De Kinderacademie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Kinderacademie
Genre Muziekprogramma
Presentatie Walter Capiau
Vaste gasten Muzikale kinderen
Land Vlag van België België
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 1989
Einde 1994
Netwerk of omroep Vlaamse Mediamaatschappij
Portaal  Portaalicoon   Televisie

De Kinderacademie was een programma op de Vlaamse commerciële zender VTM tussen 1989 en 1994. De show werd gepresenteerd door Walter Capiau.

Het programma bestond uit diverse optredens van kleuters tot 12-jarigen. Dit kon gaan over:

De kinderen werden bij sommige optredens muzikaal bijgestaan door Tars Lootens.

Voor de act interviewde Walter Capiau de kinderen. De antwoorden van de kinderen waren soms hilarisch waardoor het publiek meermaals in een lachsalvo schoot. Na het optreden kregen de kinderen meestal enkele gezelschapsspelen.

Volgens de Belgische Wetgeving was De Kinderacademie een programma dat viel in de categorie "bedoeld voor kinderen". Omwille van een aanpassing in de Belgische wetgeving mocht er plots voor, tijdens en na kinderprogramma's geen reclame meer worden uitgezonden. Gezien VTM leeft op reclame-inkomsten besloot de zender om te stoppen met het programma.[1]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Een van de meest memorabele kandidates uit de show was Silvy De Bie. Zij zong op negenjarige leeftijd het liedje Ben van Michael Jackson. Iedereen vond haar optreden zo goed, dat ze prompt een platencontract kreeg. Ze bracht onder de naam Sylvie Melody enkele succesvolle singles uit waaronder een Nederlandstalige variant van Ben. Haar succes was enorm groot, maar stopte abrupt toen ze 13 jaar was: de wetgever aanzag haar activiteiten als "min 16-jarige" als een inbreuk op de wet van kinderarbeid, wat verboden is in België.[2] Later werd Silvy terug beroemd dankzij de groep Sylver.

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]