Gebruiker:Quasar/Archief

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

11 mei 2006-5 juni 2007

Welkomstboodschap[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo gebruiker, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.954 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

x@ndr 11 mei 2006 16:56 (CEST)

Paul Atreides[bewerken | brontekst bewerken]

Vertaling gemaakt uit het Engels van Paul Atreides.

Míriel[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, ik zag dat je het artikel Míriel bent gestart. Ziet er al goed uit. Tip die ik je even wil meegeven: weet je dat er een mooi stamboom-sjabloon op Wikipedia te vinden is? (Sjabloon:Link stamboom). Gewoon even een tip. Groeten, Felix2036 (reageer) 10 jan 2007 09:24 (CET)

Hoi Felix, bedankt voor de tip. Ik vind het persoonlijk wel handig dat de kleine stamboom direct op de pagina te zien is, dus ik zou hem liever zo laten. Groeten, Quasar 10 jan 2007 12:26 (CET)

Excuseer, ik bedoelde Sjabloon:Familytree. Nu nog in het Engels, maar zeer goed bruikbaar! Felix2036 (reageer) 10 jan 2007 15:17 (CET)
Goed punt. Ik zal eens zien of ik er binnenkort wat moois van kan maken! Groeten

tegenwoordige tijd in Finarfin[bewerken | brontekst bewerken]

LS /Gegroet collega,
Vat deze opmerking alstublieft niet verkeerd op, maar ik ben niet onverdeeld enthousiast over uw consequent gebruik van de tegenwoordige tijd in het artikel Finarfin. Er zijn plaatsen waar het beslist een verbetering is, maar naar mijn mening niet overal. Een voorbeeld: Finarfin trouwt met Eärwen, een prinses van de Teleri en dochter van Olwë. Zij schenkt hem vier kinderen: Finrod Felagund, Angrod, Aegnor en Galadriel.
Dit suggereert -volgens mij- dat dit trouwen en kinderen baren nog steeds doorgaat. Ik zou hier dus de verleden of de voltooid tegenwoordige tijd preferen. Bijv.: Finarfin is getrouwd met Eärwen, een prinses van de Teleri en dochter van Olwë. Zij heeft hem vier kinderen geschonken: Finrod Felagund, Angrod, Aegnor en Galadriel.

Ik laat het voorlopig aan u of u met deze kritiek iets wilt doen. met vriendelijke groet, S.Kroeze 10 jan 2007 16:36 (CET)

Ik heb uw suggestie doorgevoerd. Het gebruik van de tegenwoordige tijd is naar mijn mening correcter dan de verleden tijd, omdat het een fantasiewereld betreft en omdat het verhaal dan levendiger wordt, maar in het aangegeven geval (en waarschijnlijk ook op andere plaatsen) komt het een beetje krom over. Bedankt voor de suggestie! Groeten Quasar

Gebruikerspagina[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Quasar

Na aanleiding van je kritiek op mijn gebruikerspagina heb ik het een en ander aangepast. Ik nodig je dan ook uit om eens te komen kijken wat je er nu van vind. **Man!agO** 30 jan 2007 18:21 (CET)

nowiki[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Quasar, ik heb even een paar <nowiki></nowiki> tags aangebracht op je kladpagina, om te voorkomen dat deze pagina opduikt in overzichtjes van bestaande en niet-bestaande categorieën. Groet, Alankomaat 4 feb 2007 17:45 (CET)

Oké, bedankt! Quasar 4 feb 2007 19:03 (CET)

"Gat" in de lithosfeer[bewerken | brontekst bewerken]

Ik had er een berichtje over op een Belgische populair-wetenschappelijke site gelezen. Met veel bombarie wordt zo een wetenschappelijk(?) onderzoek aangekondigd. Heb het verplaatst van lithosfeer naar aardkorst. Een gat in de lithosfeer (natuurkundige definitie) is nl. onmogelijk, een gat in de aardkorst (scheikundige definitie) komt vaker voor. Zie ook samenstelling van de Aarde. Groet, Woudloper 13 mrt 2007 13:16 (CET)

Je hebt gelijk. Ik was oorspronkelijk ook van plan het bij aardkorst te plaatsen, maar heb het per ongeluk bij lithosfeer gedaan. Toen ik het resultaat bekeek dacht ik: het moet eigenlijk ook bij aardkorst genoemd worden, maar laat maar. Ik heb geen zin in identieke alinea's bij verschillende artikelen. Bedankt! Quasar 13 mrt 2007 14:15 (CET)

Orodreth (elf)[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zie dat je een artikel hebt gemaakt dat al bestaat op Orodreth. Ikzelf weet hier niets over dus het kan zijn dat ik mis ben. Groeten, -- SPQR-Robin 30 apr 2007 01:13 (CEST)

