Bea Van der Maat

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bea Van der Maat
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Volledige naam Béatrice Marguerite Van der Maat
Geboren Gent, 15 november 1960
Land Vlag van België België
Werk
Genre(s) New wave
Beroep zangeres, presentatrice en actrice
Act(s) Chow-Chow en Won Ton Ton
Portaal  Portaalicoon   Muziek
Televisie
Film

Béatrice Marguerite (Bea) Van der Maat (Gent, 15 november 1960) is een Belgische zangeres, presentatrice, actrice en leerkracht. Als zangeres is ze vooral bekend als leadzangeres van Won Ton Ton, alhoewel ze in 1996 ook een soloalbum opnam. Voor Won Ton Ton zong ze bij Chow-Chow. Van der Maat speelde samen met diverse artiesten, onder wie Kloot Per W.

In 1989 werd ze gevraagd voor de toen nieuwe zender VTM een muziekprogramma te presenteren samen met Willy Sommers. Dit programma, Tien om te zien, betekende voor haar het begin van een loopbaan als presentatrice. Daarna volgden het dierenprogramma Dag Coco en het televisiespelletje Studio Gaga.

Bea Van der Maat speelde ook mee in de film Koko Flanel van Urbanus. Ze speelde eveneens mee in de film Max van regisseur Freddy Coppens.

Vandaag de dag geeft Bea les in de Middenschool in Keerbergen (MSK). Ze is daar leerkracht Engels in het tweede jaar. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen: Ulrike en Lenny. Ze zingt ook bij The Belpop Bastards.

Trivia[bewerken]

  • Bea Van der Maat is nicht van de actrice Mitta Van der Maat.
  • Bea Van der Maat nam in 2004 deel aan het tweede seizoen van de Slimste Mens ter Wereld. Tijdens haar eerste aflevering verloor ze de finale en moest ze bijgevolg de quiz verlaten.