Brouwerij Anders!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Brouwerij Anders!
Brouwzaal Brouwerij Anders!
Algemene informatie
Locatie Halen
Eigenaar Hilde Peeters, Armand Schellens
Oprichting 2011
Lijst van Belgische brouwerijen
Portaal  Portaalicoon   Bier

Brouwerij Anders! is een bierbrouwerij in de Limburgse gemeente Halen in België.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Brouwerij Anders! werd in 2011 opgericht door Bart Durlet en Davy Daniels.[1] In maart 2012 werd het eerste brouwsel gebrouwen.

Brouwerij Anders! produceert geen eigen bieren, maar specialiseert zich in het mee uitwerken en ontwikkelen van recepten in opdracht van de klanten, zoals verenigingen die een eigen bier laten brouwen, steden en gemeenten die een streekbier willen lanceren en hobbybrouwers die hun receptuur willen commercialiseren. Daarnaast houdt de brouwerij zich bezig met receptuurontwikkeling, productie en loonafvullingen. Er wordt bier gebrouwen voor brouwerijen en organisaties doorheen België, maar ook voor brouwerijen in Spanje, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Finland, Zweden,...[2]

Brouwerij Anders! brouwt in volumes van 4000, 6000, 8000 en 12.000 liter. Door de geautomatiseerde brouwzaal is het mogelijk om tot 6 brouwsels per dag te brouwen. De jaarcapaciteit ligt er eind 2013 op 15.000 hl per jaar. In 2015 is dit gestegen tot 20.000 hl.

In 2016 begon Brouwerij Anders! met de bouw van een nieuwe (extra) brouwzaal in een pand vlak bij de huidige brouwerij. Dit leidt tot een initiële verhoging van capaciteit tot 35.000 hectoliter.[3] De volgende jaren kan deze nog uitgebreid worden tot 80.000 hl.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Brouwerij Anders! van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.