AndC Media

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf &C)
&C Media
Geschiedenis
Opgericht 2018
Oprichter Chantal Janzen
Marco Geeratz
Structuur
Directeur Chantall Olthoff
Plaats Amsterdam
Media
Website andcmedia.nl
Portaal  Portaalicoon   Media

&C Media, vaak afgekort naar &C of AndC, is een Nederlands mediamerk opgericht door Chantal Janzen en haar man Marco Geeratz. Het bedrijf werd opgericht in 2018 en werkt sindsdien als onafhankelijk televisieproducent en uitgever van het magazine &C. Daarnaast werkt het bedrijf ook aan "branded content", en heeft het een koffiebar/winkel in de Van Woustraat in Amsterdam.[1] In juli 2023 kondigde het bedrijf op de eigen website aan het in samenwerking met Fifth House vanaf januari 2024 een kledinglijn uit zal brengen.[2]

Platformen[bewerken | brontekst bewerken]

In 2017 lanceerde Chantal Janzen in samenwerking met MediaLane het online-platform en magazine &C.

Magazine[bewerken | brontekst bewerken]

Het magazine &C wordt maandelijks als glossy uitgegeven, waarbij in elk nummer een specifiek thema centraal staat. Janzen staat hierbij doorgaans zelf op de omslag, schrijft een inleidende editorial en interviewt een hoofdgast. Andere terugkerende bekende columnisten zijn onder meer Leonie ter Braak, Sarah Janneh en Hila Noorzai. In het verleden hebben ook onder meer Olcay Gulsen, Tess Milne en Miljuschka Witzenhausen vaste columns geschreven.

In het magazine staan onder meer interviews, columns en artikelen over reizen, mode, uiterlijke verzorging en lifestyle.

Jaarlijks worden er meerdere specials uitgebracht, onder meer:

Hoofdredacteur van het blad is Wendy van Poorten.

Televisieprogramma's[bewerken | brontekst bewerken]

Nadat MediaLane besloot zich volledig te gaan concentreren op televisieproducties en live entertainment, werd &C Media opgericht.[3] Het productiebedrijf werd in 2018 opgericht en ging aan de slag als onafhankelijk uitgever van &C. Sinds 2019 maakt &C Media ook zelfstandig televisieproducties. Chantals Pyjama Party is het eerste programma dat volledig door &C is geproduceerd.[4]

Hieronder een geselecteerde lijst van televisieprogramma die zijn geproduceerd door &C Media:

Academy[bewerken | brontekst bewerken]

Van 2018 tot 2021 bood het merk een &C Talent Academy-programma aan, met als doel om creatieve talenten in de kunst- en cultuursector te begeleiden gedurende de start van hun carrière. De Academy verbond de creatievelingen met gelijkgestemden en bekende experts uit de verschillende sectoren. Verder gaf de organisatie (im)materiële steun om de zichtbaarheid van de talenten te vergroten.

Ambassadeurs &C Talent Academy:[8]