Naar inhoud springen

Chevilly-Larue (metrostation)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Chevilly-Larue
Marché International
Metrostation Chevilly-Larue naast de tramhalte van tramlijn T7 (juni 2024)
Metrostation
Geopend 24 juni 2024
Metro
LijnRichtingVolgend station
Saint-Denis PleyelL'Haÿ-les-Roses (en)
Aéroport d'OrlyThiais - Orly
Ligging
Gemeente Chevilly-Larue
Coördinaten 48° 46′ NB, 2° 22′ OL
Chevilly-Larue (Regio Parijs)
Chevilly-Larue
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer
Parijs

Chevilly-Larue - Marché International is een metrostation van de Metro van Parijs langs metrolijn 14 gelegen in de gemeente Chevilly-Larue.

Het werd geopend op 24 juni 2024 als onderdeel van de zuidelijke verlenging van lijn 14 van Olympiades naar Aéroport d'Orly. Chevilly-Larue heeft twee zijperrons gescheiden door de metrosporen.

Het station ligt onder de Avenue de la Cité en de Rue de Thiais en heeft drie toegangen in twee bovengrondse bouwwerken. Het hoofdgebouw naast de tramhalte heeft een ingang Rue Latérale aan de oostzijde en een ingang Rue des Routiers aan de westzijde. Een kleiner gebouw aan de Rue du Languedoc biedt ook toegang tot de Marché international de Rungis, de groothandelsmarkt voor landbouwproducten van Île-de-France.

De Zwitserse kunstenaars Gerda Steiner en Jörg Lenzlinger ontwierpen in samenwerking met architect Jérôme Brunet een artistiek werk voor het station Chevilly-Larue.

Intermodaliteit[bewerken | brontekst bewerken]

Het station wordt bediend door de T7-tram, de Trans-Val-de-Marne busdienst en de andere buslijnen in het gebied van het RATP-busnetwerk.

Zie de categorie Chevilly-Larue (Paris Metro) van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.