Hagen Goyvaerts

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hagen Goyvaerts
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Hagen Jeroen Goyvaerts
Geboren Antwerpen, 23 maart 1961
Regio Vlag Vlaams Gewest Vlaanderen
Land Vlag van België België
Functie Politicus
Partij 1999 - 2004 Vlaams Blok
2004 - heden Vlaams Belang
Functies
1999 - 2014 Volksvertegenwoordiger[1]
2001 - heden Gemeenteraadslid Leuven
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Hagen Jeroen Goyvaerts (Antwerpen, 23 maart 1961) is een Belgisch politicus voor Vlaams Belang.

Levensloop[bewerken]

Van opleiding is hij industrieel ingenieur (kernenergie) met een bijzondere licentie biomedische ingenieurstechnieken. Hij volgde als ingenieur een loopbaan in de sector van de nucleaire veiligheid en stralingsbescherming.

Vanaf juni 1999 was hij lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers van het Vlaams Belang voor de kieskring Leuven en bij de verkiezingen van 2014 werd hij niet meer herkozen in de Kamer. Tevens is hij sinds 2001 gemeenteraadslid van Leuven.

Daarnaast werd hij lid van de partijraad van de partij en werd hij de voorzitter van de Leuvense Vlaams Belang-afdeling.[2][3]

In de Kamer van volksvertegenwoordigers is hij lid geweest van de volgende commissies: de commissie voor de Naturalisaties, de commissie voor de Financiën en de Begroting, de subcommissie "Rekenhof" van de commissie voor de Financiën en de Begroting, het adviescomité voor wetenschappelijke en technologische vraagstukken, de werkgroep "Informatica" en de werkgroep "Nucleaire veiligheid".

Hij was plaatsvervangend lid in de commissie voor de Herziening van de Grondwet en de Hervorming van de Instellingen en de commissie voor het Bedrijfsleven, het Wetenschapsbeleid, het Onderwijs, de Nationale wetenschappelijke en culturele instellingen, de Middenstand en de Landbouw.