Bachelor of Applied Science

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Bachelor of Applied Science (Nederlandse afkorting: B AS; internationale afkortingen: BAS, B.AS., BASc, B.ASc. of B.App.Sc) is een hbo-bachelortitel in Nederland in kader van het Bachelor-Masterstelsel.

Hbo-afgestudeerden mogen sinds 2009 de graad 'Bachelor of Applied Sciences' gebruiken. De toevoeging 'Applied Sciences' mag alleen worden gebruikt door afgestudeerden aan een hogeschool in de richting van de toegepaste natuurwetenschappen, bio-informatica of materiaalkunde. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft de graden ingevoerd om de bruikbaarheid van hbo-titels in het buitenland te vergroten.

Deze bachelorgraad is equivalent aan de oude Nederlandse titel ingenieur (ing.), hoewel dit laatste bij afgestudeerden vanaf 2011 nog steeds naast de bachelorgraad wordt toegekend. De graad BAS mag men achter zijn of haar naam plaatsen, bijvoorbeeld "T. Zijwaards, BAS". Het gebruik van de ingenieurstitel in combinatie met de bachelorgraad is ongebruikelijk. De oude schrijfwijze van de ingenieurstitel is gelijk gebleven (ing. T. Zijwaards).

Externe link[bewerken]