Gebruiker:Meikitsu

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-4 This user speaks English at a near-native level.
fr-4 Cet utilisateur parle français à un niveau comparable à la langue maternelle.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
es-1 Este usuario puede contribuir con un nivel básico de español.
eo-1 Ĉi tiu uzanto povas komuniki per baza nivelo de Esperanto.
nl-br-3 Dees persoan praot Braobaans gelek se moerstaol.

Meikitsu is een Nederlandse gebruiker van Wikipedia. De naam Meikitsu is afgeleid van een cheatcode voor Warcraft II: Make it so. Door verbastering naar wat hopelijk Cockney was, ontstond Meikitso; de verandering van de finale '-o' in '-u' had later plaats (ongeveer 5 minuten later, om precies te zijn) om het geheel, dat enigszins Japans klonk, nog Japanser te doen klinken. Voordeel van deze bijnaam, in het tijdperk van IRC, was dat niemand anders deze naam had, en het inloggen op publieke servers daardoor geen problemen gaf, wat met eerdere bijnamen als 'MrBanana' en 'Fietslamp' wél het probleem was (Indien een bijnaam, of 'nickname' al in gebruik was, moest een andere naam worden gekozen). Overigens schijnt er een Bulgaars ontbijtproduct te zijn met dezelfde naam, maar die informatie is nooit bevestigd.

Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Cogito ergo sum? Wikipedio ergo sum! Wikipedia is nog nieuw voor me, ik raadpleeg Wikipedia al een paar jaar, maar sinds een paar maanden is het een echte verslaving geworden en in de vroege ochtend van 28 april 2007 is het dan eindelijk tot mijn eerste echte bijdrage gekomen. In het dagelijks leven ben ik buschauffeur en student Frans aan de Radboud Universiteit Nijmegen, naam waar ik overigens op tegen ben vanwege de spelfout, volgens mij gaat het hier om een typisch geval van Engelse ziekte en had het ding volgens de officiële spelling Radbouduniversiteit Nijmegen moeten heten. Nu ik toch off-topic ga, kan ik het net zo goed over de dubbelzinnigheid van die naam hebben: die is gekozen om de Katholieke grondslag van de universiteit te benadrukken maar niet te veel in het oog te laten springen. Nu was Radboud inderdaad een voortvarend bisschop uit de negende eeuw. Jammer genoeg leefde er twee eeuwen eerder ook een Radboud, en die had toch hele andere ideeën over het christendom. Lees zelf en oordeel...

De periode van januari tot juni 2007 was mijn Franse periode. Gedurende die periode leefde ik me uit in Straatsburg in de hoop mijn Frans op te krikken naar niveau 4 in het nevenstaande Babelgebeuren, ofwel het niveau van taalbeheersing op bijna-moedertaalniveau.

Kennis, interesses[bewerken | brontekst bewerken]

Mijn interesses liggen vooral bij dat wat ik interessant vind. Dat klinkt misschien als een open deur, maar het komt erop neer dat ik te veel interessant vind om bij voorbaat dingen uit te sluiten. Zolang iets me kan boeien, ben ik geïnteresseerd en wil ik meer over het onderwerp weten.
De meeste kennis heb ik in de categorie Trivia, weinig nuttig (behalve bij het spelen van Triviant natuurlijk, maar wel vermakelijk (dat vind ik zelf, althans)). Verder ben ik redelijk goed met talen en vind ik linguïstiek en dialectologie erg interessant. Ik hoop op die gebieden mijn kennis de komende tijd flink uit te breiden en op den duur met de wereld te delen. Verdere interesses liggen bij openbaar vervoer, al van kinds af aan treinen, en later ook trams en autobussen. Ik hoop ook op dat gebied wat bij te kunnen dragen. En mijn verblijf in Straatsburg kan wellicht ook tot leuke bijdragen leiden. Sinds juli 2007 rijd ik als chauffeur op de stadsbus.

Bijdragen aan Wikipedia[bewerken | brontekst bewerken]

Internationaal[bewerken | brontekst bewerken]

Op zowel de Nederlandse, de Franse als de Engelse Wikipedia heb ik een gebruikersaccount. Zie de kolom links voor de links naar de desbetreffende pagina's.

Het begin[bewerken | brontekst bewerken]

Het begon voor mij met het bewerken van het artikel over de Tram van Straatsburg, omdat die tramdienst binnenkort wordt uitgebreid. Daarna heb ik wat algemene dingen toegevoegd aan het artikel over Kehl, Duitsland, een stad die (wonderlijk genoeg) tegen Straatsburg aan ligt.

Alles op een rijtje[bewerken | brontekst bewerken]

Aan de volgende pagina's heb ik ooit substantieel bijgedragen: