Lijst van afleveringen van seizoen 2 van Phineas en Ferb

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Phineas en Ferb (seizoen 2)
Land van oorsprong Verenigde Staten
Zender(s) Jetix
Disney Channel
Disney XD
Start Vlag van Verenigde Staten 19 januari 2009
Vlag van Nederland 28 september 2009
Einde Vlag van Verenigde Staten 7 maart 2011
Vlag van Nederland 30 juni 2011
Aantal afleveringen 64
Seizoenchronologie
← Vorige Volgende →
Seizoen 1 Seizoen 3
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Het tweede seizoen van Phineas en Ferb wordt in Nederland op Disney Channel en Disney XD uitgezonden. De vijf hoofdpersonen in de serie zijn: Phineas Flynn en Ferb Fletcher, hun oudere zus Candace Flynn, hun huisdier en geheime agent Perry het vogelbekdier en zijn vijand Dr. Heinz Doofenshmirtz.

Terugkerende personages zijn Isabella Garcia-Shapiro, de moeder Linda Flynn-Fletcher, Perry's baas; Major Monogram, Jeremy Johnson, Baljeet, Buford Van Stomm en Stacy Hirano.

Rolverdeling[bewerken]

Nederlandse stemacteurs[bewerken]

Overige stemacteurs: Ewout Eggink, Rogier Komproe, Frans Limburg, Hilde de Mildt, Daan Loenen, Finn Poncin, Franky Rampen, Anneke Beukman, Jan Nonhof, Edward Reekers, Olaf Wijnants, Reinder van der Naalt, Sander de Heer, Paul Disbergen, Paula Majoor en Donna Vrijhof.

Afleveringen[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Lijst van afleveringen van Phineas en Ferb voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
Nr. Titel Prod. nr. Zender Uitzenddatum NL Plannen van Phineas and Ferb
Uitvindingen Doofenshmirtz
Liedjes
Samenvatting
48 (1) "Het Monster van Loch Neus" 201 Jetix 28 september 2009 Plannen: Bewijzen dat Neusje bestaat
Doofenshmirtz' uitvinding: Onderzeeër
Liedje: Opdracht, We Redden Iedereen, Mijn Natste Vriend
Phineas en Ferb onderzoeken het mysterie van het legendarische Loch Neus Monster, een inwoner van Loch Neus. Ondertussen gebruikt Doofenshmirtz een machine om al het zink uit het water van het meer te halen, ook al vindt hij het moeilijk om een slecht plan te bedenken dat zink gebruikt.
49 (2a) "Interview met een Vogelbekdier" 202a Jetix 28 september 2009 Plannen: Ze maken een Perry-vertaler
Doofenshmirtz' uitvinding: BO-OT
Liedje: Wat een Mooie Dag
Phineas en Ferb bouwen een vertaler om te weten wat Perry's klapperende geluiden daadwerkelijk betekenen, maar ze ontdekken dat de vertaler ook op andere dieren werkt. Ondertussen probeert Doofenshmirtz omgeving te laten overstromen, zodat het net lijkt als Venetië en om iedereen te dwingen om zijn nieuwe uitvinding te kopen zijn Bestuurbare Operatie Overzee Transporter, of BO-OT afgekort.
50 (2b) "Punt van de Dag" 202b Jetix 28 september 2009 Plannen: Geven meer aandacht aan de Nestel
Doofenshmirtz' uitvinding: Lees mijn gedachte-inator
Liedje: N-E-S-T-E-L
Phineas en Ferb leren hoe het einde van een schoenveter heet, namelijk een nestel en proberen dit wereldwijd onder de aandacht te brengen. Ondertussen probeert Doofenshmirtz een beschamende video van zichzelf schaatsend in een toilet te wissen van het internet en uit de gedachten van iedereen die het filmpje heeft gezien.
51 (3a) "Candace is reuze!" 203a Jetix 29 september 2009 Plannen: Maken een middel om dingen te laten groeien
Doofenshmirtz' uitvinding: Geur-inator
Liedje: Topmodel
Candace drinkt een groei-elixer van Phineas en Ferb zodat ze lang genoeg is voor een auditie op een lokaal festival voor een carrière als model, maar door het elixer wordt ze 15 meter lang. Ondertussen overdekt Doofenshmirtz het festival met de geur van vuile luiers.
