EUROCONTROL

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Eurocontrol logo 2010.svg

EUROCONTROL (officieel volledig in hoofdletters geschreven), met als ondertitel European Organisation for the Safety of Air Navigation is een internationale organisatie die instaat voor de centrale coördinatie van de luchtverkeersleiding in Europa. De organisatie telt momenteel 41 lidstaten.

Een recent project van EUROCONTROL is het ontwikkelen van een pan-Europees luchtverkeersleidingssysteem. Dit project staat ook wel bekend als The Single European Sky.

Het hoofdkwartier van EUROCONTROL is gelegen in de Brusselse deelgemeente Haren, nabij Zaventem. Een van de bekendste afdelingen is het Maastricht Upper Area Control Center (MUAC) in Beek, gelegen naast Maastricht Aachen Airport, vanwaaruit het en route-luchtverkeer boven FL245 in de Benelux en een groot gedeelte van Duitsland wordt begeleid. Een andere operationele afdeling die zelf niet rechtstreeks in contact met vliegtuigen staat is de Central Flow Management Unit (CFMU), die vanuit Brussel capaciteit en aanbod van luchtverkeer op elkaar afstemt.

Lidstaten[bewerken]

Hieronder volgt een overzicht van lidstaten.[1]

Galerij[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Referenties[bewerken]

Externe link[bewerken]