Gebruiker:Woudloper/sokpopmisbruik

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Onderwerp Regeling omtrent de ontsnappingsclausule
Toelichting
Begindatum Zaterdag 31 september 2009 00:00 (CEST)
Einddatum Zaterdag 32 oktober 2009 00:00 (CEST) => nog niet geopend.
Quorum 40
Meerderheid 55%
Stemgerechtigdheid Zie hier
Stemopties Voor, tegen of blanco. Blanco stemmen worden niet meegeteld bij de bepaling van de uitslag.
Stemcoördinator Woudloper
En verder Beknopte stemverklaringen zijn toegestaan. Commentaar graag op Overleg Wikipedia:Stemlokaal/Ontsnappingsclausule 2.0.
Commentaar hier kan worden verplaatst naar de overlegpagina.

Voorstel[bewerken | brontekst bewerken]

Dit voorstel houdt in:

  • Ten eerste dat de tekst van de ontsnappingsclausule, zoals die op Wikipedia:Blokkeringsmeldingen te vinden is, aangepast wordt volgens de onderstaande tabel:
HUIDIGE REGELING VOORSTEL

Zie Wikipedia:Blokkeringsmeldingen#Ontsnappingsclausule

Om gedeblokkeerd te worden, moet(en) degene(n) die achter het betreffende IP adres zitten een brief sturen (papier) naar een door de gemeenschap vertrouwde medewerker. Deze kan via de emailfunctie links in het kader "hulpmiddelen" van zijn overlegpagina gemaild worden en zal dan een postadres verstrekken. In die brief moeten zij hun identiteit kenbaar maken, dit onderbouwen met een (kopie van een) geldig identiteitsbewijs, beloven om voortaan onder één account te zullen werken, aangeven met welke gebruikersnaam dat zal zijn (of een nieuwe kiezen) en een werkend emailadres opgeven. Wijs bij het blokkeren de betreffende gebruiker op deze clausule en blokkeer de emailfunctie van de oorspronkelijk aangemaakte account niet mee. Deze clausule geldt uiteraard niet voor ingelogde vandalen die doorgaan via sokpopperij met hun activiteiten.

Om gedeblokkeerd te worden moet(en) degene(n) die achter het betreffende IP adres zitten aangeven de gemaakte fout in te zien en beloven voortaan geen misbruik van sokpoppen meer te maken door de belofte op beterschap te ondertekenen. Dit kan op de volgende manier:

1. De geblokkeerde(n) benadert of benaderen de arbitragecommissie (bijvoorbeeld per e-mail) door aan te geven dat de wens bestaat gebruik te maken van de ontsnappingsclausule.

2. De arbitragecommissie behandelt deze mail niet als een normaal verzoek maar bepaalt in overleg met de betrokken moderatoren of de belofte op beterschap op het specifieke geval aangepast moet worden. De arbitragecommissie bepaalt daarbij zelf welke moderatoren ze als betrokken beschouwt. Wanneer deze moderatoren niet binnen een week reageren wordt aangenomen dat deze geen aanvullingen noodzakelijk achten.

3. De geblokkeerde gebruiker laat de arbitragecommissie daarop weten of hij/zij de tekst van de eventueel aangepaste belofte wil ondertekenen. Zo ja, dan plaatst de arbitragecommissie deze tekst op de overlegpagina van de gebruiker en zorgt ervoor dat de gebruiker gedeblokkeerd wordt.

4. Wanneer de gebruiker gedeblokkeerd is, ondertekent hij de tekst op zijn overlegpagina en zet zijn ondertekening bovenaan de lijst ondertekenaars op Wikipedia:Sokpopbelofte.

5. Wanneer de gebruiker gedeblokkeerd is, wordt op zijn gebruikerspagina en bovenaan zijn overlegpagina de volgende gebruikersbox geplaatst:




6. Deze gebruikersbox dient tenminste 2 jaar lang op de genoemde plekken zichtbaar te blijven staan. De achtergrondkleuren mogen veranderd worden, zolang de tekst in de box maar duidelijk leesbaar blijft.

7. Van deze ontsnappingsclausule kan een gebruiker slechts eenmalig gebruik maken.

  • De tekst op Wikipedia:Sokpop zal ook aangepast worden, zodat deze de nieuwe inhoud van de ontsnappingsclausule weergeeft.
  • Voor het gemak wordt de in de tabel rechts bovenstaande tekst bovendien onder een kopje "ontsnappingsclausule" in zijn geheel aan Wikipedia:Sokpopmisbruik toegevoegd.
  • De in de tekst gelinkte "belofte", die tijdelijk op Gebruiker:Woudloper/Sokpopbelofte staat, zal onder de naam Wikipedia:Sokpopbelofte te vinden zijn.
  • Ter overzicht komt er een pagina met een lijst van gebruikers die de belofte ondertekend hebben (zoals genoemd onder punt 8 in de voorsteltekst).

Voor[bewerken | brontekst bewerken]

  1. ...

Tegen[bewerken | brontekst bewerken]

  1. ...

Blanco[bewerken | brontekst bewerken]

  1. ...

Conclusie[bewerken | brontekst bewerken]