52 (3b) "Tuinaquarium" 203b Jetix 29 september 2009 Plannen: Maken een gigantische aquarium in de tuin
Doofenshmirtz' uitvinding: Vogelbekdier Geheime Agent Entree Vanwege Mijn Kwaaie Plannen Oppak-inator (V.b.G.A.E.V.M. en K.P.O.-inator), Hotdog Verkoop Wraak-inator (H.d.V.W.-inator)
Liedje: Gaat Ie Me Bellen?
Phineas en Ferb bouwen een gigantisch aquarium in hun achtertuin voor hun nieuwe goudvis. Ondertussen wacht Candace op een telefoontje van haar vriend Jeremy en Doofenshmirtz probeer met zijn Hotdog verkoop Wraak-inator de heetwaterbakken van hotdogverkopers te bevriezen zodat hij zijn braadworsten kan verkopen.
53 (4a) "Dag van de Levende Gelatine" 204a Jetix 30 september 2009 Plannen: Ze maken een grote gelatinepudding
Doofenshmirtz' uitvinding: Maak-Alles-SLecht-inator
Liedje: Spuit Nat Dat Glibberige Monster
De jongens zijn geïnspireerd geraakt door Candace om een grote gelatine in Isabella's zwembad te maken. Maar toen Dr. Doofenshmirtz zijn nieuwste uitvinding, de "Maakt-Alles-Slecht-Inator", demonstreert bracht het letterlijk de gelatine tot leven.
54 (4b) "Dat is Wezenlijk, M’n Beste Stacy" 204b Jetix 30 september 2009 Plannen: Ze maken een waterglijbaan rondom de Big Ben en de London Eye.
Doofenshmirtz' uitvinding: De Big Ben naar zijn huis laten vliegen.
Liedje: Ja, dat is wezenlijk
De Flynn-Fletcher familie en Stacy bezoeken de grootouders van Ferb in Londen, waar Candace en Stacy onderzoeken wat Phineas en Ferb van plan zijn net zoals Sherlock Holmes het zou doen. Ondertussen werkt Perry samen met een Britse spion, Agent Dubbel 0-0 of 00 0, om Doofenshmirtz' plan om de Big Ben naar zijn huis te brengen, omdat hij moeilijk op zijn horloge kan kijken, te stoppen.
55 (5a) "Niet Knipperen" 205a Jetix 1 oktober 2009 Plannen: Maken een draaimolen om er alleen naar te kijken
Doofenshmirtz' uitvinding: Onzichtbaar-inator
Liedje: Kijken en Wachten
Candace probeert erachter te komen waar alle creaties van Phineas en Ferb altijd heen gaan. Ondertussen experimenteert Doofenshmirtz met een straal die dingen onzichtbaar kan maken.
56 (5b) "Chez Platypus" 205b Jetix 1 oktober 2009 Plannen: Ze maken hun eigen (vogelbekdier)restaurant
Doofenshmirtz' uitvinding: Ontliefd-inator
Liedje: Kwade Lief
Phineas en Ferb openen een restaurant in hun achtertuin met vogelbekdier als thema, dat al snel het meest trendy restaurant in de stad wordt. Ondertussen gaat Doofenshmirtz op een date in het restaurant met een vrouw die ook is geïnteresseerd in het kwaad.
57 (6a) "Perry Legt een Ei" 206a Jetix 5 oktober 2009 Plannen: Ze zorgen voor een ei en denken dat het van Perry is
Doofenshmirtz' uitvinding: Walvis Vertaler-inator
Liedje: Moeder Aarde Wint
Wanneer Phineas en Ferb een ei vinden, waarvan ze dachten dat het van Perry was, bouwen ze een broedmachine om ervoor te zorgen. Als Candace ziet wat haar broers aan het doen zijn, besluit ze om het te verzorgen als een echte moeder. Ondertussen gaat Doofenshmirtz naar de walvissen, die zijn vriendin, door middel van een walvisvertaler die hij in het verleden had gemaakt, opdroegen om hem te dumpen, uit wraak.
