Elektrisch vliegtuig

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De Solar Impulse, een elektrisch vliegtuig
Solar Impulse 2

Een elektrisch vliegtuig is een vliegtuig dat een elektromotor heeft in plaats van een verbrandingsmotor. De elektriciteit komt van brandstofcellen, zonnecellen, supercapacitors, draadloze stroom[1] of batterijen.

De huidige elektrische vliegtuigen zijn vooral experimentele proefmodellen, zowel bemande als onbemande toestellen. Er wordt al sinds de jaren 1970 gevlogen met elektrisch aangedreven modelvliegtuigen, in 1957 werd de eerste melding hiervan gemaakt. De eerste bemande vlucht met een elektrisch vliegtuig was in 1973.

De Solar Challenger is een experimenteel elektrisch vliegtuig dat volledig op zonne-energie werkt.

De Solar Impulse is een bemand langeafstandszonnevliegtuig dat in 2016 een vlucht rondom de aarde voltooide. Het gebruikt zonnepanelen op de vleugels om de propellers aan te drijven en om de batterijen op te laden om 's nachts ook te kunnen vliegen.

Siemens bouwde een 1.000 kg wegend elektrisch 2-persoons vliegtuig genaamd Extra 330LE uitgerust met een sterke elektromotor en batterijen[2].

NASA heeft een concept ontwikkeld voor een klein elektrisch-hybride vliegtuig dat 18 elektromotoren krijgt die in de vleugels verwerkt zijn[3].