Buienradar (website)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Buienradar.nl)
Ga naar: navigatie, zoeken
Buienradar
Buienradar.svg
Type Informatie over weersverwachting
Taal Nederlands
Eigenaar The Meteo Company (2006-2011)
RTL Nederland (2011-heden)
Opgericht 30 april 2006
Status Actief
Link www.buienradar.nl
www.buienradar.be
Portaal  Portaalicoon   Media

Buienradar is een Nederlandstalige website die in weersverwachtingen op korte en lange termijn voorziet. Via een weerkaart op de website is de locatie van neerslag en/of onweer die over het land trekt te zien.

Geschiedenis[bewerken]

Buienradar ging op 30 april 2006 van start. Dat was een dag eerder dan gepland, maar vanwege de slechte weersverwachting voor Koninginnedag werd het een dag vervroegd. De oprichters verwachten daardoor extra publiciteit.[1] Nog datzelfde jaar was Buienradar ook actief in Ierland, Engeland, Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk. In 2009 werd Scandinavië toegevoegd.

Anno 2015 trok de website gemiddeld 50 miljoen pageviews per maand en enkele miljoenen per dag. Op piekmomenten (bijvoorbeeld bij een weeralarm of bij extreme weersomstandigheden) kan het aantal pageviews tot 30 miljoen per dag oplopen.[2] Naast de reguliere website is er ook een mobiele site en zijn er verschillende apps. In de zomermaanden maakt Buienradar ook een Muggenradar, waarop een voorspelling over de muggenactiviteit wordt gedaan. Dit wordt gemeten aan zowel het aantal aanwezige muggen als aan de activiteit in de regio.

Op 1 april 2011 nam RTL Nederland de website over.[3] Op 1 april 2014 werd bekend dat de oorspronkelijke oprichters van Buienradar een nieuwe weersite waren begonnen genaamd Weerslag.

Externe links[bewerken]