Naar inhoud springen

Katholieke Kerk in de Turks- en Caicoseilanden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door InternetArchiveBot (overleg | bijdragen) op 9 mrt 2020 om 11:00. (1 (onbereikbare) link(s) aangepast en 0 gemarkeerd als onbereikbaar) #IABot (v2.0)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
Turks- en Caicoseilanden

De Katholieke Kerk in de Turks- en Caicoseilanden is een onderdeel van de wereldwijde Katholieke Kerk, onder het geestelijk leiderschap van de paus en de curie in Rome.

In 2005 waren er in de Turks- en Caicoseilanden ongeveer 1.000 (9%) katholieken.[1] Het land vormt een missiegebied sui iuris dat deel uitmaakt van de kerkprovincie Nassau in de Bahama's. Superior van de Turks- en Caicoseilanden is Joseph William Tobin, aartsbisschop van Newark (VS). Men is lid van de bisschoppenconferentie van de Antillen; president van de bisschoppenconferentie is Patrick Christopher Pinder, aartsbisschop van Nassau (Bahama's). Verder is men lid van de Consejo Episcopal Latinoamericano.

Apostolisch gedelegeerde voor de Turks- en Caicoseilanden is aartsbisschop Fortunatus Nwachukwu, die tevens apostolisch nuntius is voor Antigua en Barbuda, de Bahama's, Belize, Dominica, Grenada, Guyana, Jamaica, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Suriname en Trinidad en Tobago, en apostolisch gedelegeerde voor de Amerikaanse Maagdeneilanden, Anguilla, Aruba, de Britse Maagdeneilanden, Caribisch Nederland, Curaçao, Guadeloupe, de Kaaimaneilanden, Martinique, Montserrat, Saint-Barthélemy, Sint-Maarten en Sint Maarten.

Indeling

Nuntius

Zie ook

Referenties

  1. "Global catholic statistics 1905 and today", Albert J. Fritsch, SJ, PhD., 2005

Externe links