George Momberg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
George Momberg / Killer Karl Krupp
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Geboortenaam George Momberg
Nationaliteit Vlag van Nederland NED/Vlag van Canada Canada
Geboortedatum 13 mei 1934
Overlijdensplaats Hamilton, Ontario
Overlijdensdatum 24 augustus 1995
Lengte 188 cm
Gewicht 116 kg
Carrière
Debuut 1957
Met pensioen 1988
Ringnaam Killer Karl Krupp
Dutch Momberg
Mad Dog Momberg
Baron von Krupp
Overige beroep(en) Professioneel worstelaar

George Momberg (13 mei 1934Hamilton, Ontario, 24 augustus 1995), beter bekend als Killer Karl Krupp, was een Nederlands-Canadees professioneel worstelaar die vooral bekend was gedurende de jaren 70 en begin jaren 80.

George Momberg werd tijdens de Duitse bezetting van Nederland geboren. Na de oorlog emigreerde het gezin Momberg naar Canada.

Professionele worstelcarrière[bewerken | brontekst bewerken]

Momberg maakte zijn debuut als professioneel worstelaar in 1957 onder de naam Dutch Momberg. Na vele jaren zonder groot succes, veranderde hij zijn podiumnaam in 1971 in Mad Dog Momberg. In 1972 nam hij de podiumrol van 'evil German' (slechte Duitser) Killer Karl Krupp aan, dat van hem een ster zou maken.

In zijn rol als 'slechte Duitser' Krupp speelde Momberg een ideale slechterik: met opengesperde ogen, kaalgeschoren hoofd, een kort zwart baardje en een gemene grijns plus een overdreven zwaar Duits accent met zware, zwarte laarzen en monocle stapte hij de ring in. Onderdeel van de act was het brengen van de Hitlergroet. Momberg deed dit terwijl hij een diepe haat had jegens de nazi's die Nederland hadden bezet. De overdreven act zag hij zelf als bespotting van deze fascisten. Na 1975 maakte hij ook regelmatig gebruik van de naam Baron von Krupp.

Overlijden[bewerken | brontekst bewerken]

George Momberg ging in 1988 als worstelaar met pensioen om daarna te gaan werken voor Midland Trucking Company. Hij overleed in 1995 aan de gevolgen van hepatitis, die hij tijdens het worstelen in Japan had opgelopen.