58 (6b) "Dat Hoort bij het Spel" 206b Jetix 5 oktober 2009 Plannen: Maken een spel genaamd 'Spring en duik' na om er dan zelf echt in te gaan
Doofenshmirtz' uitvinding: Baljurk-inator
Liedje: Ik Ga Voor Digitaal
Phineas en Ferb maken een spel genaamd 'Spring en duik' na om zelf in het spel in te gaan. Wanneer per ongeluk Candace in de game wordt gezogen, helpen Phineas en Ferb haar om uit het spel te komen en haar op tijd op haar debutantenbal te laten komen. Ondertussen creëert Doofenshmirtz een apparaat dat een straal stuurt naar mensen en ze dan omkleedt in een baljurk (waardoor hij mannelijker zou lijken).
59 (7) "De Kronieken van Meap" 207 Jetix 5 oktober 2009 Plannen: Ferb repareert Meaps ruimteschip en Phineas en Isabella zoeken hem die plotseling verdween
Doofenshmirtz' uitvinding: Statischelektrische Versterker-inator
Liedjes: Race Door Het Heelal, Bango-Ru
De jongens hebben per ongeluk een ruimtevaartuig uit de lucht kapotgeschoten met een afstandsbedienbare honkbal, Candace vindt het wezen van het ruimteschip en ze denkt dat het een Japanse knuffelbeest is, maar later ontdekt ze dat het een buitenaards wezen is genaamd Meap. Maar als Phineas, Ferb en Isabella worden ontvoerd door Mitch, een alien stroper, probeert hij Meap te vangen. Candace en Meap proberen hen te redden. Ondertussen probeert Dr. Doofenshmirtz een oude ballon, die hij Ballonie noemt, die hij behandelde als een vriend in zijn jeugd, terug te krijgen met behulp van statische elektriciteit.
60 (8a) "Thaddeus en Thor" 208a Jetix 6 oktober 2009 Plannen: Bouwen een gigantisch fort
Doofenshmirtz' uitvinding: Kickenator 5000
Liedje: Zo Was Mijn Moeders Liefde Snel Van De Baan
Als Candace Mandy ontmoet, de zus van 2 broers die ook graag werken aan projecten, dwingt Candace uiteindelijk haar broers te concurreren met de broers van Mandy met het bouwen van een fort. Ondertussen probeert Dr. Doofenshmirtz bij een familiereünie een voetbalspelletje te winnen met een robot schoppend been.
61 (8b) "Vlieg op! Vlieg op!" 208b Jetix 6 oktober 2009 Plannen: Maken een groot vliegtuig van papier-maché
Doofenshmirtz' uitvinding: Verdamper-inator
Liedjes: Pinda Kip Jingle, Papieren Pelikaan Show
Phineas en Ferb bouwen een passagiersvliegtuig van papier-maché. Ondertussen gaan Candace en Stacy naar een zwembadfeest bij het huis van Jeremy en Doofenshmirtz bouwt een verdampingsapparaat van gerecycleerde materialen.
62 (9a) "Doe dan de quiz" 209a Jetix 7 oktober 2009 Plannen: Zenden hun eigen tv spelshow uit
Doofenshmirtz' uitvinding: Vlam-inator
Liedje: Doe Dan De Quiz
Wanneer Candace hoort dat Jeremy steeds populairder wordt door een tv-commercial, besluit ze om tegen Buford te concurreren in een spelshow van Phineas en Ferb. Ondertussen probeert Doofenshmirtz lokale televisiestationtorens te smelten door zijn verslaving aan het bestellen van producten uit homeshoppingprogramma's.
63 (9b) "In de Wasstraat" 209b Jetx 7 oktober 2009 Plannen: Bouwen een gigantische wasstraat
Doofenshmirtz' uitvinding: De berg-je-maar-molshoop-inator, door druk-inator
Liedje: De Phin-tastische Ferb-uleuze Wasstraat
Phineas en Ferb helpen Isabella en de Kampvuurmeisjes om geld in te zamelen voor de sterneusmol door de bouw van 's werelds grootste automatische wasstraat en Doofenshmirtz probeert letterlijk bergen te maken uit molshopen.
