Naar inhoud springen

Comedy Live

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Comedy Live
Genre Humor
Actualiteit
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 23 april 2011
Einde 4 juni 2011
Afleveringen 6
Seizoenen 1
Netwerk of omroep BNN
Zender Nederland 1
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Comedy Live is een humoristisch programma dat van april tot en met juni 2011 door BNN op televisie werd uitgezonden. In het programma blikte Jan Jaap van der Wal door middel van sketches en parodieën terug op de afgelopen week, hierbij terzijde gestaan door onder anderen Henry van Loon, Jennifer Hoffman, Remko Vrijdag en Martine Sandifort. De show werd wel omschreven als een Nederlandse variant op het gelauwerde Amerikaanse programma Saturday Night Live.

Sinds Paul de Leeuws vertrek uit het weekend werden er verschillende programma's naar het weekend verschoven. In april namen De beste zangers van Nederland en Comedy Live de zaterdagavond over. Zoals de titel al aangeeft, betreft het een programma dat live werd uitgezonden.

De eerste reeks zou bestaan uit twaalf afleveringen, waarvan er in het voorjaar zes op de buis zijn verschenen. De overige uitzendingen zouden volgen in het najaar van 2011. Deze zijn er echter nooit gekomen: naar aanleiding van de tegenvallende kijkcijfers werd besloten om een nieuw soortgelijk BNN-programma te produceren dat niet op de zaterdagavond op Nederland 1 wordt uitgezonden, maar maandagavond op Nederland 3. Deze show, getiteld Vrijdag op Maandag, werd vanaf november 2011 uitgezonden.

De muzikale begeleiding in Comedy Live werd verzorgd door een liveband. Elke uitzending werd mede gepresenteerd door een Bekende Nederlander. Onder meer Henny Huisman en Joris Linssen hebben hun medewerking aan het programma verleend. De vaste krachten, naast Jan Jaap van der Wal, waren:

Gastpresentatoren

[bewerken | brontekst bewerken]