Huize Herrie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Huize Herrie
The Loud House Logo.png
Genre Animatie
Sitcom
Speelduur 22 minuten (2× 11 minuten)
Bedenker Chris Savino
Samenstelling Michael Rubiner
Chris Savino
Karla Sakas
Greg Grabianski
Redactie Karen Malach
Originele stemmen Grant Palmer
Collin Dean
Catherine Taber
Liliana Mumy
Nika Futterman
Cristina Pucelli
Jessica DiCicco
Grey Griffin
Lara Jill Miller
Caleel Harris
Nederlandse stemmen Onbekend
Scenario Chris Savino
Karla Sakas
Alec Schwimmer
Kevin Sullivan
Robert Mittenthal
Michael Rubiner
Muziek Doug Rockwell
Intromuziek "Huize Herrie" ("In the Loud House")
Door Michelle Lewis, Doug Rockwell en Chris Savino
Aanvullende songteksten door Freddy Horvath
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Nederlandse nasynchronisatie
Productie
Productiebedrijf Nickelodeon Animation Studios
Jam Filled Entertainment
Distributie Viacom International Media Networks
Uitzendingen
Start Pilot: 5 juni 2014
Officieel: 2 mei 2016
Afleveringen 57 (112 segmenten)
Seizoenen 4
Zender Nickelodeon
Beeldformaat HDTV 1080i
Audioformaat Dolby Digital 5.1
Website
(en) IMDb-profiel
(en) TV.com
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Huize Herrie (Engelse titel: The Loud House) is een Amerikaanse tv-animatieserie gemaakt door de animator en striptekenaar Chris Savino voor Nickelodeon. De serie draait rond het chaotische dagelijkse leven van een jongen, Lincoln Herrie (Loud), die het middelste kind en enige zoon in een familie van elf kinderen is. Het speelt zich af in een fictieve stad in de Amerikaanse staat Michigan, genaamd "Royal Woods", en is gebaseerd op de eigen kindertijd van Savino, die opgroeide in een groot gezin.

Gepresenteerd aan het netwerk in 2013 als een korte film binnengekomen in de Animated Shorts Program en gezien het groene licht het volgende jaar, Huize Herrie zag zijn officiële première in de Verenigde Staten op 2 mei 2016. Het programma is inmiddels bezig aan het derde seizoen. Tevens staat een speelfilm gebaseerd op de serie op de planning voor 7 februari 2020. De serie wordt in Nederland in nagesynchroniseerde versie uitgezonden. De meeste afleveringen tellen twee segmenten van elk elf minuten, maar er zijn ook afleveringen van 22 minuten.

Huize Herrie heeft sinds zijn debuut hoge ratings gekregen en werd de best beoordeelde kinderanimatieserie op Amerikaanse televisie in de eerste maand van uitzending.

Opzet[bewerken]

In het fictieve stadje Royal Woods, Michigan, VS, woont het gezin Herrie (Loud in Engels), een familie van elf kinderen. Het bestaat uit Lincoln, de enige jongen en middelste kind, en zijn tien zussen met verschillende persoonlijkheden: het bazige oudste kind Lori (17), de dwaze fashionista Leni (16), de muzikant Luna (15), de komiek Luan (14), de atletische Lynn (13), de sombere goth Lucy (8), de polaire tegenovergestelde tweeling Lana en Lola (6), de wetenschapper Lisa (4), en de baby Lily (1). Lincoln breekt soms de vierde wand om aan de kijkers de chaotische omstandigheden in het huishouden en de hectische relaties tussen hem en zijn zussen uit te leggen, en bedenkt voortdurend plannen om het leven in zijn huis beter te maken.

In het eerste seizoen van de serie was Lincoln nog de primaire hoofdpersoon, die in vrijwel alle afleveringen centraal staat, en werden de overige personages alleen gezien middels hun interactie met Lincoln. Vanaf seizoen 2 is de focus meer verschoven naar de familie in zijn geheel. Zo kregen de ouders een grotere rol, en werd Lincolns rol duidelijk kleiner (met name vanaf seizoen 3 zijn er steeds vaker afleveringen waarin hij maar hooguit een cameo heeft of is zelfs geheel absent is) om zo de andere personages meer op de voorgrond te laten treden.

Personages[bewerken]

Hoofdpersonen[bewerken]

 • Lincoln Herrie (stem door Sean Ryan Fox in de pilot, Grant Palmer in afleveringen 1 tot 22,[1] en Collin Dean sinds aflevering 23) – Het 11-jarige middelste kind en enige zoon van de Herrie-familie. Lincoln heeft wit haar en een afgestoken voortand. Lincoln heeft een passie voor stripboeken (die hij het liefst in zijn ondergoed leest) en videospellen. Hij is vooral groot fan van de stripheld Ace Savvy. Lincoln breekt regelmatig de vierde wand door te praten met het publiek over de chaotische omstandigheden en relaties in zijn huishouden. Hij staat bekend als de man met een plan. In seizoen 2 wordt onthuld dat door een samenloop van omstandigheden de first lady van de Verenigde Staten hielp bij zijn geboorte, wat ertoe leidde dat zijn ouders zijn geboorte vertrouwelijk hielden.
 • Clyde McBride (stem door Caleel Harris)[1] – Een 11-jarige Afro-Amerikaanse jongen die Lincoln's beste vriend is. Clyde is de adoptiezoon van een homopaar, draagt een bril en is in vele opzichten een nerd. Hij is enig kind, en brengt bijna al zijn tijd met Lincoln door. Clyde heeft een walkie-talkie, waarmee hij contact houdt met Lincoln. Clyde deelt veel interesses met Lincoln, zoals videospellen en sciencefictionfilms. Hij herbergt een onbeantwoorde verliefdheid op Lori, maar krijgt al een bloedneus of valt flauw als hij haar alleen maar ziet. Wanneer Lincoln verkleed gaat als Ace Savvy, kleedt Clyde zich aan als zijn sidekick One-Eyed Jack. In de laatste aflevering van seizoen 2 wordt onthuld dat hij is allergisch voor sap.
 • Lori Herrie (stem door Catherine Taber)[2] – Het 17-jarige oudste kind van de Herrie-familie en het enige Herrie-kind met een rijbewijs. Lori is afgebeeld als een bazige, opvliegende, sarcastische en cynische tiener die neerbuigend is ten opzichte van haar jongere broer en zussen. Desondanks geeft ze veel om haar familie. Lori wordt meestal gezien met haar smartphone, en heeft een relatie met haar vriend Bobby.
 • Leni Herrie (stem door Liliana Mumy)[3] – Met 16 jaar het op een na oudste kind van de Herrie-familie. Leni is een mooie en opgewekt doch vrij leeghoofdig dom blondje die altijd een zonnebril bovenop haar hoofd draagt. Ze heeft een talent voor mode-ontwerpen, houtsnijwerk en sloten openen. Leni heeft angst voor spinnen, waarnaar in meerdere afleveringen wordt verwezen. Als Lori's kamergenoot heeft Leni de neiging om geregeld Lori's kleren te lenen zonder te vragen. Dit leidt tot meerdere vechtpartijen.
 • Luna Herrie (stem door Nika Futterman)[4] – Met 15 jaar het derde oudste kind van de Herrie-familie. In de Engelstalige versie heeft ze de neiging met een vals Brits accent te spreken. Luna is een wilde en vrolijke muzikant die verschillende instrumenten kan bespelen. Haar favoriete instrument is een elektrische gitaar. Haar idool is de rockzanger Mick Swagger. In seizoen 2 wordt onthuld dat ze biseksueel is, toen haar liefde Sam was onthuld als een meisje.
 • Luan Herrie (stem door Cristina Pucelli)[1] – Met 14 jaar het vierde oudste kind van de Herrie-familie. Luan is de komiek van het gezin en de kamergenoot van Luna. Ze drijft haar familie vaak tot waanzin met haar slechte woordspelingen en practical jokes gevolgd door gelach, tot grote minachting voor haar broer en zussen. Ze heeft een beugel en draagt spuitbloemen op haar shirt en schoenen, is eigenaar van een buikspreekpop genaamd "Mr. Coconuts", en treedt onder andere op op kinderfeestjes. Ze is berucht om haar 1 april-grappen, waarbij ze vaak volledig doordraait. Naast komedie toont ze zich een expert in pantomime.