64 (10a) "Oh, Daar Ben Je, Perry" 210a Jetix 8 oktober 2009 Plannen: Ze zoeken Perry die dit keer echt verdween
Doofenshmirtz' uitvinding: Raketschoenen, zelfvernietigingsknop
Liedje: Kom Terug, Perry
Wanneer Perry is toegewezen aan een nieuwe schurk, nadat Dr. Doofenshmirtz is gedegradeerd tot een lage dreiging, zien de jongens dat Perry echt verdwenen is en proberen hem terug te vinden. Ondertussen probeert Dr. Doofenshmirtz de nieuwe schurk te zoeken en samen met hem Perry te verslaan.
65 (10b) "De Zwitserse Familie Phineas" 210b Jetix 8 oktober 2009 Plannen: Bouwen een gigantische boomhut
Doofenshmirtz' uitvinding: Apen slaaf-inator
Liedje: Kees!
Nadat ze gestrand zijn op een eiland na een storm, bouwen Phineas en Ferb op het eiland een uitgebreide boomhut als schuilplaats. Ondertussen in een slapende vulkaan op het eiland, Dr. Doofenshmirtz gebruikt apen als slaven om hem te helpen met het starten van een wasserette schoonmaakbedrijf, zodat hij uiteindelijk alle wasserettes in het gebied kan vervangen door zijn eigen instituut voor slechtheid.
66 (11) "Phineas en Ferb's Quantum Ratjetoe" 212 Jetix 5 december 2009 Plannen: Ze gaan naar de toekomst met een tijdmachine
Liedjes: "Today is Gonna Be a Great Day", Een Luizenleven
Nadat Phineas en Ferb met een tijdmachine 20 jaar de toekomst in reizen, besluit een oudere versie van Candace om deze tijdmachine te stelen en terug in de tijd te gaan naar de dag wanneer zij de achtbaan bouwden, zodat ze de huidige Candace kan helpen hen op heterdaad te betrappen. Het plan slaagt, maar hierdoor zet ze een kettingreactie in gang die ertoe leidt dat in de toekomst Doofenshmirtz de macht heeft gegrepen. De oudere Candace moet nu haar daad ongedaan maken om deze slechte toekomst te voorkomen.
67 (12a) "Verstoppertje" 213a Jetix 5 december 2009 Plannen: Ze krimpen zichzelf om verstoppertje te spelen
Doofenshmirtz' uitvinding: Opspoorder(nanobot), camera robot
Liedje: Ben Je Klein
Wanneer ze zien dat het buiten regent, bedenken de jongens verstoppertje te spelen in huis. Om het wat spannender te maken krimpen ze zichzelf, hun vrienden en hun nieuwe extreme fan, Irving. Ondertussen hecht Dr. Doofenshmirtz een nanobot aan Perry in een poging om te ontdekken waar hij woont en zo belletje trek te doen.
68 (12b) "Het liefdesbootje" 213b Jetix 5 december 2009 Plannen: Helpen Baljeet indruk te maken Mishti
Doofenshmirtz' uitvinding: Raket op de Danville vuurtoren
Liedjes: De Liefdesboot, Zomer
Baljeet probeert indruk te maken op zijn jeugdvriendin (Mishti) uit India, dus hij roept de hulp van Phineas en Ferb in. Echter, geen van hun romantische elementen maken indruk op haar, maar ze wil Baljeet voor wie hij werkelijk is. Intussen moet Perry voorkomen dat Doofenshmirtz de vuurtoren van Danville aan de andere kant van de stad brengt, zodat hij niet gehinderd wordt door alle schepen.
69 (13a) "De Baljeatles" 214a Jetix 5 december 2009 Plannen: Helpen Baljeet met het concert
Doofenshmirtz' uitvinding: Nanny-inator, Boem-Boem-inator
Liedje: Dus Geef Me Keihard Een Punt
Baljeet roept de hulp van Phineas en Ferb om een lied te maken voor het zomerkamp waarvoor hij zich per ongeluk heeft aangemeld. Candace koppelt Stacy met Coltrane en Doofenshmirtz probeert om een babyleger te creëren door het uitzenden van zijn hartslag in de hele stad op een luidspreker.
