Katholieke Kerk in Sint Maarten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Bever (overleg | bijdragen) op 9 apr 2020 om 23:08. (raar om te zeggen "Het land bestaat uit een bisdom" terwijl het er maar een deel van is; geen link naar ander onderwerp in vetgedrukte artikelnaam; uitleg dat het hier over het Ned. deel van Sint-Maarten gaat)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
Sint Maarten

De Katholieke Kerk in Sint Maarten is een onderdeel van de wereldwijde Katholieke Kerk, onder het geestelijk leiderschap van de paus en de curie in Rome.

Sint Maarten is staatkundig een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden en beslaat het zuidelijke deel van het eiland Sint-Maarten. Kerkelijk valt het onder het bisdom Willemstad, net als de andere Caraïbische delen van het koninkrijk (Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba en Sint Eustatius). De kathedraal staat op Curaçao.

Het bisdom maakt deel uit van de kerkprovincie Port of Spain op Trinidad en Tobago. Bisschop van Willemstad is Luigi Secco. Men is lid van de bisschoppenconferentie van de Antillen, president van de bisschoppenconferentie is Patrick Christopher Pinder, aartsbisschop van Nassau (Bahama's). Verder is men lid van de Consejo Episcopal Latinoamericano.

Apostolisch gedelegeerde voor Sint Maarten is aartsbisschop Fortunatus Nwachukwu, die tevens apostolisch nuntius is voor Antigua en Barbuda, de Bahama's, Belize, Dominica, Grenada, Guyana, Jamaica, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Suriname en Trinidad en Tobago, en apostolisch gedelegeerde voor de Amerikaanse Maagdeneilanden, Anguilla, Aruba, de Britse Maagdeneilanden, Caribisch Nederland, Curaçao, Guadeloupe, de Kaaimaneilanden, Martinique, Montserrat, Saint-Barthélemy, Sint-Maarten en de Turks- en Caicoseilanden.

Indeling

Nuntius

Zie ook

Externe links