Franciscus Vlietland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Franciscus Vlietland
Vlietland Ziekenhuis
Plaats Schiedam
Land Vlag van Nederland Nederland
Basisgegevens
Organisatie Franciscus Gasthuis & Vlietland Groep
Website www.franciscus.nl
Portaal  Portaalicoon   Geneeskunde

Het Franciscus Vlietland (voorheen Vlietland Ziekenhuis) is een ziekenhuis in de Nederlandse stad Schiedam, in het wijkdeel Bijdorp van de wijk Kethel. Het is een regionaal ziekenhuis dat zich richt op de inwoners van de regio Nieuwe Waterweg Noord. Deze regio omvat onder andere de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en het stadsdeel Rotterdam-West en de Rotterdamse deelgemeente Hoek van Holland. Naast de hoofdvestiging in Schiedam, beschikt het ziekenhuis over buitenpoliklinieken in Maassluis en Hoogvliet. Met de locatie in Hoogvliet biedt het Franciscus Vlietland inwoners van Hoogvliet, Spijkenisse en Voorne Putten poliklinische zorg. Het werkt nauw samen met zorginstellingen en huisartsen in de regio.

Het Vlietland Ziekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Holyziekenhuis in Vlaardingen en Schieland Ziekenhuis in Schiedam. Op 30 december 2008 verhuisden de ziekenhuizen naar de nieuwe locatie nabij het verkeersknooppunt Kethelplein.[1] Het nieuwe ziekenhuis is ontworpen door EGM architecten. De locatie heeft een vloeroppervlakte van 52.000 m² en telt 570 bedden + 80 Intensive Care bedden.

Patienten komen vooral uit Groenoord (Schiedam) en Nieuwland (Schiedam). Ook zijn er vele patiënten te vinden uit Rotterdam.

Op de oude locaties van de ziekenhuizen in Schiedam en Vlaardingen zal woningbouw worden gerealiseerd.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Vlietland Ziekenhuis van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.