Union internationale des chemins de fer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Union Internationale des Chemins de fer (UIC) (Nederlands: Internationale Spoorwegunie) werd op 20 oktober 1922[1] opgericht met het doel om de technische eisen aan rollend materieel van de Europese spoorwegen te standaardiseren, samenwerking tussen de spoorwegmaatschappijen te bevorderen en daarmee het grensoverschrijdend treinverkeer te vergemakkelijken.

Leden[bewerken]

Medio 2009 heeft de UIC 199 leden. De UIC verdeeld haar leden in drie categorieën: [1]

Active
Infrabeheerders en spoorwegmaatschappijen die tractie leveren
Associate
Als Active, maar voldoen niet aan eisen voor actief lidmaatschap of zijn niet groot genoeg
Affiliate
Bedrijven met spoorweggerelateerde activiteiten

Nederlandse en Belgische leden[bewerken]

Lid Branche type lidmaatschap Land
Nederlandse Spoorwegen Spoorwegen Active Nederland
ProRail Infrastructuurmanager Active Nederland
Stena Line Holland BV Veerboten Affiliate Nederland
Bureau Central de Clearing Financiële cel Affiliate België
Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen Spoorwegen Active België
Thalys Hogesnelheidsverbindingen Associate België

Onderzoek[bewerken]

De UIC heeft meerdere onderzoeksinstituten gekend, in 1950 is de Office de Recherches et d'Essais (ORE) opgericht. Deze is in 1992 opgeheven en vervangen door de European Rail Research Institute (ERRI) die op zijn beurt 2004 is opgeheven. Uit het werk van de ORE zijn onder andere enkele typen goederenwagens voortgekomen.

Leaflets[bewerken]

De UIC heeft een groot aantal zogenoemde leaflets uitgebracht, waarin allerlei technische specificaties worden gedefinieerd. Elk leaflet heeft een driedelig nummer, subsecties worden aangegeven met extra nummer, gescheiden door een '-'.

Enkele voorbeelden:

Rijtuigen[bewerken]

Er zijn verschillende typen rijtuigen met een UIC-type aanduiding:

Rijtuigen van dit type zijn later ook gebruikt in Nederland, als Intercity Korte Termijn en Intercity Lange Termijn.
  • UIC-Y-rijtuigen
  • UIC-Z-rijtuigen

Vervoerbewijzen[bewerken]

Er wordt onderscheid gemaakt tussen[2][3]:

  • Non-integrated Reservation Tickets (NRT): vervoerbewijzen zonder geïntegreerde reservering; met het voorvoegsel SCIC (Special Conditions of International Carriage) wordt dit SCIC-NRT; de term TCV wordt gebruikt voor het standaard internationale vervoerbewijs binnen de categorie NRT; soms wordt gesteld dat TCV de oude naam is voor SCIC-NRT.
  • Integrated Reservation Tickets (IRT); dit werd wel gelijkgesteld met "globale prijs" vervoerbewijzen, maar het voormalige Jump-on ticket van Fyra was een tussenvorm: wel een globale prijs, maar zonder reservering.

Het TCV-tarief is eenvoudig de som van de tarieven per land. Het tariefsysteem per land kan echter variëren, en wijkt vaak af van het tarief voor binnenlandse reizen. Een enkele reis of retour was tot 2014 een maand geldig, maar dat is nu 15 dagen (althans voor vervoerbewijzen uit de NS-kaartautomaat), en de reis mag onbeperkt onderbroken worden. NS eist echter wel dat de reis binnen Nederland in een dag wordt uitgevoerd als het kaartje bij NS International of NMBS (Belgische spoorwegen) gekocht is. Voor andere landen, zoals Deutsche Bahn (Duitsland), geldt deze beperking niet, waardoor een reiziger de reis gedurende de hele maand op het grondgebied van een ander land (in het geval van DB niet-Duits grondgebied) onbeperkt mag onderbreken.

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties