Lijst van Mario Kart-circuits

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

In de lijst van Mario Kart-circuits staan alle circuits uit de Mario Kart-games vermeld.

Legenda

Beker OP Circuitnaam Omschrijving Retrocircuitversies
Engelstalig Nederlandstalig MKSC MKDS MKWii MK7 MK8 MKT
PADDESTOEL SNES Mario Circuit 1 Een circuit groene buizen als obstakel op de weg en een muur van gekleurde blokken.
PADDESTOEL SNES Donut Plains 1 Donutvlakte Race door een groen landschap en steek een meer over met de brug.
PADDESTOEL SNES Ghost Valley 1 Dit circuit is een oude brug omringt met Boo's. De omheining breekt af na botsing.
PADDESTOEL SNES Bowser Castle 1 Bowsers kasteel 1 Het circuit is een hoekig en loopt door een zee van lava. Met Thwomps als gevaarlijk obstakel.
PADDESTOEL SNES Mario Circuit 2 Mario's Circuit 2 Een circuit met olievlekken en groene buizen als obstakels op de weg en een muur van gekleurde blokken.
BLOEM SNES Choco Island 1 Race door een landschap van chocolade, met Piranha Planten en moddervlekken.
BLOEM SNES Ghost Valley 2 Dit circuit is een oude brug omringt met Boo's. De omheining breekt af na botsing. De brug heeft scherpe bochten.
BLOEM SNES Donut Plains 2 Donutvlakte 2 Race door een groen landschap en steek een meer over met de brug. Monty Mole's springen op de weg als obstakel.
BLOEM SNES Bowser Castle 2 Bowsers kasteel 2 Het circuit is een hoekig, heeft T-splitsen en loopt door een zee van lava. Met Thwomps als gevaarlijk obstakel.
BLOEM SNES Mario Circuit 3 Een circuit met een haarspeldbocht, olievlekken en groene buizen en een muur van gekleurde blokken. CU
STER SNES Koopa Beach 1 Het circuit bestaat uit kleine eilandjes in de zee, met Cheep Cheeps als obstakel. Karts kunnen door lichtblauw/ondiep water rijden.
STER SNES Choco Island 2 Race door een landschap van chocolade, met Piranha Planten, moddervlekken en chocoladenstromen.
STER SNES Vanilla Lake 1 Rijd al glijdend door een glad, met sneeuw bedekt ijslandschap met veel ijsblokken als obstakels.
STER SNES Bowser Castle 3 Het circuit is een hoekig, heeft T-splitsen en loopt door een zee van lava. Met Thwomps als gevaarlijk obstakel.
STER SNES Mario Circuit 4 Een circuit met een haarspeldbocht, olievlekken en groene buizen en een muur van gekleurde blokken. Dit is het langste circuit van de vier.
SPECIAAL SNES Donut Plains 3 Donutvlakte 3 Race door een groen landschap, met twee kapotte bruggen over een meer. Monty Mole's springen op de weg als obstakel.
SPECIAAL SNES Koopa Beach 2 Het circuit loopt langs de rand van een eiland en door lichtblauw/ondiep water, met als obstakel donkerblauw/diep water en Cheep Cheeps.
SPECIAAL SNES Ghost Valley 3 Dit circuit is een smalle oude brug omringt met Boo's. De omheining breekt af na botsing. De brug heeft scherpe bochten en gaten in het midden.
SPECIAAL SNES Vanilla Lake 2 Rijd al glijdend door een glad, met sneeuw bedekt ijslandschap met groene buizen en veel ijsblokken als obstakels.
SPECIAAL SNES Rainbow Road Regenboogbaan De eerste race die zich afspeelt op een regenboog, met vele scherpe bochten en zonder omheining. DLC
PADDESTOEL N64 Luigi Raceway Luigi's Circuit Een eenvoudig, redelijk rechttoe rechtaan circuit. Luigi is op een groot billboard te zien.
PADDESTOEL N64 Moo Moo Farm Boe-boe-boerenland Het circuit loopt door een boerderijlandschap met Monty Mole's als obstakel. Er lopen koeien in de weilanden langs de weg.