70 (13b) "Kleine meisjes worden groot" 214b Jetix 19 december 2009 Plannen: Ferb helpt Vanessa om de capsule te krijgen
Doofenshmirtz' uitvinding:
Liedje: Dat Ben Ik
Dr Doofenshmirtz geeft zijn dochter Vanessa een opdracht om een capsule met zeldzame chemische stoffen voor hem te halen in een winkelcentrum en zo te bewijzen dat ze verantwoordelijk genoeg is voor een eigen auto, maar Perry (die het uit de buurt van Dr. Doofenshmirtz probeert te krijgen), Baljeet (die het wil gebruiken in een wetenschappelijk project), en Candace (die denkt dat het een lantaarn is die ze aan Jeremy kan geven) proberen ook om de capsule te krijgen.
71 (14a) "Bij de konijnen af" 215a Jetix 19 december 2009 Plannen: Maken hun eigen röntgenbril
Doofenshmirtz' uitvinding: Reuze-honden-koekjes-inator met een vleesjus laagje
Liedje: Door Mijn Röntgen Bril
Candace vindt een konijn buiten haar huis en besluit het als huisdier te houden. Echter, het konijn is eigenlijk een kwaadaardige geheim agent genaamd Dennis. Perry probeert te voorkomen dat hij de computer in zijn hoofdkwartier kraakt. Ondertussen ontwikkelen Phineas en Ferb een röntgenbril na opgelicht te zijn door een fopspeeltje. En als gevolg van de afwezigheid van Perry, benoemt Dr. Doofenshmirtz een potplant als zijn tijdelijke vijand.
72 (14b) "Kuren" 215b Jetix 19 december 2009 Plannen: Maken hun eigen spa in de tuin
Liedjes: Een Kuurdag, Dr. Kokosnoot
Candace en Stacy hadden een afspraak naar de spa gepland maar door Candance helpen ze nu aan een vrijwilligers woningbouwproject enkel en alleen omdat Jeremy er ook is. Later mogen de twee gebruikmaken van een spa gebouwd door Phineas en Ferb. Ondertussen heeft Dr. Doofenshmirtz een zwerfkat op straat gevonden en houdt hem als een huisdier, maar de kat veroorzaakt chaos in zijn lab.
73 (15a) "De Bellen-jongens" 216a Jetix 19 december 2009 Plannen: Ze zweven in een grote bel boven de stad.
Doofenshmirtz' uitvinding: Jodel-inator
Liedje: Jodel Odel Ongehoorzaam
Wanneer Phineas en Ferb de grootste en meest ondoordringbare bubbel ooit hebben gecreëerd, gaan zij, de Kampvuurmeisjes, Buford en Baljeet in de bel en vliegen boven de stad. Ondertussen rijdt Candace praktijk en Dr. Doofenshmirtz maakt gebruik van een stem-veranderaar verborgen in een cowboyhoed om hem populair te maken door middel van country muziek.
74 (15b) "Isabella en de Saptempel" 216b Jetix 19 december 2009 Liedje: De Padvindsters
Isabella en haar Kampvuurmeisjestroep proberen om een zeldzame soort sap van de boom te halen uit een verlaten pretpark voor Phineas en Ferbs belproject. Ondertussen probeert Pinky de Chihuahua de vijand van Professor Poofenplotz haar favoriete, maar niet meer verkopende, haarlak te stelen.
75 (16a-c) "Phineas en Ferbs Kerstvakantie" 222 Disney Channel 21 december 2009 Plannen: Maken samen met de bewoners van Danville van de stad een kaart om de Kerstman te bedanken
Doofenshmirtz' uitvinding: Stout-inator
Liedjes: Wintervakantie,
Ik Heb Niks Tegen Kerstmis!,
Het Kerstgevoel,
Waar Is Het Fout Gegaan,
De Stad Is Best Wel Aardig,
Kerstmis Kan Niet Meer Stuk,
Kerstman, Dank U Wel
Phineas en Ferb helpen de stad te versieren voor de aankomst van de Kerstman, Dr. Doofenshmirtz zoekt een reden om Kerstmis te haten en zo gebruikt te maken van zijn Stout-inator. Als gevolg hiervan, gaan de jongens en hun vrienden proberen Kerstmis in Danville te redden.