Het gaat om verschillende personages. Niet samenvoegen dus. - Advance 30 apr 2007 01:18 (CEST)
Inderdaad. Grappig dat jullie er zo snel bij zijn. Dat had ik niet verwacht. Groeten Quasar 30 apr 2007 01:20 (CEST)
Ok, maar wil je dan een doorverwijspagina maken van Orodreth? Ik was er snel bij omdat ik de nieuwe artikelen aan het controleren was. -- SPQR-Robin 30 apr 2007 12:29 (CEST)
Ik heb het al gedaan -- SPQR-Robin 30 apr 2007 12:31 (CEST)
Ik zie dat jij het al gedaan hebt. In vergelijkbare situaties in het vervolg zal ik dat ook doen. Bedankt! Quasar 30 apr 2007 12:32 (CEST)

Geschiedenis van Europa[bewerken | brontekst bewerken]

Bedankt voor het upgraden van mijn referenties. Ik weet dat ze vaak niet echt goed zijn, maar ik zie liever een slechte referentie dan geen en ik heb vaak geen toegang tot echt goede referenties. Daarom ben ik erg blij dat jij ze verbeterd. Emiel 14 mei 2007 22:12 (CEST)

Graag gedaan. Ik ben het helemaal met je eens dat een matige referentie beter is dan geen referentie. Als de websites die jij gebruikt hebt nu zelf ook eens zouden aangeven waar ze hun informatie vandaan halen, zou het werk voor ons wat makkelijker worden. ;) Maar ach, we komen er wel. Ik zal voor de overige referenties ook proberen wetenschappelijke bronnen te vinden. Groeten! Quasar 15 mei 2007 10:44 (CEST)

Digueifel[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Quasar. Bedankt voor het opzoeken van de naam van het kapelletje, ik wist het niet meer exact. Waar haalde je die informatie vandaan? 84.84.36.240 17 mei 2007 14:23 (CEST)

Van deze website. Ben jij in Digueifel geweest? Ik niet, maar als ik iemand informatie zie toevoegen die ik niet heb, maar wel makkelijk kan vinden, zoek ik het even op. En het is wel leuk om nog wat extra's neer te zetten. Groeten Quasar 18 mei 2007 10:42 (CEST)


Kindersterfte[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Quasar. Ik zag dat je de omschrijving hebt gewijzigd na 1 jaar. Echter als ik in "Nederland" op het internet na Kindersterfte zoek kom ik toch duidelijk voor 5 jaar tegen. Dit in tegenstelling tot Zuigling sterfte waat voor 1 jaar is. Nu kan er spraakverwarring ontstaan door vertaling. Voorstel is om dit toch even gooed te controleren en kijken wat de term dus van voor 5 jaar is in het engels. Volgens mij zul je zien dat het dan toch 5 jaar moet zijn. Ik wijzig voorlopig nog niks want anders wordt het een Ping Pong. Graag je reaktie Nautili. = Perfect heb het al gezien

Je hebt helemaal gelijk. Mijn excuses. Ik heb de correctie teruggedraaid en ook al wat neergezet op jouw overleg. Laat mijn bemoeienis je niet afschrikken; ik weet er niet zo veel van. Veel succes! Quasar 18 mei 2007 14:52 (CEST)

Handtekening[bewerken | brontekst bewerken]

Mijn ielige standaardondertekening is nu vervangen door iets robuusters: Quasaroverleg 23 mei 2007 16:16 (CEST)

Het mag dan robuust zijn, maar het neemt 5 regels in... Als je dan in het bewerkingsveld van een overleg zoekt naar een tekst, is dit heel vervelend. Ik stel voor dat je de code subst: weghaald en/of hier een sjabloon van maakt; Dit houd de tekst overzichtelijk.
Mocht dit onaardig klinken, dat was niet de bedoeling. Ik kaart alleen aan wat ik gezien heb en ik heb misschien ochtend, middag of avond humeur...
Sumurai8Antwoord hieronder

Ja, dat is inderdaad een effect dat ik absoluut niet wil. Je opmerking klinkt niet onaardig, en ik word ook verdrietig van zo'n code-ellende als hierboven. Ik dacht dat ik 'SUBST' had weggehaald, maar misschien heb ik me vergist. Hopelijk is dit beter: Quasaroverleg 29 mei 2007 13:11 (CEST)
Nog niet. Sorry. Ik heb nu 'Ondertekening zonder link naar uw gebruikerspagina (voor niet-standaard-ondertekeningen)' afgevinkt. Ik ben benieuwd... {{Gebruiker:Quasar/Handtekening}} 29 mei 2007 13:13 (CEST)
Even iemand vragen die dit soort dingen wel geregeld heeft. Ik zal dit maar even niet ondertekenen. ;)
Nog even een test. SUBST:{{Gebruiker:Quasar/Handtekening}} 29 mei 2007 13:20 (CEST)
Wie weet... Quasaroverleg 29 mei 2007 14:04 (CEST)
Bingo! Quasaroverleg 29 mei 2007 14:04 (CEST)
Dit ziet er al een stuk beter uit;) Sumurai8 31 mei 2007 07:47 (CEST)
Alsnog bedankt voor de attendering. Maar waar is jouw doe-het-zelfhandtekening gebleven? Quasaroverleg 31 mei 2007 10:10 (CEST)