PADDESTOEL N64 Koopa's Strand Koopa Troopa Beach Race over een strand dat vernoemt is naar een gigantisch rotsformatie in de vorm van een Koopa Troopa.
PADDESTOEL N64 Kalimari Desert Wildwestwoestijn Rij langs het spoor door de tunnel en over de weg die het spoor kruist. Er rijden treinen over het spoor. CU
BLOEM N64 Toad's Turnpike Toads Tolweg Ontwijk auto's op deze openbare weg tijdens een race in de nacht. Afbeeldingen van Toad zijn her en der langs het circuit te zien.
BLOEM N64 Frappe Snowland Race door een heuvelachtig, besneeuwd landschap. Er is een reusachtig ijssculptuur van Mario en van Yoshi te zien.
BLOEM N64 Choco Mountain Chocokloof Het circuit loopt door de vallei van een chocolade berg, met vallende rotsblokken en piramide van choclade. CU
BLOEM N64 Mario Raceway Een eenvoudig, redelijk rechttoe rechtaan circuit, met een S-bocht en een groene buis als tunnel.
STER N64 Wario Stadium Wario Stadium Race over een crossbaan met scherpe bochten, heuvels en een schans voor een grote sprong.
STER N64 Sherbet Land Ijzige Ijsbaan De route gaat over het ijs langs een meer met drijvende ijsschotsen en door een grot vol pinguïns.
STER N64 Royal Raceway Koninklijke Kartbaan Deze race vindt plaats rondom een meer en langs Peach' Kasteel uit Super Mario 64.
STER N64 Bowser's Castle Bowsers kasteel Race door Bowsers Kasteel en over het dak, met Thwomps en vuurspuwende standbeelden. Er hangen schilderijen zoals in Super Mario 64.
SPECIAAL N64 DK's Jungle Parkway Het circuit loopt door jungle en heeft een schans om over de rivier te springen en smalle houten hangbrug.
SPECIAAL N64 Yoshi Valley Yoshi's Vallei Er zijn verschillende routes met vertakkingen die door de vallei leiden. Vlak voor de finish rolt een gigantisch Yoshi-ei op het pad.
SPECIAAL N64 Banshee Boardwalk Een griezelig circuit over een oude houten brug. Grote Cheep Cheeps springen uit het water en vleermuizen vliegen over.
SPECIAAL N64 Rainbow Road Regenboogbaan Het circuit is gemaakt van doorzichtig glas in regenboogkleuren. met Chomps als obstakel.
PADDESTOEL GBA Peach Circuit Een eenvoudig circuit door een groen landschap, met Peach' kasteel prominent in de achtergrond.
PADDESTOEL GBA Shy Guy Beach Het circuit bestaat uit eilandjes in de zee. Karts kunnen door lichtblauw/ondiep water rijden. Een boot schiet kanonskogels.
PADDESTOEL GBA Riverside Park Een circuit langs en over een rivier de rand van een woud.
PADDESTOEL GBA Bowser Castle 1 Bowsers Kasteel 1 Race over het hoekige, korte circuit binnen in Bowsers Kasteel. Er zijn enkele Thwomps en veel munten.
BLOEM GBA Mario Circuit Mario's Circuit Een simpel circuit met weinig obstakels door een groen landschap.
BLOEM GBA Boo Lake De oude brug met gaten door een spookbos vormt dit circuit. Er zijn Boo's die lantaarns vasthouden.
BLOEM GBA Cheese Land Kaasland Een landschap van kaas in de ruimte. Mogelijk een referentie naar mensen die denken dat de maan van kaas is. DLC
BLOEM GBA Bowser Castle 2 Bowsers kasteel 2 De weg loopt door een bubbelende lavazee, met een standbeeld van Bowser in de achtergrond.
BLIKSEM GBA Luigi Circuit Luigi's circuit Het circuit gaat over een vliegveld in de regen met een zeppelin en hangars in de achtergrond.
BLIKSEM GBA Sky Garden Een wolkenweg met kasseien in de lucht, met bonenstaken in de achtergrond. CU
BLIKSEM GBA Cheep Cheep Island Cheep Cheep-strand Race tijdens zonsondergang langs de rand van een eiland.
BLIKSEM GBA Sunset Wilds De race gaat door de woestijn tijdens zonsondergang.