76 (17a) "Kop Op Candace" 217a Disney XD 1 januari 2010 Plannen: Proberen Candace op te vrolijken
Doofenshmirtz' uitvinding: Vogelbek-verdubbel-inator
Liedje: Single Mixer Machine
Wanneer Candace zich depressief voelt omdat Jeremy zijn afspraakje afzegt, proberen Phineas en Ferb Candace op te vrolijken. Ondertussen gebruikt Dr. Doofenshmirtz klonen van Perry het Vogelbekdier voor een reeks van misdaden.
77 (17b) "Padvindster-Trammelant" 217b Disney XD 1 januari 2010 Plannen: Helpen Candace om een padvinder te worden
Doofenshmirtz' uitvinding: Metaal vernietiginator
Liedje: "Go Candace Go"
Candace probeert 50 badges in één dag te halen om een padvinder te worden zodat ze een kaartje kan krijgen voor het concert van Paisley Bakkebaarden Broertjes. Ondertussen probeert Dr. Doofenshmirtz het verkoop van de Kampvuurmeisjeskoekjes te stoppen met behulp van een apparaat dat metaal kan omzetten in broccoli.
78 (18a) "Wat gaat ie doen?" 219a Disney XD 1 januari 2010 Plannen: Proberen te onderzoeken wat het apparaat uit de voortuin kan
Doofenshmirtz' uitvinding: Doofenshmirtz straalmotor bakbeest, Een anti-romantiek raket
Liedje: Wat gaat ie doen?
Wanneer een van de uitvindingen van Doofenshmirtz landt in hun voortuin, proberen Phineas en Ferb te achterhalen wat het doet. Ondertussen haalt Dr. Doofenshmirtz herinneringen op aan een afspraakje dat hij had met Linda Flynn.
79 (18b) "Atlantis" 219b Disney XD 1 januari 2010 Plannen: Gaan op zoek naar de stad Atlantis
Doofenshmirtz' uitvinding: Slechte spray
Liedje: Atlantis
Op een uitstapje naar het strand, gaan Phineas en Ferb op zoek naar de verloren stad Atlantis. Candace doet mee aan een wedstrijd zandkastelen bouwen, en Dr. Doofenshmirtz probeert met een plantgroeimiddel planten slecht te maken.
80 (19a) "De Pestkop Wet" 218a Disney XD 28 februari 2010 Plannen: Helpen Baljeet om van Buford af te komen
Doofenshmirtz' uitvinding: Met-de-voet-inator, met-de-fut-inator
Liedje: Hij Wil Alles Voor Me Doen
Buford houdt zich aan de pestkop wet, dus is Buford de slaaf van Baljeat nadat hij hem heeft gered van verstikking door een hot dog door het eten van vier tegelijk. Ondertussen probeert Candace te voorkomen dat Jeremy haar beschamende foto's zien die zij per ongeluk had gestuurd naar zijn telefoon en Dr. Doofenshmirtz probeert wraak te nemen op een vrachtwagenchauffeur die over zijn voet reed.
81 (19b) "Op Zoek Naar Mary McGuffin" 218b Disney XD 28 februari 2010 Plannen: Gaan op zoek naar het Mary McGuffin popje
Doofenshmirtz' uitvinding: Gebruikt-inator, kreeftenkooi
Liedje: Toch Nog Niet Zo Slecht Achteraf
Wanneer Lawrence per ongeluk Candaces kleine Mary McGuffin pop aan Dr Doofenshmirtz verkocht als een geschenk voor zijn dochter Vanessa, proberen Phineas en Ferb het popje terug te vinden zoals in detectivefilms. Ondertussen probeert Dr. Doofenshmirtz een werkende aan/uit-schakelaar te vinden voor zijn nieuwste uitvinding.
