Dragons' Den

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dragons' Den is een televisieprogramma afkomstig uit Japan, waar het voor het eerst werd uitgezonden in 2001 door Nippon Hoso Kyokai. Het format van dit programma is eigendom van Sony. Het wordt in vele landen uitgezonden.

Vrij vertaald staat de naam van het programma voor Hol van de draken. In het programma krijgen beginnende ondernemers de mogelijkheid hun droom waar te maken door aan een jury hun plannen uiteen te zetten. In de beste ideeën zal geld worden geïnvesteerd.

Nederland[bewerken]

De Nederlandse versie werd in 2007-08 uitgezonden door de KRO en gepresenteerd door Jort Kelder. De jury bestond uit de vijf durfkapitalisten Annemarie van Gaal, Arjen de Koning, Henk Keilman, Willem Sijthoff en Jan Pieter Melchior. De laatste werd in het tweede seizoen (2008) vervangen door George Banken.

Oude afleveringen van de BBC-versie worden in Nederland uitgezonden door RTL7. Tegenwoordig worden er op RTLZ ook afleveringen uitgezonden.

België[bewerken]

De Nederlandstalig Belgische versie heet Leeuwenkuil en wordt uitgezonden op de zender VIER. Bart Verhaeghe, Conny Vandendriessche, Luc Van Mol, Jürgen Ingels en Bart Deconinck vormen het team van investeerders. Het programma wordt gepresenteerd door Evy Gruyaert.

Externe links[bewerken]