STER GBA Snow Land Een circuit door een ijslandschap met sneeuwpoppen als obstakel en scherpe ijsbergen in de achtergrond. CU
STER GBA Ribbon Road Sprintlint Race door een wereld gemaakt van knutselmateriaal en cadeautjes. DLC
STER GBA Yoshi Desert Het circuit loopt door de woestijn met piramides en een Yoshi-sfinx.
STER GBA Bowser Castle 3 Bowsers kasteel 3 Een weg met scherpe 90 graden bochten door een lavazee, buiten het kasteel van Bowser.
SPECIAAL GBA Lakeside Park In de achtergrond zijn twee actieve vulkanen die vanaf de tweede ronde brokken lavasteen spuwt.
SPECIAAL GBA Broken Pier Het circuit is een kapotte burg met een griezelige achtergrond.
SPECIAAL GBA Bowser Castle 4 Bowsers kasteel 4 Een circuit door Bowsers Kasteel, met veel lava, moeilijke sprongen, Thwomps en Mechakoopas.
SPECIAAL GBA Rainbow Road Regenboogbaan Het circuit is een doorschijnende regenboog hoog in de lucht.
PADDESTOEL GCN Luigi Circuit Een stadium met twee grote bochten (halfrond) en een middenstuk waarop coureurs uit beiden richtingen rijden.
PADDESTOEL GCN Peach Beach Het gebied lijkt op Delfino Plaza, Gelato Beach en Rico Harbor, vol Pianta's en Cataquacks. Gebaseerd op Super Mario Sunshine
PADDESTOEL GCN Baby Park Babypark Ervaar complete chaos op dit simpele, in een pretpark gesitueerde circuit. De race duurt niet drie, maar zeven(GCN, WIU) of vijf (DS) rondes DLC
PADDESTOEL GCN Dry Dry Desert Zinderende Zandvlakte Een bochtig, hobbelig circuit onder de brandende zon in de woestijn. Met onder andere Piramides, obelisken en een Sfinx
BLOEM GCN Mushroom Bridge Rijd over de beroemdste brug van het Paddenstoelenrijk en door de tunnel, over een weg vol met allerlei soorten auto's.
BLOEM GCN Mario Circuit Het circuit voert door het Paddenstoelenrijk, rondom Peach's Kasteel uit Super Mario 64. Pas op voor de grote Chain Chomp die naar je hapt.
BLOEM GCN Daisy Cruiser Daisy's Cruiseschip Race over het dek, door het restaurant met schuivende tafels en door het ruim vol kratten.
BLOEM GCN Waluigi Stadium Een echte crossbaan, vol heuvels, hindernissen, scherpe bochten en een schans.
STER GCN Sherbet Land Ijzige Ijsbaan Het is een circuit op het ijs en door de sneeuw, met schaatsende Shy Guys. Na een botsing met een Freezie bevriest de coureur.
STER GCN Mushroom City Rijd door de drukste stad van het Paddenstoelenrijk bij nacht, met grote auto's en vrachtwagens.
STER GCN Yoshi Circuit Yoshi's Circuit Een circuit langs de rand van eiland in de vorm van Yoshi, vol bochten en een scherpe haarspeldbocht. DLC
STER GCN DK Mountain Het kanon schiet je naar de top van de vulkaan, waarna je tussen rollende rotsen na beneden racet.
SPECIAAL GCN Wario Colosseum Race op een metalen constructie in een oud-Romeins colosseum. Door de lange ronde, rijd je er maar twee in plaats van drie.
SPECIAAL GCN Dino Dino Jungle Dino Dino-Jungle Een race in een prehistorische jungle, inclusief dinosaurussen en hete geisers
SPECIAAL GCN Bowser's Castle Bowsers kasteel Het circuit gaat door en om het kasteel van Bowser met lavagrachten en reusachtige vuurballen.
SPECIAAL GCN Rainbow Road Regenboogbaan Kart over een regenboog met uitzicht op Mushroom City. Een uitdagend circuit, met veel bochten en weinig omheining.
PADDESTOEL NDS Figure-8 Circuit Dit is een eenvoudig circuit in de vorm van een acht, met zeer ruime bochten en lange rechte stukken.
