Afrika Museum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zie artikel Zie voor andere musea met Afrikaanse kunst het artikel Afrikamuseum.
Afrika Museum
ingang
ingang
Locatie Berg en Dal
Aantal bezoekers 72.000 (2015)
Website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Het Afrika Museum is een museum in het dorp Berg en Dal, in de Nederlandse gemeente Berg en Dal (provincie Gelderland). Het museum is geheel gewijd aan Afrikaanse kunst en cultuur; het is ontstaan uit de verzamelingen van de paters en broeders van de Congregatie van de Heilige Geest (Spiritijnen).

Het museum bestaat uit een binnenmuseum waarin een grote collectie Afrikaanse kunst is opgenomen. Er wordt aandacht besteed aan Afrikaanse architectuur, Afrikaanse visies op kunst en schoonheid, hedendaagse Afrikaanse kunst en religie en samenleving.

Daarnaast is er ook een buitenmuseum waar het volgende is terug te vinden: een Kusasi-woonerf uit Ghana, een kampement van Baka-pygmeeën uit Kameroen, een palaverhuis, een Sotho-woonerf uit Lesotho, Toffinou-paalwoningen uit Benin, Dogon-woonerf uit Mali en beelden uit Zimbabwe.

In 2005 is het museum ingrijpend verbouwd en uitgebreid. Sedert 2014 is het museum een van de lokaties van het Nationaal Museum van Wereldculturen, waarvan ook het Tropenmuseum in Amsterdam, het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden en het Wereldmuseum in Rotterdam deel uitmaken.

Binnenmuseum[bewerken | brontekst bewerken]

Buitenmuseum[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]


Zie de categorie Africa Museum, Netherlands van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.