 • Lynn Herrie (stem door Jessica DiCicco)[1] – Met 13 jaar de jongste van de tieners. Lynn is een tomboy en de atleet van de familie. Ze speelt vele sporten, zoals honkbal, basketbal, voetbal, hockey, en de verschillende vormen van vechtsport. Ze maakt het liefst van alles een wedstrijd, en is tevens een slechte verliezer. Ze heeft ook veel dingen die haar geluk brengen zoals heel veel shirtjes en ballen. Bijvoorbeeld haar volleybal dat is de eerste bal die ze over het huis heeft geschoten. Lynn is vernoemd naar haar vader.
 • Lucy Herrie (stem door Jessica DiCicco)[1] – Met 8 jaar de oudste van de vijf jongere zussen en Lynn's kamergenoot. Lucy is een gothic meisje met belangen in poëzie, seances, vleermuizen en gothic fictie. Ze heeft een bleke huid en lang zwart haar dat haar ogen verbergt. Lucy heeft ook een griezelig vermogen om plots op plaatsen te verschijnen, waarmee ze haar familie niet zelden de stuipen op het lijf jaagt. Ze leest soms "Princess Pony"-boeken, want zoals ze zelf zegt heeft ze af en toe een pauze nodig van haar gotische levensstijl. Haar grote liefde is een borstbeeld van een vampier genaamd Edwin.
 • Lana en Lola Herrie (stemmen door Grey Griffin)[1] – Beide 6 jaar, maar Lana is net 2 minuten ouder. Lola en Lana zijn een identieke tweeling, delen dezelfde kamer en missen allebei hun voortanden, maar qua persoonlijkheid zijn ze elkaars tegenpolen. Lana is een vrolijke tomboy die houdt van haar handen vuil maken, tot grote ergernis van Lola. Ze is ook een bekwame klusjesman zoals in sommige gevallen getoond waar ze wat loodgieterswerk doet. Lana zorgt voor veel dieren die ze in haar kamer bewaart, waar de meesten kikkers en reptielen zijn. Lana is ook bang voor hoogten en allergisch voor rabarber. Lola daarentegen is een meisjesmeisje die zich kleedt in een prinsessenjurk die haar benen verbergt, en vaak deelneemt aan jeugd-schoonheidswedstrijden. Ze is tevens een klikspaan, kan om het minste al kwaad worden, en bedreven in het manipuleren van haar familie om te krijgen wat ze wil.
 • Lisa Herrie (stem door Lara Jill Miller)[5] – Met 4 jaar het een na jongste kind van de familie. Lisa is een wonderkind die ondanks haar jonge leeftijd al een PhD heeft en een jeugd-Nobelprijs heeft gewonnen. Desondanks zit ze nog steeds op de kleuterschool. Ze geniet van het oplossen van complexe vergelijkingen en wiskundige problemen en het uitvoeren van uitgebreide experimenten, waarbij ze haar familie en Clyde vaak als proefpersonen gebruikt. Ze draagt een ronde bril, spreekt slissend, en toont maar zelden emoties afgezonderd van haar maniakale gelach tijdens het uitvoeren van experimenten. Ze is bijna altijd verstoken van emoties, maar wordt hyperactief wanneer ze suiker gebruikt. Lisa heeft ook connecties met NASA.
 • Lily Herrie (stem door Grey Griffin)[1] – De baby van 15 maanden oud, en het jongste kind van de Herrie-familie. Ze is meestal gekleed in enkel haar luier, die ze met regelmaat verliest. Lincoln deelt een speciale band met Lily en past op haar bij speciale gelegenheden. Lily kan zelfstandig lopen en kan ook gedragen worden door een van de oudere kinderen of de ouders voor langere afstanden. Hoewel Lily meestal alleen gebrabbel spreekt, ze gebruikt af en toe ook woorden, en het blijkt een snelle leerling te zijn als ze wat technologie gebruikt. Ze is berucht om haar stinkende luiers.