82 (20a) "Op de gevoelige plaat" 220a Disney XD 14 maart 2010 Plannen: Maken een foto-transporter
Doofenshmirtz' uitvinding: Mime-inator
Liedjes: Mexicaans Jiddisch Cultureel Festival, Er Zit Niks Lekkers In Mij
Wanneer Phineas en Ferb een teleporter maken die objecten overal vandaan kan halen door het scannen van foto's, probeert Candace haar moeder te teleporteren van een Mexicaans-Joods cultureel festival naar de tuin zodat ze het apparaat ziet. Ondertussen probeert Dr. Doofenshmirtz de wereld te verlossen van mimespelers door ze te vangen in echte onzichtbare dozen.
83 (20b) "Slecht dansen" 220b Disney XD 14 maart 2010 Plannen: Helpen Jeremy om te leren dansen
Liedje: Dansen Tot Je Niet Meer Kunt Opening
Onzeker over zijn eigen dansbewegingen stemt Jeremy toch toe om met Candace op de populaire tv-show 'Dansen tot je niet meer kunt' te dansen en de jongens ontwikkelen voor hem een exoskelet waarmee Jeremy bewogen wordt door Ferb. Ondertussen proberen Dr. Doofenshmirtz en zijn organisatie van andere gekke wetenschappers om een kwade boodschap uit te zenden op tv.
84 (21) "Phineas en Ferb Cliptastische Top Tien" 211 Disney XD 28 maart 2010 Doofenshmirtz' uitvinding: Muziek-videoclip-inator/Muziek-video-hersen-control-inator
Liedjes: 10. Doe Mee Met De Bettys
9. Koningin van Mars
8. Ik Heb Geen Ritme
7. Ik Hou Van Jou Mam
6. S.U.P.E.R. F.O.U.T.
5. E.I.M.B (Eekhoorns In Mijn Broek)
4. Kleine Broertjes
3. Ik Krijg Je
2. Strandtuinfeest
1½. Mijn Naam Is Doof
1. Gitchee Gitchee Bow
Major Monogram en Dr. Doofenshmirtz presenteren een kijkers top 10 van liedjes uit seizoen 1, terwijl Doofenshmirtz de hele wereld probeert over te nemen met een liedje dat wetenschappelijk is ontworpen om voor eeuwig in je gedachten te blijven zitten.
85 (22a) "Ik was een robot op leeftijd" 221a Disney XD 11 april 2010 Plannen: Ze moedigen Candace en hun vader aan in de vader-dochterwedstrijd
Doofenshmirtz' uitvinding: Mjil
Het geheugen van Phineas en Ferbs vader (Lawrence) wordt per ongeluk gewist door een apparaat in het hol van Perry. Daar hij die dag zou deelnemen aan een vader-dochterwedstrijd met Candace, moet Perry in een robotversie van Lawrence voor hem invallen. Ondertussen vindt Dr. Doofenshmirtz 'Mjil' uit, het tegenovergestelde van lijm het breekt spul af in plaats van elkaar vast te lijmen.
86 (22b) "Strijdbare Suzy" 221b Disney XD 11 april 2010 Plannen: Maken een waterval in de tuin
Doofenshmirtz' uitvinding: Schoenveter-inator, Carbon-voetafdruk-inator
Liedjes: Grof Gum, Rijdend Zoogdier
Candace en Suzy proberen Phineas en Ferb te betrappen terwijl ze een replica van de Niagara Waterval maken en erover te varen in een ton. Ondertussen bouwt Dr. Doofenshmirtz een gigantische voet uit carbonpapier om zo carbon voetafdrukken te zetten in het milieu.
87 (23a) "Geheim agent Kees" 223a Disney XD 18 april 2010 Plannen: Maken een Anti-Zwaartekracht Pret Raket
Doofenshmirtz' uitvinding: Anti-Zwaartekracht Slechtheidsraketinator
Liedjes: Kees Incognito, Als Je Lekker Zweeft
De jongens bouwen aan een Anti-Zwaartekracht Pret Raket. Kees ontdekt per ongeluk hun plan op het internet en denkt dat zij voor Dr. Doofenshmirtz werken, dus wordt hij naar hen toegestuurd om erachter te komen wat ze doen. Ondertussen gebruikt Doofenshmirtz de bouwplannen van Phineas en Ferb zelf om ook een Anti-Zwaartekrachtraket te maken en uit te vinden waarvoor hij hem kan gebruiken. Perry is gestuurd om een verdwenen gans te vinden.
