Hansa-Park

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hansa-Park
Locatie Sierksdorf, Vlag van Duitsland Duitsland
Opening 15 mei 1977
Eerdere namen Hansaland (1977 tot 1986)
Legoland Sierksdorf (1973 tot 1976)
Seizoen April - oktober
Oppervlakte 46 hm2
Attracties
Totaal 30
Achtbanen 4
Waterattracties 4
Officiële website
Hansa-Park op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Hansa-Park is een attractiepark, gelegen bij Sierksdorf in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein.

Het park werd geopend op 15 mei 1977 onder de naam "Hansaland". In 1987 werd het park omgedoopt tot Hansa-Park. Van 1973 tot 1976 was op dezelfde locatie het eerste Duitse Legoland.

Attracties[bewerken]

In totaal zijn er in Hansa-Park ongeveer 30 attracties te vinden. In het park bevinden zich 4 achtbanen en 4 waterattracties. "Nessie" is een stalen achtbaan met looping, "Super Splash" een waterachtbaan en de "Torre del Mar" is een 73 meter hoge zweefmolen. De uitzichtstoren Holsteinturm heeft een hoogte van 100 meter. In 2008 en 2010 zijn er 2 nieuwe attracties bijgekomen, in 2008 "Die Glocke" en in 2010 "Fluch von Novgorod", een achtbaan die van 0 tot 100km/H in slechts 1,4 seconden gaat.

  • Starflyer: Torre del Mar
  • Vrije val-attractie: Monte-Zuma
  • Waterattracties: Baracuda-Slide (waterglijbaan), Super-Splash (waterachtbaan), Wildwasserfahrt (boomstamattractie), Rio Dorado (wildwaterbaan)
  • Achtbanen: Nessie, Crazy-Mine, Rasender Roland, El Paso Express, Fluch von Novgorod en Die Schlange von Midgard
  • Thrill-attracties: Vluchtsimulator, Space Race, Fliegender Hai (loopingschip), Sturmvogel, Wellenreiter (carrouselachtige attractie), Koggenfahrt, Hansekarussell (draaimolen), Sturmfahrt der Drachenboote (schipschommel)
  • Over- en uitzichtattracties: Holsteinturm (uitzichttoren), Hansa Park Express (park-express), Blumenmeerbootsfahrt (rondvaart), Historisches Riesenrad (reuzenrad)
  • Kinderattracties: Safari-Jeeps, Kettenflieger, La Torre Rapida (mini-vrije val), Space Soccer (botsauto's), Dr. Livingstones Safari-Flug

Shows en evenementen[bewerken]

Er zijn meerdere shows en evenementen in het park, waaronder een grote parade, een lasershow, een 4D-bioscoop en een papegaaienshow.

Externe link[bewerken]