Ondersteunende personages[bewerken]

 • Lynn Sr. en Rita Herrie (stemmen respectievelijk door Brian Stepanek en Jill Talley) – De ouders van de Herrie-kinderen. In seizoen 1 bleven hun gezichten altijd buiten beeld en spelen ze derhalve maar een relatief kleine rol in de serie, maar per seizoen 2 zijn ze volledig te zien en is hun rol in de serie ook groter geworden. Lynn Sr., de kalende vader, sust vaak gevechten tussen zijn kinderen voordat het te ver gaat. Hij heeft net als Leni angst voor spinnen, deelt Luan's gevoel voor humor en Lynn Jr.'s liefde voor sport, en in de Engelstalige versie spreekt in een vals Brits accent net als Luna. Hij is zelf goed in koken, maar kan alleen glutenvrij voedsel eten, en is gebonden aan een voedselbudget als gevolg van hoe groot zijn familie is. Lynn Sr. heeft bij aanvang van de serie een kantoorbaan als technicus van informatiesystemen, maar nam ontslag bij die baan om zijn droom te volgen en kok te worden. Rita is een zorgzame moeder, en doorgaans kalmer en nuchterder dan haar man. Ze werkt als tandartsassistente en hoopt ooit een boek te schrijven. Haar voornaam en de originele achternaam van de familie vormen een woordspeling op de Engelstalige uitdrukking "read aloud" ("voorlezen"). De twee ouders ontmoetten elkaar toen Rita werkte als een verkeerswacht.
 • Howard en Harold McBride (stemmen respectievelijk door Michael McDonald en Wayne Brady) – Clyde's adoptievaders, die heel veel geven om het welzijn van hun zoon. Howard is een blanke man met rood haar en bultanden, en Harold is een Afro-Amerikaanse man met dunner wordend haar en een truivest met een vlinderdas. Ze geven Clyde veel aandacht en laten hem zelden iets ongecontroleerd doen. Howard neigt er emotioneel te doen terwijl hij zijn zoon ziet opgroeien en is nogal neurotisch. Harold is een bekwame chef-kok die zich kalmer en beter gedraagt.
 • Roberto "Bobby" Alejandro Martínez-Millán Luis Santiago Jr. (stem door Carlos Penavega) – Een Mexicaans-Amerikaans met 17 jaar die is Lori's vriend en de ouder broer van Ronnie Anne. Bobby krijgt vaak de bijnaam "Bubu-Beer" van Lori. Hij is actief in verschillende beroepen zoals stockboy voor een kruidenierswinkel, badmeester, pizzabezorger, warenhuis-arbeider, en gids, die hij overigens nooit langer dan 1 aflevering vol lijkt te kunnen houden. Hij en zijn familie trekken in seizoen 2 weg uit Royal Woods om in een andere stad bij hun naaste familie, de Casagrande's, te gaan wonen. Echter, hij en Lori slagen er nog steeds in hun liefdesrelatie te laten werken.
 • Ronalda "Ronnie" Anne Santiago (stem door Breanna Yde) – De jongere zus van Bobby. Ze is Lincoln's vriendin, al houden de twee hun relatie voor de meeste mensen geheim. Ze is een tomboy die houdt van schaatsen, videospelletjes en grollen. Samen met Bobby verhuist ze in seizoen 2 naar een andere stad om bij de Casagrande's te gaan wonen, maar ze houdt contact met Lincoln via de laptop.
 • Mr. Grouse (stem door John DiMaggio) – De oudere buurman van de familie Herrie. Bij aanvang van de serie was hij een typische knorrige oude man, die de neiging heeft om alle items van de Herrie-kinderen die op zijn eigendom belanden te confisqueren. Begin seizoen 2, in de kerstaflevering, weet de familie echter zijn vertrouwen te winnen door hem te helpen zijn familie, die hij al in tijden niet heeft gezien, weer te bezoeken. Sindsdien hebben hij en de Herries op betere voet met elkaar. Hij is verzot op de lasagne van Lynn Sr. en biedt vaak zijn diensten aan in ruil hiervoor.

Het Herrie-gezin heeft verder ook nog de volgende als huisdieren, zonder Lana's reptielen meegerekend: een Amerikaanse pitbullterriër genoemd Charles (naar Charles M. Schulz), een kortharige kat genoemd Cliff (naar Cliff Sterrett), een Woestijndwerghamster genoemd Geo (naar George McManus), een geelbuikkanarie genoemd Walt (naar Walt Kelly), en 4 goudvissen.

