwijderd, omdat B. Kimmel het deze ochtend al had aangemaakt onder de naam Mannacicade. Groeten, C (o) 18 jul 2010 16:32 (CEST)

Huh, wat is dat voor actie? Als een artikel dubbel is maak je van de andere toch een redirect met eventueel overnemen van feiten die niet in het andere artikel staan? En als je daar geen kennis voor hebt plak je samenvoegsjablonen. Ik vind dit eigenlijk een vage actie. Nu kan er ook heel makkelijk weer alsnog onder de andere naam een dubbel artikel gaan verschijnen. Graag terugplaatsen en goed oplossen. Akoopal overleg 18 jul 2010 18:27 (CEST)
Geen vage actie: alles wat in dit artikel stond (incl. afbeelding) is terug te vinden in het artikel Mannacicade - C (o) 18 jul 2010 19:09 (CEST)
Dan nog is de normale actie mijn inziens om er een redirect van te maken. Akoopal overleg 18 jul 2010 21:39 (CEST)
Een geldig artikel (Cicade orni) met als bewerkingssamenvatting "Geen zinvolle inhoud:" is absurd. Daar heb je niet je knoppen voor! Ik heb het teruggeplaatst en er een redirect van gemaakt. Multichill 18 jul 2010 21:51 (CEST)

Vraagje vandalismebestijding Fysiologie[bewerken | brontekst bewerken]

Naar mijn mening is er bij Fysiologie‎‎ [Doc-sciencofan‎ (2×)] sprake van vandalisme. Het lukte mij niet dit terug te draaien. Zou je even willen kijken wat je er van vindt en zo mogelijk actie ondernemen? Groet --PAvdK 28 jul 2010 15:06 (CEST)

Het lijkt mij geen vandalisme. Ik heb het wat bijgewerkt zoals hoofdletters.Rasbak 28 jul 2010 15:29 (CEST)
Prima. Er is wel iets verloren gegaan, maar ik denk niet dat het hindert. PAvdK 28 jul 2010 19:53 (CEST)

Fotowedstrijd: Wiki loves Monuments[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Rasbak,

Allereerst wil ik je hartelijk bedanken voor de foto's die je voor Wikipedia gemaakt hebt. Van 1 tot 30 september wordt Wiki loves Monuments georganiseerd. Omdat jij in het verleden foto's hebt gemaakt van rijksmonumenten wil ik je graag uitnodigen om mee te doen aan deze fotowedstrijd. Meer informatie over deelname is te vinden op wikilovesmonuments.nl.

Mocht je vragen hebben stel deze dan gerust op mijn overlegpagina.

Mvg, Bas 25 aug 2010 18:53 (CEST)

Zelffertiel[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Rasbak,

Even een opmerking over Zelffertiel. Laat ik voorop stellen dat ik geen deskundige ben. Het kan ook heel goed dat ik vaktermen verwar. Toch lijkt de tekst met ras me niet logisch. Ik ga ervan uit dat bv. het sneeuwklokje een ras is. Met een ander ras, bv. een boterbloem, zal geen bevruchting optreden, of in elk geval geen bevruchting die nieuwe sneeuwklokjes oplevert. Ik neem aan dat daarvoor een tweede sneeuwklokje (exemplaar, in mijn woorden) nodig is, en als dat zich niet aandient regelt het eenzame sneeuwklokje de bevruchting zelf. Ik ben benieuwd waarom er dan echt wel rassen moet staan. Vriendelijke groeten, - Robb 11 sep 2010 19:33 (CEST)

Ik ben evenmin botanicus maar is zelffertiel niet een kwekersterm voor de algemenere botanische term 'zelfbestuivend'? Kan zelffertiel niet beter een doorverwijzing worden naar zelfbestuiving alwaar deze term dan vermeld kan worden?Tom Meijer MOP 11 sep 2010 19:44 (CEST)
Ga je gang.Rasbak 12 sep 2010 09:08 (CEST)

De Korenbloem, Kortgene[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Rasbas,

Ik heb je toevoeging aan de lijst van molens in Zeeland weer ongedaan gemaakt, zolang hij nog geen gevlucht heeft is het een restant, en hoort hij nog op de lijst van voormalige molens thuis, waar hij ook al stond. Akoopal overleg 12 sep 2010 19:46 (CEST)

are[bewerken | brontekst bewerken]

