Viaplay TV

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf SBS9)
Viaplay TV
Logo
Land Nederland
Uitzendgroep Talpa TV
van Talpa Network
Startdatum 1 januari 2015 (SBS9)
5 april 2024 (Viaplay TV)
Laatste uitzending 5 april 2024 (SBS9)
Omroepsoort Commerciële omroep
Genre sport, films en series
Marktaandeel 1,0% (2018)
Website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Viaplay TV (voorheen: SBS9) is een Nederlandse commerciële televisiezender die onderdeel is van een samenwerkingsverband tussen Talpa Network en online streamingdienst Viaplay.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

SBS9[bewerken | brontekst bewerken]

In het najaar van 2013 maakte SBS Broadcasting bekend een vierde zender, met een vrouwelijk profiel, te willen starten. De toenmalige directeur van SBS Broadcasting Remko van Westerloo maakte eind september 2014 bekend dat deze zender SBS9 ging heten en in januari 2015 zou beginnen met uitzenden.[1][2]

SBS9 zond voornamelijk series, films en herhalingen uit van SBS6, Net5 en Veronica. Ook werden er sinds 2018 af en toe voetbalwedstrijden uitgezonden die door verschillende redenen niet op SBS6 of Veronica kunnen worden uitgezonden.

Op 13 augustus 2015 maakte SBS bekend dat de live-uitzendingen van Hart van Nederland en Shownieuws voortaan op deze zender te zien zouden zijn wanneer SBS6 Champions League voetbal uitzond. In 2020 en 2021 was dit weer het geval. Hierdoor werden Hart van Nederland en Shownieuws vanaf 22:30 uur live uitgezonden op SBS9 en later herhaald op SBS6 na afloop van de nabeschouwingen rondom het voetbal.

Viaplay TV[bewerken | brontekst bewerken]

Op 2 april 2024 werd bekend dat Talpa Network een samenwerkingsovereenkomst had gesloten met Viaplay. Als onderdeel van deze overeenkomst werd SBS9 per 5 april 2024 hernoemd naar Viaplay TV.[3] De zender stelt het aanbod van Viaplay centraal, waaronder de Formule 1-races, voetbalwedstrijden uit de Premier League en Bundesliga en dartstoernooien van de PDC.[4]

Presentatoren[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Lijst van presentatoren van Talpa TV voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
Zie Lijst van medewerkers van Viaplay voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Beeldmerk[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]