PADDESTOEL NDS Yoshi Falls Yoshi's vallei Race langs een meer in een ravijn waarin watervallen uitmonden. In het midden ligt een enorm Yoshi-ei
PADDESTOEL NDS Cheep Cheep Beach Cheep Cheep-strand Kart over het strand met lastige krabben, vissen en getijden en door een jungle
PADDESTOEL NDS Luigi's Mansion Luigi's Landgoed Het circuit leidt door een spookhuis en moeras met grafstenen, spoken en lopende bomen.
BLOEM NDS Desert Hills Een woestijn geïnspireerd op Desert Land uit Super Mario Bros 3., inclusief boze zon, vuurslangen en Pokeys.
BLOEM NDS Delfino Square Geïnspireerd op Delfino Plaza uit Super Mario Sunshine. De race gaat onder andere over het plein en de pier.
BLOEM NDS Waluigi Pinball Waluigi's Flipperkast Race door een reusachtige flipperkast, met gigantische ballen die op de baan rollen CU
BLOEM NDS Shroom Ridge Paddenstoelenpas Rijdt over de openbare weg, lang een diep ravijn. Op deze weg rijden de auto's links CU
STER NDS DK Pass DK's Piste Een circuit door een besneeuwde bergpas. Pas op voor de sneeuwpoppen en -ballen
STER NDS Tick-Tock Clock Tik-Tak-Klok Geïnspireerd op Tick-Tock Clock uit Super Mario 64. Dit circuit voert je door binnenkant van een klok, vol tandwielen en pendels.
STER NDS Mario Circuit Mario's Circuit Een circuit over verharde- en zandwegen, met veel Piranha Plants en Goomba die de wegversperren.
STER NDS Airship Fortress Vliegende Vestiging Geïnspireerd op de eindbaas levels uit Super Mario Bros. 3, met een vervallen fort en vliegende schepen.
SPECIAAL NDS Wario Stadium Wario's Stadion Race door circuit vol modderpoelen, sprongen, bochten en vuurballen.
SPECIAAL NDS Peach Gardens Deze race gaat door de tuin voor Peach's Kasteel, die vol staat met bloemen, heggen, sierstruiken en bomen.
SPECIAAL NDS Bowser Castle Bowsers kasteel Het circuit gaat door het kasteel en over een zee van lava met bewegende platformen.
SPECIAAL NDS Rainbow Road Regenboogbaan Een uniek circuit met een verticale looping, kurkentrekker en veel (scherpe) bochten.
PADDESTOEL Wii Luigi Circuit Beginnerscircuit met ruime bochten, zonder obstakels of plekken om van de baan te vallen.
PADDESTOEL Wii Moo Moo Meadows Boe-Boe-Boerenland Race over een zandweg door een groen, heuvelachtig landschap met een boerderij en overstekende koeien als obstakel.
PADDESTOEL Wii Mushroom Gorge Paddenstoelengrot Stuiter over paddenstoelen om aan de overkant van de grot te komen. Goomba's blokkeren de weg. CU
PADDESTOEL Wii Toad's Factory Het circuit loopt door en om een fabriek waarin voorwerpdozen worden geproduceerd.
BLOEM Wii Mario Circuit Mario's circuit Een eenvoudig circuit in een stadje voor Peach's Kasteel met Goomba's en Chain Chomps op de weg.
BLOEM Wii Coconut Mall Kokosnootplaza Kart door een winkelcentrum en finish op het parkeerplaats waar de (inparkerende) Mii's toekijken. CU
BLOEM Wii DK Summit Na door een kanon afgeschoten te zijn naar de top van een besneeuwde berg, racet de coureur al zigzaggend naar beneden.
BLOEM Wii Wario's Gold Mine Wario's Goudmijn Race over een mijnkartbaan om en door een mijn. Pas op voor rijdende mijnkarren. DLC
STER Wii Daisy Circuit Tijdens zonsondergang leidt deze race je door een kuststadje met een pier en vuurtoren.
STER Wii Koopa Cape Kaap Koopa Het circuit leidt je langs een klif, door een rivier en door een onderwatertunnel.
STER Wii Maple Treeway Wigglers Woud Een kanon schiet je af, waarna vanaf de boomtop via takken naar beneden racet. Vol herfstkleuren.
