Kalfjeslaan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Herberg 't Kalfje, Amsteldijk 354, waarnaar de Kalfjeslaan is vernoemd; circa 1890.
Kalfjeslaan

De Kalfjeslaan aan de zuidrand van Amsterdam is een oude verbindingsweg tussen de Amstel en de Amstelveenseweg die al aanwezig was op zestiende-eeuwse landkaarten.[1]

De naam Kalfjeslaan is afgeleid van de oude herberg 't Kalfje op de hoek bij de Amstel, en de herberg was genoemd naar de eigenaar die hem in 1670 had geopend, Jan Claesz Kalf.[2]'t Kalfje is na een brand in 1967 gesloopt. Wel is het er tegenovergelegen Klein Kalfje blijven bestaan, thans nog een geliefde rustplaats langs de recreatieve fietsroute langs de Amsteldijk.

De weg werd ook wel het 't Kleine Loopveld genoemd, met als tegenhanger het 'Het Grote Loopveld', tussen het oude dorp Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel (nu Ouderkerkerlaan). Tegenwoordig ligt er een groenstrook ten noorden van de Kalfjeslaan met deze naam, die onderdeel is van het ecolint langs de zuidrand van Amsterdam.

Sinds het noordelijke deel van de gemeente Nieuwer-Amstel in 1921 bij Amsterdam werd gevoegd, vormt de Kalfjeslaan de zuidelijke begrenzing van Amsterdam. Aan de noordzijde van de Kalfjeslaan is vanaf 1958 de wijk Buitenveldert gebouwd.

Op de Kalfjeslaan is te zien dat het gebied aan de kant van Amstelveen dieper ligt dan de omgeving. Dit is het gevolg van slagturven in de 19e eeuw in de Middelpolder, die in 1892 werd drooggemaakt.

De boomrijke Kalfjeslaan veranderde in de hongerwinter door illegale kap (houtroof) in een kale polderweg. Na de oorlog is de bomenrij hersteld.

De Kalfjeslaan is een vrij smalle weg, bestemd voor fietsers en wandelaars. Alleen het eerste gedeelte van de Amstel tot de oostrand van Kronenburg is ook voor het overig verkeer bestemd.

De Kalfjeslaan eindigt in het westen bij de Amstelveenseweg (Amsterdamseweg), met parallel daaraan de vroegere spoorlijn Aalsmeer - Amsterdam Willemspark. Ter hoogte van de Kalfjeslaan was de Halte Kalfjeslaan. De halte werd geopend op 1 mei 1915 en gesloten op 5 juni 1925. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de halte heropend, van 1 februari 1941 tot 17 september 1944. Dit omdat de parallel lopende buslijn H van de Gemeentetram Amsterdam wegens materiaalschaarste niet meer kon rijden. Buspassagiers werden naar de stoomtrein verwezen.

In februari 2012 is de gemeente Amsterdam gestart met houtkap, om de groenstrook ten westen van de Buitenveldertselaan vrij te maken voor schooltuintjes. Deze schooltuintjes hebben bij het VU medisch centrum plaats moeten maken voor nieuwbouw.