BermDRIP

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
bermDRIP op de A2

Een bermDRIP is een type informatiepaneel dat in Nederland gebruikt wordt. In tegenstelling tot de bekende drieregelige, meestal boven de weg opgehangen, standaard DRIPs geven deze informatiepanelen in de meeste gevallen niet de gebruikelijke informatie over filelengtes, maar worden ingezet voor velerlei andere doeleinden.

Uitvoeringsvorm[bewerken]

De bermDRIPs zijn volledig programmeerbare matrixpanelen. Het oppervlak bestaat uit een raster (192 x 128 pixels) van rode en witte LEDs. Hiermee kan een combinatie van tekst, schematische weginformatie, en pictogrammen (bijvoorbeeld waarschuwingstekens) worden getoond.

Soort boodschappen[bewerken]

De bermDRIPs zullen gebruikt gaan worden om te attenderen op (komende) wegwerkzaamheden. Ook kunnen ze worden ingezet om te waarschuwen voor onvoorziene omstandigheden (ongeval, afgevallen lading, etc.) of om te verwijzen naar parkeergelegenheden bij evenementen.

Eerste gebruik[bewerken]

Op en rond de ring A10 bij Amsterdam zijn in de zomer 2006 de eerste zes bermDRIPs geplaatst. Op twee van deze bermDRIPs wordt - bij wijze van proef - op grafische wijze de actuele filesituatie op de ring A10 getoond op het moment dat men deze nadert.

Nederlandse Database Wegverkeersgegevens / Open Data[bewerken]

De gegevens op de DRIPs zijn op te vragen op de website van Nederlandse Database Wegverkeersgegevens

Zie ook[bewerken]