STER Wii Grumble Volcano Dondervulkaan Het circuit loopt om en door een vulkaan, dat gaande weg steeds verder afbrokkelt. Met de ronde wordt het circuit smaller en gevaarlijker.
SPECIAAL Wii Dry Dry Ruins Race door een woestijn met een Yoshi-sfinx en een ruïne die vanuit het plafond volloopt met zand.
SPECIAAL Wii Moonview Highway Rijd in het donker met een volle maan aan de hemel over een openbare weg vol auto's en vrachtwagens.
SPECIAAL Wii Bowser's Castle Bowsers kasteel Het circuit gaat om en door Bowsers Kasteel met Thwomps, lava en vliegende vuurballen.
SPECIAAL Wii Rainbow Road Regenboogbaan Met uitzicht op Aarde racet de coureur over een regenboog bochten en heuvels.
PADDESTOEL 3DS Toad Circuit Toads Circuit Een eenvoudig circuit waar rondom reusachtige ballonnen van verschillende Toads zweven. CU
PADDESTOEL 3DS Daisy Hills Daisy's Bergdorp Race door een bergdorp omringt met water, groene heuvels en bloemenvelden
PADDESTOEL 3DS Cheep Cheep lagoon Kaap Cheep Cheep Kart over de bodem van de zee en door een grot. Bij de start/finish staat Mii's je toe te juichen
PADDESTOEL 3DS Shy Guy Bazaar Shy Guys Bazaar Dit circuit gaat door een donker stadje waar Shy Guy zich schuilhoudt.
BLOEM 3DS Wuhu Loop Wuhu-eiland 1 Een lange route langs de voet van de berg en de kust van Wuhu-Eiland (Wii Sports Resort[1]).
BLOEM 3DS Mario Circuit Mario's Circuit Rijd over een kleurrijk parcours met roze bomen dat dwars door Peach's kasteel gaat.
BLOEM 3DS Music Park Muziekcircuit Race over onder andere een piano en xylofoon begeleid door talrijke instrumenten naast het circuit.
BLOEM 3DS Rock Rock Mountain Kampioensberg Het circuit loopt door en om een berg, met een bos en buizen.
STER 3DS Piranha Plant Slide Piranha Plant-Parkoers Een circuit door het riool. Piranha-planten zijn over het circuit verspreid als obstakels
STER 3DS Wario Shipyard Wario's Wrak Kart grotendeels onderwater door het gezonken piratenschip van Wario in stormachtig weer.
STER 3DS Neo Bowser City Bowser City De race vindt plaats in een neonverlichte, regenachtige stad met overal Bowser emblemen. DLC
STER 3DS Maka Wuhu Wuhu-eiland 2 Een lang off-road route over Wuhu-Eiland (tijdens zonsondergang) die onder andere de berg op gaat.
SPECIAAL 3DS DK Jungle DK Jungle Gebaseerd op Donkey Kong Country: Returns, vol met herkenbare elementen en vijanden
SPECIAAL 3DS Rosalina's Ice World Rosalina's Ijsplaneet Een race door een wereld van water, ijs en sneeuw, geïnspireerd op Super Mario Galaxy
SPECIAAL 3DS Bowser's Castle Bowsers Kasteel Het kasteel heeft wat weg van een spookhuis. Er spuit lava uit de grond in het onderwatersegment.
SPECIAAL 3DS Rainbow Road Regenboogbaan Race in een lange route onder andere over een regenboog, de maan en op de ringen van Saturnus.
PADDESTOEL WIU Mario Kart Stadium Mario Kart-Stadion Een eenvoudig circuit in een groot stadion vol reclameborden en vuurwerk in de achtergrond.
PADDESTOEL WIU Water Park Waterpretpark Het circuit loopt door een pretpark met een water thema, inclusief onderzeeërs, theekopjesattractie,

reuzenrad en achtbanen in de achtergrond.

PADDESTOEL WIU Sweet Sweet Canyon Zoetekauwcanyon Een mierzoete race door een omgeving opgebouwd uit koekjes, taarten, ijsjes, snoep, donuts, makarons en chocolade.
