Kehrwegstadion

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Kehrwegstadion
Tribune 3 KAS Eupen.jpg
Plaats Vlag van België Eupen, België
Capaciteit 8.400
Eigenaar Stad Eupen
Bespelers KAS Eupen
Portaal  Portaalicoon   Sport

Het Kehrwegstadion is een voetbalstadion in de Belgische stad Eupen. Het is de thuisbasis van voetbalclub KAS Eupen, actief in de Jupiler Pro League. Het stadion is eigendom van de stad Eupen, die het ter beschikking stelt van de voetbalclub. Het heeft een capaciteit van ongeveer 8.400 toeschouwers, verdeeld over vier tribunes. Het stadion is uitgerust met kantines, enkele loges en een restaurant.

Omdat Eupen in het seizoen 2009/2010 promoveerde naar de Jupiler Pro League, moet het stadion drastisch aangepakt worden volgens de KBVB. Ook moet er veldverwarming komen. De start van de renovering is vertraagd door klachten van buurtbewoners. Midden oktober werden de werken voltooid, het stadion biedt nu plaats aan 8.400 toeschouwers.

Geschiedenis[bewerken]

Het stadion is eigendom van de stad Eupen en wordt vooral gebruikt door de voetbalploeg. Er kunnen 8.400 toeschouwers plaatsnemen in de vier tribunes en de kantine. Daarin bevinden zich bovenaan de loges in de hoofdtribune en een restaurant. K.A.S. Eupen promoveerde in 2010 naar de Jupiler Pro League. Om in de Pro league te spelen moest het stadion herbouwd worden, om aan de eisen van de profliga te voldoen. Dit alles werd in orde gebracht tegen oktober 2010. De capaciteit werd uitgebreid naar 8.400 plaatsen, het de schijnwerpers op het veld en veldverwarming. De kosten hiervoor bedroegen ongeveer 5 miljoen euro. In hun eerste match in het vernieuwde stadion speelde K.A.S. Eupen onmiddellijk VV St. Truiden naar huis met 6-0.

Externe link[bewerken]