Terugkerende personages[bewerken]

 • Agnes Johnson (stem door Susanne Blakeslee) – Lincoln en Clyde's lerares op hun basisschool.
 • Albert (stem door Fred Willard) – De grootvader van moederskant van de Herrie-kinderen, die is een voormalige legermilitair.
 • Chunk (stem door John DiMaggio) – Een potige Britse man die is Luna's roadie.
 • Flip (stem door John DiMaggio) – De oudere en zelfvoldane eigenaar van een supermarkt en benzinestation.
 • Mick Swagger (stem door Jeff Bennett) – Luna en Lynn Sr.'s muzikale idool. Hij is een parodie op Mick Jagger.
 • Wilbur T. Higgins (stem door Stephen Tobolowsky) – Het hoofd van de basisschool bijgewoond door Lincoln en Clyde.
 • Rusty Spokes (stem door Wyatt Griswold) – Lincoln's spraakzame schoolvriend. Hij is lid van een fietsbende en heeft een broer genaamd Rocky.
 • Liam (stem door Lara Jill Miller) – Een andere vriend van Lincoln, die houdt van luide muziek. In het oorspronkelijke Engels praat hij met een accent van de zuidelijke gedeelte van de Verenigde Staten.
 • Zach (stem door Jessica DiCicco) – Een andere klasgenoot van Lincoln, die woont, volgens hem, "tussen een snelweg en een circus".

Achtergrond[bewerken]

Chris Savino baseerde de serie op zijn eigen ervaringen van opgroeien in een groot gezin.[6] Oorspronkelijk was het zijn plan om een serie te maken over een konijnenfamilie, maar Nickelodeon adviseerde hem om er een menselijk gezin van te maken.[7][8] Een korte pilotaflevering voor de serie werd in 2013 vertoond op het jaarlijkse Animated Shorts Program van Nickelodeon,[9] waarna de serie groen licht kreeg voor productie. Aanvankelijk zou de serie 13 afleveringen krijgen voor het eerste seizoen,[10] maar dit werd later verdubbeld naar 26.[11] Volgens Savino, de karakteristieken, animatie en achtergrondkunst van de show werden beïnvloed door krantenstrips, zoals Peanuts. De stad van Royal Woods, waar de show plaatsvindt, is gebaseerd op Savino's eigen thuisstad, een echte stad in Michigan genaamd Royal Oak. Afleveringen worden geproduceerde in Nickelodeon Animation Studios in Burbank, Californië en geanimeerde door de Canadese studio Jam Filled Entertainment.

De serie begon met twee pilotafleveringen, welke werden getoond via Nickelodeon's website in april 2016. De officiële première van Huize Herrie was op 2 mei 2016 in de Verenigde Staten. Op 25 mei 2016 verlengde Nickelodeon de serie al met een tweede seizoen.[12], gevolgd door een derde seizoen op 19 oktober van hetzelfde jaar.[13] In maart 2017 Marc Evans, de president van Paramount Pictures, kondigde aan dat een film gebaseerd op de serie in de maak is. Deze zal naar verwachting op 7 februari 2020 uitkomen.[14]

Op 17 oktober 2017 maakte Cartoon Brew bekend dat Chris Savino was geschorst bij Nickelodeon vanwege beschuldigingen van seksuele intimidatie.[15] Op 19 oktober liet een woordvoerder voor Nickelodeon weten dat Savino was ontslagen, maar dat de serie zonder hem verder zou gaan.[16] Zes dagen later liet Savino in een verklaring weten spijt te hebben van zijn gedrag.[17]

Afleveringen[bewerken]

Seizoen 1[bewerken]

Aflevering (seizoen) Aflevering (serie) Titel Eerste uitzenddatum Vlag van Verenigde Staten Eerste uitzenddatum Vlag van Nederland
1 1 Left in the Dark (Tasten in het duister)

Get the Message (De boodschap)

2 mei 2016
2 2 Heavy Meddle (Zware bemoeizucht)

Making the Case (Ga voor de prijs)

3 mei 2016
3 3 Driving Miss Hazy (Lenie achter het stuur...)