PADDESTOEL WIU Thwomps Ruins Thwomps Tempel Race door een eeuwenoude tempel vol reusachtige Thwomps.
BLOEM WIU Mario Circuit Mario's Circuit Dit ontwerp is gebaseerd op een Mobiüsband. De weg voert langs Peach' kasteel, dat op een drijvend eiland staat.
BLOEM WIU Toad Harbor Toad-Baai Kart door een kuststad met haven dat overeenkomsten heeft met San Francisco. Peach heeft model gestaan voor het vrijheidsbeeld.
BLOEM WIU Twisted Mansion Boo's Duizelhuis Een spookhuis met bewegende vloeren en vol Boo's. Na het onderwatersegment eindigt de race op de binnenplaats met Hammer Knights.
BLOEM WIU Shy Guy Falls Shy Guys Kristalmijn De weg voert langs kliffen en over rots met twee watervallen, die de weg naar boven en terug naar beneden vormen.
STER WIU Sunshine Airport Sunshine Airport Gesitueerd op Isle Delfino uit Super Mario Sunshine. Race over een landingsbaan met vliegtuig, stijg op en land bij de aankomsthal.
STER WIU Dolphin Shoals Dolfijnenparadijs Race met de dolfijnen, door een grot en over de rug van een Maw-Ray, een aal bekend uit Super Mario 64.
STER WIU Electrodrome Electrodome Een met neonverlichte weg tussen discoballen, speakerinstallaties en ledschermen door, met dansende Shy-Guys en Koopa Troopa's
STER WIU Mount Wario Wario's Winterberg Start met een sprong uit het vliegtuig en race in één lange weg naar de voet van de berg.
SPECIAAL WIU Cloudtop Cruise Wildewolkenweg Het circuit loopt over een reusachtige bonenstaak, door de wolken en door een luchtschip, bekend als eindbaaslevels in Super Mario Bros 3.
SPECIAAL WIU Bone-Dry Dunes Dry Bowsers Woestijn Race door een ravijn in een woestijn, met stromende zandrivieren. In de achtergrond varen Toads op een boot.
SPECIAAL WIU Bowser's Castle Bowsers Kasteel In een kasteel met een enorm Bowser beeld dat de weg laat golven door er met een vuist op te slaan.
SPECIAAL WIU Rainbow Road Regenboogbaan De race gaat door een futuristisch ruimtestation, waar gebogen, gekleurde zonnepanelen de weg vormen.
EI WIU Excitebike Arena Excitebike-Arena Gebaseerd op het gelijknamige NES-spel. Stunt over ramps in een simpel ovaalvormig circuit.
EI WIU Dragon Driftway Drakendreef Race over een reusachtig Gobblegut-beeld, een eindbaas uit Super Mario Galaxy 2 gebaseerd op een Chinese draak.
EI WIU Mute City Mute City Een circuit door een futuristisch ogende stad, gebaseerd op de spelreeks F-Zero.
TRIFORCE WIU Ice Ice Outpost Toads Poolbasis Race over een gele en/of groene weg over zee tussen grote ijsbergformaties door, terwijl Toads in de achtergrond bezig zijn met oliewinning. DLC
TRIFORCE WIU Hyrule Circuit Hyrule-Circuit Het circuit gaat door The Legend of Zelda's Hyrule-vlakte en Kasteel Hyrule. Rupees, Keese's en Deku Babas vervangen de Mario-equivalenten. DLC
CROSSING WIU Wild Woods Wervelwoud Een woud bewoond door Toads en Shy Guys, met reusachtige bomen en een waterstroming die eindigt in een poel. DLC
CROSSING WIU Animal Crossing Animal Crossing Gebaseerd op Animal Crossing: New Leaf, met herkenbare fruitbomen, winkel en stadhuis. De seizoenen wisselen willekeurig per race. DLC
SUPERBEL WIU Super Bell Subway Mario's Metro Vertrek vanuit een metrostation, volg het ondergrondse spoor en ontwijk rijdende treinen. In de tunnel is Super Mario Bros.-graffiti te zien.
SUPERBEL WIU Big Blue Big Blue Een circuit door een futuristisch ogende stad, gebaseerd op de spelreeks F-Zero. Het is een lang circuit met drie secties (in plaats van rondes)