I'd Like to Die a Thousand Times

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
I'd Like to Die a Thousand Times
Regie Edwin Brienen
Producent Edwin Brienen
Scenario Edwin Brienen
Hoofdrollen Esther Eva Verkaaik
Clayton Nemrow
Eva Dorrepaal
Sebastian Suba
Shaun Lawton
Bärbel Schleker
René Ifrah
Franziska Fuhlrott
Elisabeth Baulitz
Ruxandra Will
Muziek Mirist Egal
Cinematografie Edwin Brienen
Première 2007
Genre drama
Speelduur 75 minuten
Taal Engels
Land Duitsland
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

I'd Like to Die a Thousand Times! is een alternatieve roadmovie uit het jaar 2007 en Edwin Brienen's 8ste lange speelfilm.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De film volgt twee stellen, Blake (Clayton Nemrow) en Renee (Esther Eva Verkaaik) en Raoul (Sebastian Suba) en Lisa (Eva Dorrepaal). Met het spelen van Monopoly en het drinken van een goed glas wijn, proberen ze de hitte van de zomer te doorstaan. Wat als een vreedzame zomermiddag begint, eindigt in een hel van gewelddadige excessen en moorden. En passant vermoorden de protagonisten willekeurige slachtoffers zonder enige reden, zonder enige vorm van emotie. Eindstation is uiteindelijk het Paradijs, waar de twee stellen naakt dansbewegingen maken en koketterend het publiek aankijken.

Visie regisseur[bewerken | brontekst bewerken]

Edwin Brienen in de perstekst van de film: "Ik vind het fascinerend om te zien hoe normen en waarden in de huidige maatschappij ontstaan. Maar vooral om te concluderen hoe ze uiteindelijk gemanipuleerd worden. Met onze absurd wanhopige behoefte om dingen te categoriseren in goed en kwaad. Lekker met z'n allen Britney Spears veroordelen omdat ze geen slipje draagt, maar de duizenden doden in Irak snel wegzappen. Natuurlijk sta ik aan de kant van de protagonisten. Dat is geen politiek statement, de protagonisten zijn simpelweg meer 'fun'.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]