Hey DJ (televisieprogramma)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hey DJ was een Nederlands televisieprogramma dat werd uitgezonden door BNN en werd gepresenteerd door Eric Corton. In het programma kregen getalenteerde diskjockey's niet alleen de kans om te leren hoe ze een goede dj konden worden, maar won de beste dj zijn eigen radioprogramma op 3FM. De acht finalisten: Martijn Muijs, Fernando Halman, Peter van Drunen, Frank van 't Hof, Cielke Sijben, Pieter van der Hoeven, Joey Koeijvoets en Vincent Reinders.

De opnamen voor Hey DJ vonden plaats op locatie Taribush. Daar kregen de finalisten les van gerenommeerde dj's als Gijs Staverman, Wouter van der Goes, Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte. De jonge dj's leerden het maken van choquerende radio ("shockradio"), chaosradio, muziekprogramma's en personalityshows.

De uiteindelijke winnaar van het programma werd Martijn Muijs. Hij heeft voor 3FM de programma's Muijs In Het Huis en Muijst Wanted gemaakt. Sinds 2008 was hij te horen op 538 waar hij de 53N8CLUB maakte. In december 2013 maakte Muijs de overstap naar Radio Veronica.


'