Lama Gezocht

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Lama Gezocht
Genre Comedy, Auditie
Speelduur per afl. 35 - 45 minuten
Presentatie Patrick Lodiers, Filemon Wesselink
Jury Justus van Oel
Arjen Lubach
Ellemijn Veldhuijzen van Zanten
Alexander Nijeboer
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 12 januari 2007
Einde 23 februari 2007
Afleveringen 7
Seizoenen 1
Netwerk of omroep BNN
Zender Nederland 3
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Lama Gezocht was een zevendelig Nederlands televisieprogramma uit 2007 van BNN waarin men op zoek ging naar een nieuwe "lama" voor de komische improvisatieserie De Lama's. Het programma werd gepresenteerd door Patrick Lodiers met hulp van Filemon Wesselink tijdens de voorrondes.

Opbouw[bewerken | brontekst bewerken]

Lama Gezocht bestond uit zeven afleveringen bestaande uit drie voorrondes, gevolgd door drie tussenrondes en tot slot een finale. In de voorrondes moesten de potentiële "lama's" in groepjes van vier (met een enkele uitzondering waarin vijf lama's optraden) voor een klein publiek en de jury kort laten zien wat zij konden. Alleen zij die drie stemmen van de jury kregen, mochten door naar de volgende ronde.

Na een korte afvalrace aan het begin van aflevering vier, moesten de overgebleven kandidaten een korte show geven voor een groter publiek. Uiteindelijk koos de jury acht "lama's" die door mochten. Zij kregen in de volgende aflevering begeleiding van een professional om nog beter te worden in het improviseren en het groepswerk. Nadat er twee kandidaten waren afgevallen gaven de overgebleven zes een show in het Koninklijk Theater Carré. Daarvoor werden zij begeleid door de voormalige lama's Arie Koomen en Sara Kroos.

De finale op 23 februari 2007 ging tussen Alain Rinckhorst, Rob Kemps en Ad-Just Bouwman.[1] Ad-Just wist het programma met de meeste stemmen te winnen. Als hoofdprijs zou hij voortaan te zien zijn in het programma De Lama's. Na eerst gast te zijn geweest in de eerste aflevering van seizoen 6, was hij in aflevering zes van hetzelfde seizoen ook lid van het vaste team. Na deze uitzending werd bekendgemaakt dat hij niet verder zou gaan bij het programma omdat zijn stijl niet aansloot bij die van het programma.

Jury[bewerken | brontekst bewerken]

De jury bestond uit: