Bea Van der Maat

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bea Van der Maat
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Béatrice Marguerite Van der Maat
Geboren 15 november 1960
Land Vlag van België België
Werk
Genre(s) New wave
Beroep zangeres, presentatrice, actrice en leerkracht
Act(s) Chow-Chow en Won Ton Ton
Portaal  Portaalicoon   Muziek
Televisie
Film

Béatrice Marguerite (Bea) Van der Maat (Gent, 15 november 1960) is een Belgische zangeres, presentatrice, actrice en leerkracht.

Als zangeres begint ze in 1982 bij Chow-Chow totdat die groep in 1985 werd ontbonden. Kort daarop wordt ze leadzangeres bij Won Ton Ton dat bekend werd met I Lie and I Cheat. Haar persoonlijk muzikaal hoogtepunt is het soloalbum uit 1996.[1] Daarna zingt ze als gastzangeres bij de LSP-band [2] en vanaf 2005 zingt ze bij The Belpop Bastards met onder meer Kloot Per W.[3]

Als presentatrice begint het in 1989 toen de nieuwe zender VTM haar vraagt om 10 om te zien te presenteren met Willy Sommers. Daarna volgen het dierenprogramma Dag Coco en het televisiespelletje Studio Gaga. Vanaf 1998 presenteert ze Rare streken op het pas opgerichte Canvas.

In 1989 vraagt Urbanus haar een hoofdrol te vertolken in Koko Flanel. Zonder acteerervaring krijgt ze coaching van Hugo Van Den Berghe.[1] In 1994 speelt ze opnieuw aan de zijde van Urbanus in een bijrol voor de filmkomedie Max.

Sinds 2004 geeft ze Engels in het tweede middelbaar van de Middenschool in Keerbergen. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen.[4]

Trivia[bewerken]

  • Bea Van der Maat is een nicht van actrice Mitta Van der Maat.
  • Bea Van der Maat nam in 2004 deel aan het tweede seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Tijdens haar eerste aflevering verloor ze de finale en moest ze bijgevolg de quiz verlaten.