Lottie Hellingman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Lottie Hellingman
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Lottie Hinke Hellingman
Geboren 7 augustus 1977
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1997-
Beroep Actrice
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Lottie Hinke Hellingman (Middenbeemster, 7 augustus 1977) is een Nederlands actrice, zangeres, presentatrice en musicalartieste die tot 1995 lessen heeft gevolgd bij het Nederlands Kindertheater in Purmerend.

Levensloop[bewerken]

Al van kleins af aan is Hellingman bezig met zang, dans en acteren. In 1997 maakte ze haar debuut in de musical Eindeloos naast Liesbeth List en Coen van Vrijberghe de Coningh. In 1999 kwam haar doorbraak toen ze te zien was in de film Missing Link. In 1992 was ze op televisie te zien tijdens de Danny Kaye Children Award en in 1995 deed ze mee aan het televisieprogramma A Star is Born.

Vanaf 2001 was Hellingman één van de presentatoren van Jules Unlimited bij de Vara. In 2003 speelde ze ook mee in de televisieserie De Band van dezelfde omroep.

In 2005 deed ze mee aan de AVRO-serie Wie is de Mol?. Zij eindigde als verliezend finaliste.

Verder is zij veelvuldig te horen in de nasynchronisatie van diverse tekenfilms. Zo is ze te horen als Maria in Beugelbekkie, vertolkt ze Cosmo in de tekenfilmserie Shin Chan, Sandy in de serie SpongeBob SquarePants, Jinmay - het ex-vriendinnetje van Chiro - uit Super Robot Monkey Team Hyperforce Go!, Pepper in Hamtaro en spreekt ze een stem in bij de tekenfilmserie Johnny Test. Sinds kort is ze te horen als Yin - een roze konijntje - in de serie Yin Yang Yo! en als Penny uit Chalkzone. In 2009 heeft ze de Nederlandse stem van het hoofdpersonage Alex Wilson in The Elephant Princess nagesynchroniseerd. In Cars 3 is ze de stem van de presentator en race wetenschapper Natalie. Ook presenteert ze sinds dat jaar de Nationale Wetenschapsquiz. In 2011 speelt Hellingman in de film Vakantie in eigen land van de VARA.

Werk[bewerken]

Televisie[bewerken]

als actrice:

gastrollen in onder andere: Sam Sam, Dok 12, Hartslag, Boks, Gooische Vrouwen (Juf op peuterschool), Dokter Tinus en Sorry, Minister (Kantoormedewerkster)

als presentator:

overig

Nasynchronisatie[bewerken]

onder andere:

Musicals[bewerken]

Toneel[bewerken]

Films[bewerken]

Externe links[bewerken]