Ko Colijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ko Colijn
Ko Colijn in 2014
Persoonlijke gegevens
Volledige naam Jacobus Colijn
Geboren Den Haag, 1951
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Werkzaamheden
Vakgebied Internationale betrekkingen
Universiteit Erasmus Universiteit Rotterdam
Proefschrift Het Nederlandse Wapenexportbeleid (1989)
Soort hoogleraar Bijzonder hoogleraar
Beroep Journalist en politicoloog
Dbnl-profiel
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs
Stem van Ko Colijn
opgenomen oktober 2014 (download·info)

Jacobus (Ko) Colijn (Den Haag, 1951) is een Nederlandse journalist en politicoloog.

Colijn studeerde in 1975 af in de politieke wetenschappen (met als specialisatie internationale betrekkingen) aan de Universiteit Leiden. In 1989 promoveerde hij aan dezelfde universiteit op het proefschrift Het Nederlandse Wapenexportbeleid.

Sinds 1978 is hij verbonden aan het weekblad Vrij Nederland. Hij schrijft vaak over Nederlandse defensie-aangelegenheden. Hij is regelmatig als deskundige inzake algemene defensie en terrorisme te zien op de Belgische en Nederlandse televisie en te horen op de radio in actualiteitenrubrieken en journaals.

Daarnaast is Colijn docent bestuurskunde aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 1 juni 2006 is hij bijzonder hoogleraar internationale betrekkingen, in het bijzonder mondiale veiligheidsvraagstukken, aan dezelfde faculteit. De leerstoel is ingesteld door het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ).

Per 1 mei 2011 werd Colijn directeur van Instituut Clingendael.[1] Hij werd op 1 juli 2016 opgevolgd door Monika Sie Dhian Ho.[2]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

  1. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/ko-colijn-ex-directeur-van-clingendael-ik-vind-het-een-gotspe-dat-rutte-president-van-europa-kan-worden~b17e5c5b/. Gearchiveerd op 19 april 2021.
  2. Monika Sie Dhian Ho new General Director Clingendael Institute, Instituut Clingendael, 14 maart 2016