Freddy De Kerpel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Freddy De Kerpel (tweede van rechts)

Freddy De Kerpel (Wetteren, 18 juni 1948) is een voormalig Belgisch bokskampioen.

Bokscarrière[bewerken]

De Kerpel vocht 29 gevechten als professional. Daarvan won hij er 24, waarvan 9 met een knock-out. In 1975 werd hij Belgisch kampioen halfzwaargewichten. In datzelfde jaar was hij uitdager van Domenico Adinolfi voor de Europese titel halfzwaargewichten.

In de jaren 80 was De Kerpel Jean-Marc Renards manager.

Mediafiguur[bewerken]

De Kerpel had een gastrol in Camping Cosmos (1996), een film van Jan Bucquoy.

De Kerpel bokste na zijn carrière nog tegen Jan Hoet in een kunstperformance en in 1999 tegen Jean-Pierre Coopman.

In navolging van Johan Museeuw, werd hij in 2007 een running gag in de ludieke lezersrubriek "Uitlaat" in het Vlaamse blad Humo. Week na week stroomden grappen binnen, alluderend op Freddy's geroemde fysiek, kracht en présence. De inspiratie werd hiervoor gevonden bij de zogenaamde "Chuck Norris facts". Bijvoorbeeld: "Freddy de Kerpel eet geen honing, Freddy de Kerpel kauwt bijen!"

Bij zijn deelname aan de quiz De Slimste Mens ter Wereld op 12 november 2007 slaagde hij erin om te winnen van journalist Walter Zinzen in de eindronde. Bij zijn tweede deelname op 13 november speelde hij professor Eva Brems naar huis. In zijn derde deelname op 14 november haalde hij het van Terzake-boegbeeld Kathleen Cools.

Tijdens een deelname aan het VTM-programma Fear Factor brak hij een tand toen hij tijdens een stunt een varkensoor moest opeten. Hij dacht zelf eerst dat het been was van het varkensoor.[1]

In 2009 nam hij deel aan de eerste aflevering van Hole in the Wall.

In 2011 neemt hij deel aan Expeditie Robinson, waarbij hij eindigde als 14e.

Hij is de auteur van het boek Fit en gezond met Freddy De Kerpel.