Bea Van der Maat

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bea Van der Maat
Bea Van der Maat
Algemene informatie
Volledige naam Béatrice Marguerite Van der Maat
Geboren 15 november 1960
Land Vlag van België België
Werk
Genre(s) New wave
Beroep zangeres, presentatrice, actrice en leerkracht
Act(s) Chow-Chow en Won Ton Ton
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek
Televisie
Film

Béatrice Marguerite (Bea) Van der Maat (Gent, 15 november 1960) is een Belgische zangeres, presentatrice en actrice.

Als zangeres begon ze in 1982 bij Chow-Chow totdat die groep in 1985 werd ontbonden. Kort daarop werd ze leadzangeres bij Won Ton Ton dat bekend werd met I Lie and I Cheat. Als haar persoonlijke muzikale hoogtepunt noemde zij het soloalbum uit 1996.[1] Daarna zong ze als gastzangeres bij de LSP-band[2] en vanaf 2005 zong ze bij The Belpop Bastards met onder meer Kloot Per W.[3]

Als presentatrice begon ze in 1989 toen de nieuwe zender VTM haar vroeg om 10 om te zien te presenteren met Willy Sommers. Daarna volgden het dierenprogramma Dag Coco en het televisiespelletje Studio Gaga. Vanaf 1998 presenteerde ze Rare streken op het toen pas opgerichte Canvas.

In 1989 vroeg Urbanus haar voor een hoofdrol in Koko Flanel. Zonder acteerervaring kreeg ze coaching van Hugo Van den Berghe.[1] In 1992 speelde ze mee als valse sinterklaas in Dag Sinterklaas en in 1994 was ze te zien in een bijrol voor de filmkomedie Max.

Sinds 2004 geeft Van der Maat Engels in het tweede middelbaar van de Middenschool in Keerbergen. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen.[4] Bea Van der Maat is een nicht van actrice Mitta Van der Maat.