Buienradar (website)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Buienradar.nl)
Ga naar: navigatie, zoeken
Buienradar
Buienradar logo.jpg
Type Informatie over weersverwachting
Taal Nederlands
Eigenaar RTL Nederland
Opgericht 30 april 2006
Status Actief
Link Buienradar.nl
Buienradar.be
Portaal  Portaalicoon   Media

Buienradar is een Nederlandstalige website die in weersvoorspellingen op korte en lange termijn voorziet. Via een weerkaart op de website is nauwkeurig de locatie van neerslag en/of onweer die over het land trekt te zien.

Geschiedenis[bewerken]

Buienradar werd op 30 april 2006 opgericht door de broers Edwin, Stefan en Wijnand Rijkaart van Cappellen. Aanvankelijk was het de bedoeling de website een dag later te lanceren, maar vanwege de slechte weersverwachting voor Koninginnedag werd dit een dag vervroegd, met het oog op de verwachte extra publiciteit.[1]

Tegenwoordig trekt de website gemiddeld 50 miljoen pageviews per maand en enkele miljoenen per dag. Op piekmomenten (bijvoorbeeld bij een weeralarm of bij extreme weersomstandigheden) kan het aantal pageviews tot 30 miljoen per dag oplopen.[2] Naast de reguliere site is er ook een mobiele site, zijn er verschillende apps en is er een Buienradar voor België.

Op 1 april 2011 heeft RTL Nederland de website overgenomen.[3]

Op 1 april 2014 werd bekend dat de oorspronkelijke oprichters van Buienradar een nieuwe weersite zijn begonnen genaamd Weerslag.

In de zomermaanden maakt Buienradar gebruik van Muggenradar, waarbij er een voorspelling van muggenactiviteit wordt gedaan. Dit wordt gemeten aan zowel het aantal aanwezige muggen als activiteit in de regio.

Prijzen[bewerken]

  • Op 18 september 2008 werd Buienradar.nl in Nederland uitgeroepen tot "Website van het jaar" in de categorie Populairste portal.
  • In 2009, 2010, 2011 en 2012 werd Buienradar.nl in Nederland uitgeroepen tot "Website van het jaar" in de categorie Populairste weer en verkeerssite.
  • In 2011 werd Buienradar Mobiel in Nederland uitgekozen tot "Website van het jaar" in de categorie Populairste Mobiele Website.[4]

Externe links[bewerken]