No Guts, No Glori (Geen lef, geen gLori)

9 mei 2016
10 mei 2016
4 4 The Sweet Spot (De toestoel)

A Tale of Two Tables (Een verhaal over twee tafels)

6 mei 2016
5 5 Project Loud House (Project huize Herrie)

In Tents Debate (In tentse discussie)

5 mei 2016
6 6 Sound of Silence (Klank van stilte)

Space Invader (Zus-invasie)

19 mei 2016
20 mei 2016
7 7 Picture Perfect (Perfecte foto)

Undie Pressure (Slip stress)

11 mei 2016
12 mei 2016
8 8 Linc or Swim (Linc zwemwater)

Changing the Baby (Kneed de baby)

13 mei 2016
18 mei 2016
9 9 Overnight Success (Het slaapfeest succes)

Ties That Bind (Dat doet je de das om)

20 juli 2016
7 juni 2016
TBA
6 juni 2016
10 10 Hand-Me-Downer (Tweedehandsje)

Sleuth or Consequences (Speuren of anders)

16 mei 2016
17 mei 2016
11 11 Butterfly Effect (De jojo-cascade)

The Green House (De broeikas)

9 juni 2016
8 juni 2016
9 juni 2016
10 juni 2016
12 12 Along Came a Sister (Daar kwam een zus aan)

Chore and Peace (Taakstrijd)

4 mei 2016
13 13 For Bros About to Rock (Pubers aan de rock)

It's a Loud, Loud, Loud, Loud, House (Een hele hoop herrie thuis)

6 juni 2016
10 juni 2016
14 14 Toads and Tiaras (Kikkers en kroontjes)

Two Boys and a Baby (Twee jongens en een baby)

21 juli 2016
19 juli 2016
15 15 Cover Girls (Familie dekking)

Save the Date (Redt de date)

1 augustus 2016
4 augustus 2016
16 16 Attention Deficit (Aandacht tekort)

Out on a Limo (Eropuit met een limo)

3 augustus 2016
2 augustus 2016
17 17 House Music (Herrie muziek)

A Novel Idea (Inspiratie)

18 juli 2016
22 juli 2016
18 18 April Fools Rules (Eén april, kikker in je bil!)

Cereal Offender (Graanontbijt overtreder)

23 september 2016
18 oktober 2016
19 19 Lincoln Loud: Girl Guru (Lincoln Herrie: meisjes goeroe)

Come Sale Away (Wie maakt me los?)

13 september 2016
12 september 2016
20 20 Roughin' It (De wildernis in)

The Waiting Game (Het lange wachten)

14 september 2016
15 september 2016
21 21 The Loudest Yard (Herrie in het veld)

Raw Deal (Pittige kaart)

16 september 2016
19 oktober 2016
22 22 Dance, Dance Resolution (Dans dans oplossing)

A Fair to Remember (Een memorabele kermis)

19 september 2016
20 september 2016
23 23 One of the Boys (Eén van de jongens)

A Tattler's Tale (Het verhaal van een klikspaan)

17 oktober 2016
21 september 2016
24 24 Funny Business (Lollige zaken)

Snow Bored (Sneeuw balen)

7 november 2016
8 november 2016
10 november 2016
TBA
25 25 The Price of Admission (De prijs van een kaartje)

One Flu Over the Loud House (Het niest dat het kraakt)

15 oktober 2016
26 26 Study Muffin (Studeer gehannes)

Homespun (Huisstijl)

20 oktober 2016
22 september 2016

Seizoen 2[bewerken]

Aflevering (seizoen) Aflevering (serie) Titel Eerste uitzenddatum Vlag van Verenigde Staten Eerste uitzenddatum Vlag van Nederland
1 27 11 Louds a Leapin' (Elf Herries springen) 25 november 2016
2 28 Intern for the Worse (Stagiaire tot het gaatje)

The Old and the Restless (De ouden en de rustelozen)

9 november 2016
10 november 2016
3 29 Baby Steps (Baby stapjes)

Brawl in the Family (Ruzie in Huize Herrie)

10 januari 2017
11 januari 2017
4 30 Suite and Sour (Ontspannen in de spa)

Back in Black (Zwart is beter)

9 januari 2017
12 januari 2017
5 31 Making the Grade (Thuis in de klas)

