Age of Empires II: The African Kingdoms

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Age of Empires II: The African Kingdoms
Bedenker Bert Beeckman
Ontwikkelaar Forgotten Empires
Skybox Labs
Uitgever Microsoft Studios
Muziek Vitalis Eirich
Datum van uitgave 5 november 2015
Genre Real-time strategy
Spelmodus Singleplayer, Multiplayer via Steam
Engine Genie Engine
Platform Windows
Systeemeisen
Windows Vista - Windows 8 Pro+, 1.2GHZ CPU, 1 GB RAM, 2 GB HD, Direct X 9.0c
Navigatie
Spelserie Age of Empires
Uitbreiding van Age of Empires II: HD Edition
Voorloper The Forgotten
Vervolg Rise of the Rajas
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Age of Empires II: The African Kingdoms, ook wel afgekort als AoAK, is na The Conquerors en The Forgotten de derde uitbreiding op Age of Empires II: The Age of Kings. De uitbreiding, ontwikkeld door Skybox Labs en Forgotten Empires, is exclusief te spelen zijn via de HD-versie van Age of Empires II, die eerder werd uitgebracht op Steam. Het spel dat uitgebracht werd op 5 november 2015, speelt zich af in middeleeuws Afrika.

Toevoegingen en veranderingen[bewerken | brontekst bewerken]

Deze uitbreiding voegt vier beschavingen toe, met name de Portugezen, de Malinezen, de Berbers en ten slotte de Ethiopiërs. Voorts zijn er nieuwe campagnes, een verbeterde AI, verschillende soorten nieuwe kaarten en het speltype 'Sudden Death', waarbij een tegenstander kan verslagen worden door enkel zijn stadhuis te vernietigen.

Campagnes[bewerken | brontekst bewerken]

Elke nieuwe campagne is opgebouwd rond de geschiedenis van een van de vier nieuwe beschavingen uit het spel. Bij de Ethiopiërs gaat het om de legende van koningin Yodit, die het koninkrijk van Aksum in de 10e eeuw na Chr. tot as herleide. De Malinese campagne focust zich op de strijd van Sundjata Keïta, prins van Mali, tegen Soumaoro Kanté, koning van het Sossorijk. Als Berberse veldslag werd gekozen voor de strijd van Tariq ibn Zijad die met zijn leger de straat van Gibraltar overstak om het Iberische schiereiland te veroveren op de Visigoten. De Portugeze campagne ten slotte gaat over Portugees soldaat en ontdekkingsreiziger Francisco de Almeida.

Gebouwen[bewerken | brontekst bewerken]

De Toren van Belém, het wonder van de Portugezen.

Zowel de Ethiopiërs als de Malinezen maken gebruik van de nieuwe Afrikaanse gebouwenset. Ook heeft elke nieuwe beschaving een eigen wonder.

Beschaving Wonder
Ethiopiërs Bete Ammanuel
Malinezen Grote moskee van Djenné
Berbers Hassantoren
Portugezen Toren van Belém

De Portugezen kunnen bovendien als enige volk een Factorij bouwen, die voortdurend gratis grondstoffen beschikbaar stelt.

Eenheden[bewerken | brontekst bewerken]

Unieke Eenheden[bewerken | brontekst bewerken]

Algemene Eenheden[bewerken | brontekst bewerken]

Om de zeegevechten meer te balanceren[1] wordt in de 'Feudal Age' de mogelijkheid gegeven om 'Demolition Rafts' en 'Fire Galleys' te bouwen. Daarnaast is er voor elk volk een nieuwe artillerie-eenheid beschikbaar, met name de Belegeringstoren.

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]