LG Group

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
LG Group
Logo
hoofdkantoor
Oprichting 1947
Oprichter(s) Koo In Hwoi
Sleutelfiguren Koo Kwang-mo (CEO)
Hoofdkantoor Seoel, Zuid-Korea
Werknemers 222.000
Industrie Conglomeraat
Omzet/jaar $ 54,3 miljard (2017)
Website http://www.lg.com/
Portaal  Portaalicoon   Economie

De LG Group is een Zuid-Koreaanse chaebol (conglomeraat) die actief is in elektronica, chemie, energievoorziening, handel en financiering.

Betekenis van de naam[bewerken | bron bewerken]

De naam LG is een afkorting voor Lucky Goldstar, de naam van het bedrijf tot 1995. Voor de naamswijziging werden de producten in Zuid-Korea afgezet onder de merknaam Lucky, terwijl specifiek buitenlandse producten werden verkocht onder de merknaam Goldstar.

Thans heeft de afkorting 'LG' geen betekenis meer[1], hoewel de reclameslogan suggereert met "Life's Good", dat dit de verborgen betekenis van de letters is.

Geschiedenis[bewerken | bron bewerken]

De LG Group is opgericht in 1947. Het eerste bedrijf van wat later de corporatie ging vormen was Lucky Chemical Industrial Co. (nu: LG Chemical). Het bedrijf was het eerste bedrijf dat actief was in de chemische sector. In 1958 vond uitbreiding plaats naar elektronica (zowel huishoudelijk als professioneel), LG werd het eerste elektronicabedrijf van Zuid-Korea.

De GS Group werd in 2005 gesplitst van LG, en kwam in handen van de familie Heo. De LG Group bleef in handen van de familie Koo.

Joint ventures[bewerken | bron bewerken]

LG heeft joint ventures met:

LG.PHILIPS Displays produceerde de "oude" beeldbuis (CRT). Op 31 januari 2006 is het wereldwijd failliet gegaan. Sommige onderdelen zijn doorgestart onder dezelfde naam met geld van JP Morgan. Per 13 maart 2007 zijn de aandelen verkocht aan een andere groep investeerders. De naam is op 1 april 2007 gewijzigd in LG Display.

[bewerken | bron bewerken]

LG heeft een easter egg in zijn logo zitten. Als men de L iets naar boven schuift, zal men Pac-Man te zien krijgen. De stip naast de L vormt zijn oog.

Groepen van LG[bewerken | bron bewerken]

Onder de holdingmaatschappij (LG Corporation) vallen onderstaande groepen:

Elektronica-industrie[bewerken | bron bewerken]

Chemische industrie[bewerken | bron bewerken]

Telecommunicatie en diensten[bewerken | bron bewerken]

LG in België en Nederland[bewerken | bron bewerken]

LG is in België en Nederland misschien wel het meest bekend door de productie van consumentenelektronica, zoals mobiele telefoons, televisies, radio's en geluidsapparatuur.

Externe link[bewerken | bron bewerken]

Zie de categorie LG Group van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.