H.P. Baxxter

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
H.P. Baxxter
H.P. Baxxter
H.P. Baxxter
Algemene informatie
Geboren 16 maart 1964
Land Duitsland
Werk
Jaren actief 1985-heden
Genre(s) Techno
Rave
Hardcore
Trance
Hardstyle
Jumpstyle
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

H.P. Baxxter, pseudoniem van Hans Peter Geerdes (Leer, 16 maart 1964) is een Duits muzikant en leadzanger van de raveband Scooter.

Muzikale biografie[bewerken]

1986-1993[bewerken]

In 1986 kwam H.P. Baxxter via een advertentie uit bij Rick J. Jordan waarmee hij de newwaveband Celebrate The Nun oprichtte. Nadat één van de twee andere bandleden voor een solocarrière koos, betekende dit niet alleen het einde voor Celebrate The Nun maar ook het begin van The Loop, een succesvol remixteam.

1994-heden[bewerken]

In 1994 begon Scooter als een project van The Loop, maar gaandeweg evolueerde het tot een volwaardige band waarvan H.P. Baxxter de leadzanger werd en tot op heden nog steeds is. Ook Rick J. Jordan (keyboard) is nog steeds lid van de band, tot 2014. Phil Speiser is in zijn plaats gekomen.

Trivia[bewerken]

H.P. Baxxter was één van de juryleden in de Duitse voorrondes van het Eurovisiesongfestival 2009.

Naast Scooter[bewerken]

Op 6 mei 2006 trouwde Baxxter met zijn vriendin Simone, maar scheidde in 2011, op de ochtend van het Scooteroptreden Stadium Techno Inferno. Ook is van hem geweten dat hij een autoliefhebber is. In diverse videoclips komen oude automodellen in beeld.

Daarnaast was hij met het nummer Stuck On Replay verantwoordelijk voor de officiële titelsong voor het Wereldkampioenschap ijshockey 2010 dat in Duitsland plaatsvond.