Linkje naar Nanobuis[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Quasar, ik heb de pagina Nanobuis hernoemd naar Koolstof nanobuis en ik zag dat jouw pagina ernaar linkte. Als ik het goed begrijp (ik voeg voor het eerst iets toe) is het niet de bedoeling dat ik op jouw persoonlijke pagina die link ga bijwerken, dus zeg ik het maar hier. Eamelink 26 mei 2007 19:58 (CEST)

Ik heb de Koolstof nanobuis pagina ook maar eens een stevige opfrisser gegeven, dus nu is het ideale moment om je uitbreidingsplannen waar te maken :P Eamelink 27 mei 2007 00:13 (CEST)

Bedankt voor het berichtje, Eamelink. Ik heb inderdaad niet zoveel aan het lemma gedaan. Mijn complimenten voor je uitgebreide bijdrage! Ik heb tot nu toe nog niet zoveel zin om iets van het artikel te maken, omdat ik bezig ben met een verslag waarin die dingen een zeer belangrijke rol spelen. In mijn vrije tijd ben ik liever met andere dingen bezig. Maar het lijkt me leuk om over een tijdje stevig voort te borduren op het artikel. Groeten Quasaroverleg 29 mei 2007 13:00 (CEST)

IRC-bot/Nuweg[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Quasar, als je dit soort pagina's voor nuweg nomineert, zou je dit dan ook willen aantekenen in het dossier van de aanmaker of een Sjabloon:Zandbak willen plaatsen? Ciell 5 jun 2007 11:37 (CEST)

Ja, dat is wel zo netjes. Ik zal in het vervolg de procedure afhandelen. Bedankt voor de tip! Groeten Quasaroverleg 5 jun 2007 11:39 (CEST)

Portugese koloniën[bewerken | brontekst bewerken]

Je zegt: de wijziging van Corriebert (in artikel Portugese koloniën) voegt niets toe. Maar er zijn twee artikelen in Wikipedia die nuttige toelichting geven op de ontwikkeling van het Portugese koloniale rijk, namelijk 'kolonisatie en imperialisme', en 'geschiedenis van Portugal', gedeelte ontdekkingsreizen. Dat voegt dus wél iets toe. Dus waar ben jij nou mee bezig? Groet, Corriebert 5 jun 2007 12:11 (CEST)

Beste Corriebert, de verwijzing voegt niets toe omdat er al naar hetzelfde artikel verwezen wordt in de eerste alinea, in het woord kolonisators. Wellicht zou deze link iets prominenter gemaakt kunnen worden, maar de 'zie ook'-regel die jij toevoegde vind ik daarom dubbelop. Ik zal even proberen de link wat duidelijker neer te zetten (behalve als jij me voor bent ;) ). Groeten Quasaroverleg 5 jun 2007 12:16 (CEST)

Oké, het is er nu op vooruit gegaan. Groet, Corriebert 6 jun 2007 10:56 (CEST)

Opknapbeurt Thematische kaart[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Quasar,

  • Ik zie dat je een opknapbeurt hebt 'gepleegd' op Thematische kaart. Helaas is mijn eerste reactie nog iets te vaak - oh nee, he, wat is nu weer verwijderd / wordt nu weer tegengesproken, maar dit keer was ik zéér blij te zien dat iemand de tekst ZEER goed heeft doorgelezen, met aandacht voor details. Zaken die ik wél belangrijk vind, maar waar ik - bij mijn eigen teksten althans, nog al eens over het hoofd ziet. het doet mij deugd dat iemand, met respect voor de inhoud, de tekst geheel doorloopt, verbetert op inconsequenties, taalfouten e.d. Dank. Goed dat daar toch ook zo tijd voor wordt vrijgemaakt, tijd die inhoudelijk-schrijvers soms niet nemen, dit wel denken te nemen, maar toch over zaken heen lezen. Het is echt nodig op Wikipedia. Dus nogmaals: dank. Let op. Dit compliment meen ik en had ik sowieso gegeven. Los van de rest van het verhaal.
  • Zoals je kan zien op Overleg_gebruiker:Nijeholt/Mijnzandbak en [[1]] zoek ik iemnd met redigeer-ervaring, en liefst ook wat wikipedia-opmaak / wikibooks-opmaak ervaring. Ben (of ken) jij zo iemand?... Ben benieuwd. Reacties via mijn overleg pagina's zijn denk ik het handigst.

--TCN 5 jun 2007 18:59 (CEST)

Beste Nijeholt, hartelijk dank voor de complimenten. Die waardeer ik zeer. We spreken verder op uw overlegpagina's! Groeten Quasaroverleg 5 jun 2007 20:22 (CEST)