Naar inhoud springen

Assepoester II: Dromen Komen Uit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Assepoester II: Dromen Komen Uit
Regie John Kafka
Producent Mary Thorne
Mary Alice Drumm
Scenario Jill E. Blotevogel
Tom Rogers
Jule Selbo
Hoofdrollen Jennifer Hale
Corey Burton
Russi Taylor
Christopher Daniel Barnes
Gina La Piana
Muziek Michael Tavera
Brooke Allison
Montage Julie Ann Lau
Distributie Walt Disney Studios Home Entertainment
Première 13 februari 2002
Genre Animatie
Taal Engels
Land Verenigde Staten
Budget US$ 5 miljoen
Voorloper Assepoester
Vervolg Assepoester: Terug in de Tijd
Officiële website
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Assepoester II: Dromen Komen Uit (originele titel Cinderella II: Dreams Come True) is een Amerikaanse direct-naar-video-animatiefilm van Disney, uitgebracht in 2002. De film is een vervolg op de animatiefilm Assepoester uit 1950. De film werd geregisseerd door John Kafka.

De film bestaat uit drie afzonderlijke verhalen.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Bij aanvang van de film ziet men de fee uit de vorige film, die de muizen het verhaal van Assepoester voorleest. Tom en Pieter arriveren net te laat om het verhaal te horen, dus besluiten ze hun eigen boek te maken en de kijker zo te vertellen wat Assepoester en de prins na hun huwelijk zoal hebben beleefd.

1e segment
Assepoester wordt kort na haar introductie in het paleis tot hoofd van het banket en feesten benoemd. Ze is het echter niet eens met de gebruikelijke manier waarop feesten worden gegeven in het paleis. Ze probeert iedereen ervan te overtuigen dat alle mensen van het koninkrijk, inclusief boeren, uitgenodigd zouden moeten worden voor het feest.
2e segment
Tom is ervan overtuigd dat hij als muis niet veel kan betekenen voor Assepoester nu ze in het paleis woont, dus vraagt hij de fee om hem in een mens te veranderen zodat hij haar bediende kan worden. De paleiskat Pom Pom doorziet de verandering echter en blijft de nu menselijke Pieter achterna jagen. Tom accepteert uiteindelijk wie hij is en laat zich weer terugveranderen.
3e segment
Anastasia, Assepoesters voormalige stiefzus, wordt verliefd op een bakker. Haar moeder vindt deze jongen beneden haar stand en verbiedt de relatie. Voor het eerst in haar leven moet Anastasia tegen haar moeder in gaan. Assepoester besluit Anastasia te helpen, met succes. Ook Lucifer, de kat van de familie Tremaine, is verliefd. Hij krijgt een relatie met PomPom, een kat die net als Assepoester in het paleis woont. De relatie is echter geen lang leven beschoren.

Nederlandse Cast

[bewerken | brontekst bewerken]

De film werd relatief goed verkocht (de totale verkoop was goed voor 120 miljoen dollar), maar critici waren niet positief over de film. Een veel gehoord punt van kritiek was dat de film met de losse segmenten meer leek op een compilatie van een nooit gemaakte tv-serie, gelijk aan Beauty and the Beast: Belle's Magical World en Atlantis: Milo's Return.[1]

 • "Put It Together" (Bibbidi Bobbidi Boo)
 • "Follow Your Heart"
 • "The World Is Looking Up To You"
 • "It's What's Inside That Counts"
 • "A Dream Is A Wish Your Heart Makes"

Prijzen en nominaties

[bewerken | brontekst bewerken]

Assepoester II werd genomineerd voor zeven DVD Premiere Awards:

 • Best Animated Character Performance
 • Best Animated DVD Premiere Movie
 • Beste montage
 • Beste originele muziek
 • 2x Beste originele lied
 • Beste scenario

Anastasia betert haar leven in deze film, alhoewel ze in de eerste film even slecht was als Mevrouw Termaine en Drizella.

[bewerken | brontekst bewerken]