Vantastic Voyage (Vantastisch voertuig)

24 februari 2017
23 februari 2017
6 32 Patching Things Up (Buttons opspelden)

Cheater by the Dozen (Bedriegen bij de vleet)

15 maart 2017
16 maart 2017
7 33 Lock 'N' Loud (Fort Herrie)

The Whole Picture (Het hele plaatje)

22 februari 2017
21 februari 2017
8 34 No Such Luck (Geen geluk)

Frog Wild (Kikker wild)

13 maart 2017
14 maart 2017
9 35 Kick the Bucket List (Doe de bucketlist)

Party Down (Feestbeest)

10 april 2017
11 april 2017
10 36 Fed Up (Buik vol)

Shell Shock (Geschil)

12 april 2017
13 april 2017
11 37 Pulp Friction (Pulp frictie)

Pets Peeved (Huisdier jaloezie)

14 april 2017
15 mei 2017
12 38 Potty Mouth (Grove taal)

L is for Love (L is voor liefde)

14 juni 2017
15 juni 2017
13 39 The Loudest Mission: Relative Chaos (Relatie chaos) 29 mei 2017
14 40 Out of the Picture (Buiten beeld)

Room with a Feud (Herrie op de kamer)

16 mei 2017
17 mei 2017
15 41 Back Out There (Terugtrekken)

Spell It Out (Spel het uit)

12 juni 2017
18 mei 2017
16 42 Fool's Paradise (Plaag paradijs)

Job Insecurity (Baan onzekerheid)

13 juni 2017
25 juli 2017
17 43 ARGGH! You For Real? (ARGGH! is het echt?)

Garage Banned (Verbannen naar de garage)

24 juli 2017
18 44 Change of Heart (Hart verpand)

Health Kicked (Gezonde kick)

26 juli 2017
27 juli 2017
19 45 Future Tense (Toekomst druk)

Lynner Takes All (Lynn aan de win)

18 september 2017
28 juli 2017
20 46 Yes Man (Ja Man)

Friend or Faux? (Vriend of vijand)

19 september 2017
20 september 2017
12 maart 2018
13 maart 2018
21 47 No Laughing Matter (Niet om te lachen)

No Spoilers (Niet verklappen)

21 september 2017
16 oktober 2017
14 maart 2018
15 maart 2018
22 48 Legends (Legendes)

Mall of Duty (Winkelcentrum survival)

11 november 2017 16 maart 2018
19 maart 2018
23 49 Read Aloud (Hardop lezen)

Not a Loud (Verzwegen Herrie)

17 oktober 2017
18 oktober 2017
20 maart 2018
21 maart 2018
24 50 Tricked! (Getrickt!) 13 oktober 2017
25 51 The Crying Dame (De brullende baby)

Anti-Social (Antisociaal)

24 november 2017 22 maart 2018
23 maart 2018
26 52 Snow Way Down (Sneeuw weg af)

Snow Way Down (Sneeuw weg uit)

1 december 2017 25 maart 2018

Seizoen 3[bewerken]

Aflevering (seizoen) Aflevering (serie) Titel Eerste uitzenddatum Vlag van Verenigde Staten Eerste uitzenddatum Vlag van Nederland
1 53 Tripped!' (Op reis!) 25 juni 2018 3 augustus 2018
2 54 White Hare (Witte haas)

Insta-gran (Instant oma)

2 februari 2018 26 maart 2018
27 maart 2018
3 55 Roadie to Nowhere (Roadie nergens heen)

A Fridge Too Far (Koude oorlog)

19 januari 2018 28 maart 2018
29 maart 2018
4 56 Selfie Improvement (Selfie verbetering)

No Place Like Homeschool (Oost, west, thuisschool best)

26 januari 2018 30 maart 2018
2 april 2018
5 57 City Slickers (Stadsmensen)

Fool Me Twice (Dubbelgrap)

9 februari 2018 3 april 2018
4 april 2018
6 58 Net Gains

Pipe Dreams

9 maart 2018
16 maart 2018
24 september 2018
25 september 2018
7 59 Fandom Pains (Fan gruwel)

Rita Her Rights (Rita's rechten)

