Antigeluid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Antigeluid is een geluid dat een ander geluid opheft door een tegengestelde fase. De tegenfase kan ontstaan door reflectie, maar ook met elektronica en een luidspreker bewust gegenereerd worden. Met dat laatste is het mogelijk bestaand geluid te dempen, iets wat vooral bij lagere frequenties en monotone geluiden goed functioneert.


Natuurkunde van geluid[bewerken]

Vraagteken Er wordt getwijfeld aan de feitelijke juistheid van het volgende gedeelte

Raadpleeg de bijbehorende overlegpagina voor meer informatie, en pas na controle desgewenst het artikel aan.
Opgegeven reden: omslachtig geformuleerd, moeilijk begrijpbaar/controleerbaar

Natuurkundig gezien is het in principe niet mogelijk om een vermogen met een negatief vermogen op te heffen, eenvoudigweg omdat een negatief vermogen niet bestaat. Wel is het mogelijk om de amplitude van de luchtdrukvariatie op bepaalde plaatsen te verminderen door een luchttrilling toe te voegen met een inverse amplitude. Hoewel het geluidsvermogen ter plaatse niet vermindert, vermindert wel de luchtdruk, maar daardoor neemt de stroomsnelheid van de luchtdeeltjes wel toe. Omdat het menselijk gehoor echter grotendeels drukgevoelig is en ongevoelig voor luchtstroming, lijkt het geluidsvermogen daardoor te verminderen. (Overigens gaat door de feitelijke toevoeging van vermogen de lokale demping ten koste van de geluidsdruk op omliggende locaties.)

Voorkomen[bewerken]

Antigeluid komt in de natuur normaal voor in de vorm van reflecties van geluid. Statische geluiddempers die op dit principe werken worden al lang en veelvuldig toegepast. Reflectiedempers werken echter alleen op bepaalde frequenties die bij het ontwerp worden vastgelegd. Nieuw is dat met behulp van intelligente elektronica het mogelijk is complexe golven te dempen, voor zover ze voorspelbaar zijn voor het apparaat. In deze context is het begrip antigeluid ontstaan.

Als antigeluid wordt toegepast in een gehoorapparaat is het mogelijk om met heel weinig vermogen ongewenst geluid effectief te dempen. Ook bij hoofdtelefoons wordt de techniek wel toegepast.

Experimenten aan verkeersgeluid[bewerken]

Omdat antigeluid zoveel perspectief lijkt te bieden, worden er veel experimenten mee gedaan. Tot grootschalige toepassing in de buitenlucht hebben die experimenten echter nog niet geleid. Voorbeelden van experimenten zijn:

  • In Japan wordt antigeluid experimenteel toegepast op geluidsschermen langs verkeerswegen.
  • In 2007 deed luchthaven Schiphol in samenwerking met KLM en TNO een proef met antigeluid om vliegtuiglawaai te neutraliseren.
  • Toyota heeft in haar elektrische auto's met antigeluid gewerkt.
  • In de jaren 80 van de 20e eeuw heeft Lotus Engineering - een onderdeel van het automerk Lotus - intensief onderzoek gedaan naar antigeluid.