De Badgasten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Badgasten
Genre komisch televisieprogramma
Presentatie Valerio Zeno
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 11 september 2009
Einde 27 november 2009
Netwerk of omroep BNN
Zender Nederland 3
Portaal  Portaalicoon   Televisie

De Badgasten was een Nederlands televisieprogramma van BNN dat werd uitgezonden van 11 september 2009 tot en met 27 november 2009. In dit programma werden diverse theatersport-onderdelen uitgevoerd. Een belangrijk element was improvisatie. Valerio Zeno presenteerde het programma. De badgasten waren:

Opvolger van de Lama's[bewerken]

Dit programma wordt door velen ook als opvolger van De Lama's gezien die het jaar daarvoor gestopt waren. Een duidelijk verschil met de Lama's is dat hier een ondersteund orkest bij zit die muziek aan de improvisatie-rondes geeft, en een compleet nieuwe reeks van vaste personen als deelnemers. Ook het thema is veranderd. Wat bij de Lama's het thema Boerderij was, is hier een badstrand. Februari 2010 heeft BNN bekendgemaakt niet door te gaan met 'de badgasten' de tegenvallende kijkcijfers zouden hiervoor de reden zijn.

De rondes[bewerken]

Animatie
Achtbaan : In deze ronde krijgt het publiek de kans om een aantal filmgenres op te noemen, vervolgens staan een paar Badgasten voor een groen doek, en moeten ze een verhaal improviseren welke te maken heeft met genres die genoemd worden. Vervolgens wordt voor op TV door een tekenaar op het groene doek een animatiefilm gemonteerd die met dit verhaal te maken heeft.
Animatie
Openingszin : In deze ronde krijgt het publiek de kans om een openingszin te noemen, vervolgens staan een paar Badgasten voor een groen doek, en moeten ze een verhaal improviseren welke begint met de openingszin. Vervolgens wordt voor op TV door een tekenaar op het groene doek een animatiefilm gemonteerd die met dit verhaal te maken heeft.
Openingszin 
Hierbij krijgen een aantal badgasten elk een bedachte openingszin die ze steeds enkele keren in een improvisatieverhaal terug moeten laten keren.
Dat klinkt als een liedje 
In deze ronden moeten twee Badgasten een verhaal improviseren. Maar zodra de één zegt: "Dat klinkt als een liedje". Dan moeten de ander een liedje gaan improviseren wat te maken heeft met zijn laatstgenoemde zin. Vaak zijn deze liedjes ook in duetuitvoering.
De barman 
In dit spel moeten een aantal Badgasten hun probleem waar ze mee zitten uitleggen aan de barman, echter dit moeten ze zingend doen daarna lost de barman al zingend hun probleem op.
De psycholoog 
In dit spel speelt een badgast de psycholoog en een andere badgast speelt de patiënt. De patiënt heeft een alledaags probleem maar hoe hij/zij het ook probeert de patiënt kan nooit zijn eigen zinnen afmaken dit doet de psycholoog voor hem/haar.
Geluidseffecten 
In dit spel spelen twee badgasten een scène op een door de presentator genoemde locatie als een badgast een beweging maakt zoals iets open maken maakt een andere badgast die er bij staat dat geluid.

Overige spellen[bewerken]

  • Good cop, bad cop
  • Het zapspel
  • Solo
  • Spel zonder grenzen
  • Staan zitten bukken
  • Twee regels