Institut universitaire de hautes études internationales

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Samenvoegen naar Ten minste één Wikipediagebruiker vindt dat de inhoud van dit artikel ingevoegd zou moeten worden in Institut de Hautes Études Internationales et du Développement, of dat er een duidelijkere afbakening tussen beide artikelen dient te worden gemaakt. Als de tekst wordt ingevoegd, dient dit artikel een redirect te worden (hier melden).
Campus Villa Barton van het instituut

Het Institut universitaire de hautes études internationales (Graduate Institute for International Studies, Genfer Hochschulinstitut für Internationale Studien), kortweg ook wel HEI genoemd, is een prestigieuze school voor de studie van internationale betrekkingen in Genève, Zwitserland. Het is een onafhankelijk instituut dat gelieerd is aan de Université de Genève, en ook samenwerkt met andere instellingen van hoger onderwijs in Genève en elders (onder andere Lausanne).

Aan het instituut kunnen verschillende diploma's worden gehaald (certificat, DEA, PhD) in vier verschillende disciplines (politieke wetenschappen, internationale geschiedenis, internationale economie en internationaal recht), waarbij bij een studiegang een programma wordt samengesteld van vakken uit meerdere disciplines. Het onderwijs is tweetalig (Engels en Frans). De school geniet vooral goed aanzien bij aankomende diplomaten en medewerkers van internationale organisaties.

Het instituut werd opgericht in 1927 door Paul Mantoux en William Rappard. In de jaren 30 waren wetenschappers zoals Ludwig von Mises, Hans Morgenthau en Hans Kelsen aan het instituut verbonden. Tot de alumni behoort onder andere VN-secretaris-generaal Kofi Annan.

Externe link[bewerken]