Haute École ICHEC – ISC Saint-Louis - ISFSC

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Haute École ICHEC – ISC Saint-Louis - ISFSC is een Belgische Franstalige hogeschool van katholieke signatuur, ontstaan door fusie van drie opleidingsinstituten.

ICHEC[bewerken]

Het ICHEC (Institut Catholique des Hautes Études Commerciales) is een Franstalige hogeschool in Brussel.

Ze biedt hoger onderwijs aan, zowel in avond- als dagonderwijs; zowel voltijdse als deeltijdse programma's.

In 2008-2009 omvat de school ruim 2000 studenten en een 20-tal voltijdse professoren. Een eigen kenmerk van de school ligt in het feit dat ze zeer vaak en uitgebreid beroep doet op een 300-tal lesgevers uit de praktijk.

Binnen het bachelor-masterstelsel biedt men volgende opleidingen aan:

De school heeft een 50-jarige traditie en is gegroeid uit een tweetalige hogere commerciële opleiding, onder auspiciën van de (toen nog tweetalige) Leuvense Universiteit. Daardoor houdt men ook goede contacten met Vlaamse zuster-opleidingen en staat men naar Franstalige normen hoog aangeschreven in het verschaffen van twee- en drietalig onderwijs (Frans-Nederlands-Engels).

Deze meertaligheid uit zich ook in de talloze uitwisselingsprogramma's met buitenlandse universiteiten, business-schools, hogere opleidingen.

ISC Saint-Louis[bewerken]

Het Institut Supérieur Commercial Saint-Louis is de Franstalige tegenhanger van de Economische hogeschool Sint-Aloyisius.

ISFSC[bewerken]

het Institut Supérieur de Formation Sociale et de Communication biedt vooral opleidingen aan op het niveau (professionele) Bachelor.

De instelling heeft haar wortels in de christelijke arbeidersbeweging van de jaren na de Eerste Wereldoorlog. Als kaderschool wilde ze een gedegen vorming aanbieden, en tevens de gelegenheid bieden aan de vakorganisaties studiewerk te verrichten.

Externe links[bewerken]