Je hebt gelijk: 10 are. Schaam, schaam.. Koosg 28 sep 2010 10:57 (CEST)

links naar molendatabase[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Rasbak, zou je links naar de molendatabases via de link-sjablonen willen leggen, zoals hier? Mocht de structuur van een van die databases ooit veranderen hoeven we waarschijnlijk alleen het sjabloon aan te passen, en zijn we weer klaar. Akoopal overleg 30 sep 2010 22:34 (CEST)

foto gebruikt[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Rasbak,

een van je fotos is gebruikt: http://www.natuurbericht.nl/?id=4092

groetjes

Teun Spaans 1 okt 2010 17:14 (CEST)

Bedankt voor je informatie. Rasbak 1 okt 2010 18:01 (CEST)

Bestand:Hazelnoot struik.jpg[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak, iemand heeft via het contactformulier gevraagd waarom bovengenoemde afbeelding op zowel Hamamelidae als Hazelaar te zien is. Ik ben niet kundig op dit gebied. Zou jij daar iets over kunnen zeggen? Wellicht is plaatsing op een van beide artikelen foutief? Jcb - Amar es servir 17 nov 2010 12:35 (CET)

De afbeelding staat als voorbeeld ook bij de Hamamelidae, omdat de hazelaar onder deze verouderde indeling valt. Rasbak 17 nov 2010 17:28 (CET)
Bedankt, ik ga dit mailen aan de vraagsteller. Jcb - Amar es servir 17 nov 2010 17:31 (CET)

Foto's lichter maken[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Rasbak, wil jij alsjeblieft stoppen om foto's van anderen lichter te maken? Ze knappen er eigenlijk nooit van op, je verwijdert contrast wat je ziet doordat de foto bijna 3x zo klein word, en je doet soms bewuste lichtinval teniet. Het worden gewoon hele rare foto's. Akoopal overleg 21 nov 2010 10:57 (CET)

Oké.Rasbak 21 nov 2010 10:59 (CET)

Vitamine C gehalte in witlof[bewerken | brontekst bewerken]

Bedankt voor uw opmerkzaamheid in het lemma "Bloedarmoede". U heeft gelijk, witlof bevat maar weinig vitamine C. Als je in de USDA National Nutrient Database zoekt op "witloof" zie je dat rauwe witlof maar 2,8 mg vitamine C per 100 gram bevat. Dat is zeer weinig vergeleken met de andere twee voorbeelden. Rauwe broccoli bevat volgens deze database 89,2 mg per 100 gram en paprika ("Peppers, sweet, red, raw") 127,7 mg per 100 gram. Itsme 8 dec 2010 10:06 (CET)

Hüvenermühle[bewerken | brontekst bewerken]

Dank voor het artikel over de Hüvenermühle, snel gedaan na de rode link die ik maakte. Akoopal overleg 1 jan 2011 20:15 (CET)

Wikipedia:Café Exact[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak/Archief5, omdat je interesses hebt op deelgebieden van de exacte wetenschappen wil ik je graag uitnodigen in Café Exact! Café Exact is een nieuwe overlegruimte voor mensen zoals jij, die enige deskundigheid hebben op het gebied van de exacte wetenschappen. Dit café is bedoeld als samenvoeging van diverse andere café's op dit gebied. Door verschillende disciplines bij elkaar te brengen is het de bedoeling een synergie van kennis en ervaring te creëren. Ik zie uit naar jouw discussiebijdragen, vragen, suggesties en antwoorden, die jij vanuit jouw kennis en kunde kunt doen! Vriendelijke groet, Josq (overleg) 7 jan 2011 13:36 (CET)

Vandalismebestrijding[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak, zou je als je vandalisme terugdraait het betreffende vandalisme ook willen aanmerken als Gecontroleerd en het dossier van de vandaal willen aanvullen of aanmaken? Dat was je in dit geval vergeten dus heb ik het even voor je gedaan Glimlach. Mvg, YoshiDaSilva (overleg) 17 feb 2011 12:53 (CET)