30 maart 2018
6 april 2018
26 september 2018
27 september 2018
8 60 Teachers' Union (Leraren band)

Head Poet's Anxiety (Des dichters vrees)

13 april 2018
4 juni 2018
28 september 2018
1 oktober 2018
9 61 The Mad Scientist (De gekke geleerde)

Missed Connection (Gemis in connectie)

5 juni 2018
20 september 2018
2 oktober 2018
3 oktober 2018
10 62 Deal Me Out (Ik ben weg)

Friendzy (Vriendschandelijk)

6 juni 2018
7 juni 2018
4 oktober 2018
5 oktober 2018
11 63 Pasture Bedtime (Nachtbraken)

Shop Girl (Winkel meisje)

26 juni 2018 5 november 2018
6 november 2018
12 64 Gown and Out (Net Miss)

Breaking Dad (Pap in de piepzak)

1 augustus 2018
30 juli 2018
7 november 2018
8 november 2018
13 65 Ruthless People (Hardvochtige mensen)

What Wood Lincoln Do? (Wat Lincoln bezig hout)

28 juni 2018
27 juni 2018
9 november 2018
12 november 2018
14 66 Scales of Justice (Schaal van gerechtigheid)

Crimes of Fashion (Mode misdaad)

20 juli 2018 13 november 2018
14 november 2018
15 67 Absent Minded (Afwezig)

Be Stella My Heart (Wees mijn lief, Stella)

31 juli 2018
2 augustus 2018
15 november 2018
16 november 2018
16 68 Sitting Bull (Zittende stier)

The Spies Who Loved Me (Bespioneerd uit liefde)

18 september 2018
19 september 2018
17 69 Really Loud Music (Echte Herrie muziek) 23 november 2018 24 februari 2019
18 70 House of Lies (Huis der leugens)

Game Boys (Game jongens)

17 september 2018 28 januari 2019
29 januari 2019
19 71 Everybody Loves Leni (Iedereen houdt van Leni)

Middle Men (Brugpiepers)

9 oktober 2018
10 oktober 2018
30 januari 2019
31 januari 2019
20 72 Jeers for Fears (Bang voor spotternij)

Tea Tale Heart (Het verraderlijke theefeestje)

11 oktober 2018
12 oktober 2018
1 februari 2019
4 februari 2019
21 73 The Loudest Thanksgiving (De grootste Herrie Thanksgiving) 12 november 2018 8 februari 2019
22 74 Predict Ability

Driving Ambition (Ambitie is rond)

4 februari 2019
5 februari 2019
15 april 2019
16 april 2019
23 75 Home of the Fave (Favoriet)

Hero Today, Gone Tomorrow (Vandaag een held, morgen vergeten)

6 februari 2019
7 februari 2019
17 april 2019
18 april 2019
24 76 The Write Stuff (De schrijverij)

Racing Hearts (Snelle harten)

4 maart 2019
5 maart 2019
19 april 2019
22 april 2019
25 77 Stage Plight (Bühne gelofte)

Antiqued Off (Afgezaagd)

6 maart 2019
7 maart 2019
23 april 2019
24 april 2019
26 78 Cooked! (Uitgekookt!) 18 februari 2019 26 april 2019

Ontvangst[bewerken]

Binnen een maand na zijn debuut, Huize Herrie werd vanaf het begin positief ontvangen door kijkers en critici, en werd de best beoordeelde kinderanimatieserie op Amerikaanse televisie.[18] Gedurende mei 2016, het ontving een gemiddelde van 68% meer kijkers in zijn doelgroep van kinderen van 6 tot 11 jaar dan uitzendingen op Nickelodeon in mei van het voorgaande jaar.[19] Tegen juni 2016, was het het best beoordeelde programma van Nickelodeon, en had SpongeBob SquarePants overtroffen met een gemiddelde Nielsen-rating van 4.9 onder de demografie van 2-11 jaar.[20]

De serie heeft positieve recensies ontvangen voor zijn animatie, stemactivisme, karakterisering en de hartverwarmende thema's van elke aflevering. Het kreeg ook vooral positieve reacties op het feit dat het de eerste Nickelodeon-serie is waarin een homoseksueel echtpaar voorkomt, en op een positieve manier wordt getoond.

Externe links[bewerken]