Faculteit voor Vergelijkende Godsdienstwetenschappen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Faculteit voor Vergelijkende Godsdienstwetenschappen (FVG) in Wilrijk (Antwerpen) is een zelfstandige, niet-erkende faculteit die in 1980 werd opgericht met als doelstelling: het op internationaal universitair niveau inrichten van de vergelijkende studie der godsdienstwetenschappen en van het wetenschappelijk onderzoek op het vlak van de religies en wereldbeschouwingen. De tegenwoordige en toekomende leden verklaren plechtig dat de Faculteit voor Vergelijkende Godsdienstwetenschappen aan geen enkel leerstelsel onderworpen is. De meest absolute verdraagzaamheid zal voorgaan bij de betrekkingen tussen de leden en de bij de opzet betrokkenen. (Art. 2 van de Statuten).

De Faculteit voor Vergelijkende Godsdienstwetenschappen (FVG) is geen erkende instelling van hoger onderwijs in Vlaanderen en is derhalve niet gemachtigd om officieel erkende diploma's af te leveren.

Raamakkoord FVG - Vrije Universiteit Brussel (VUB)[bewerken]

Op 23 februari 2006 werd tussen de Faculteit voor Vergelijkende Godsdienstwetenschappen (FVG) in Wilrijk en de Vrije Universiteit Brussel (VUB) een raamovereenkomst afgesloten voor samenwerking op gebied van onderwijs, bibliotheek, logistiek en dergelijke. Deze overeenkomst werd in 2016 beëindigd en er is momenteel geen samenwerking meer tussen FVG en VUB.

Publicatie[bewerken]

Ieder jaar publiceert de FVG Acta Comparanda, een bundel van essays en studies op academisch niveau in deze disciplines.

Externe link[bewerken]