88 (23b) "Hiep hiep hoezo" 223b Disney XD 18 april 2010 Plannen: Helpen op het Eenwordingsdag van het Drie-Staten Gebied
Doofenshmirtz' uitvinding:
Binnendeurs-inator,
Verdubbel-achtmaal-inator,
Takel-inator
Liedje: Eenwording Van Het Drie-Staten Gebied
Phineas en Ferb beslissen om te helpen met het bouwen van praalwagens voor alle kinderen uit de buurt in de jaarlijkse 'Drie-Staten Gebied Eenwordingsdag' parade, maar vanwege een familietraditie moeten Buford en zijn gezin proberen een puinhoop te maken van de parade. Ondertussen probeert Dr. Doofenshmirtz files te maken met een apparaat dat alles achtmaal verdubbelt.
89 (24a) "Ik moet er even door" 224a Disney XD 2 mei 2010 Plannen: Maken een bol waarmee je door dingen heen kan lopen
Doofenshmirtz' uitvinding:
Plan A: Kracht-danig-inator,
Plan B: Kracht-danig-inator 2,
Plan C: Foetsie-inator
Liedje: Ik moet er even door
Phineas en Ferb maken een bol die het mogelijk maakt door dingen heen te lopen en ze gebruiken het om het plectrum van hun moeder te vinden. Ondertussen probeert Dr. Doofenshmirtz een standbeeld ter ere van zijn broer Roger te vernietigen.
90 (24b) "De grote dag van Candace" 224b Disney XD 2 mei 2010 Plannen: Helpen samen met Candace met de bruiloft van hun tante
Doofenshmirtz' uitvinding: Junkfood-inator
Liedje: Huwelijkse Spanning
Wanneer Phineas en Ferb hun hulp aanbieden voor de bruiloft van tante Tiana en oom Bob in de achtertuin van het Flynn-Fletcher, probeert Candace te voorkomen dat de jongens het huwelijk verpesten en de aandacht afleiden van haar rol als bruidsmeisje. Ondertussen bouwt Dr. Doofenshmirtz een apparaat dat alle gezond voedsel in de stad verandert in junkfood.
91 (25a) "Invasie van de Ferb Snatchers" 225a Disney XD 23 mei 2010 Plannen: Ferb repareert Meaps vriend z'n ruimteschip
Doofenshmirtz' uitvinding: Ingepakt-Met-Een Strikje-Erom-Inator
Liedje: Jij Bent Ferb Niet
Na het bekijken van een sciencefictionfilmmarathon, denkt Candace dat Ferb een buitenaards wezen is. Ondertussen heeft Dr. Doofenshmirtz plannen voor de veiling van een oude uitvinding met de Ingepakt-Met-Een-Strikje-Erom-inator (die voorwerpen krimpt en verpakt in kleine doosjes).
92 (25b) "Da's Geen Kinderspel" 225b Disney XD 23 mei 2010 Plannen: Voeren de kinder ritjes van een winkel op
Doofenshmirtz' uitvinding: Drijfgas-Spuitbus-Ozon-Vernietig-inator
Liedje: Da's Geen Kinderspel
De jongens hebben de 'kinder ritjes' van een winkel opgevoerd. Nadat Candace gaat zitten op de raket vliegt ze de hele stad door en dat is een goede manier om de jongens te betrappen. Ondertussen probeert Dr. Doofenshmirtz om zijn naam te branden in de atmosfeer, zodat men hem nooit zal vergeten.
93 (26) "De Snuit" 227 Disney Channel 28 augustus 2010 Plannen: Proberen te stad te redden tegen de schurk Khaka Poe Poe
Liedjes: Yippy Kai Yai Yay, De Snuit
Phineas en Ferb bouwen een robotpak en worden de superheld De Snuit. Maar als de schurk Khaka Poe Poe hen ontdekt, probeert hij de stad te terroriseren, en alleen De Snuit kan hem tegenhouden. Ondertussen moet Dr. Doofenshmirtz tijdelijk de burgemeesterswoning van zijn broer Roger bewaken.
94 (27a) "Niet Phineas & Ferb" 228a Disney XD 5 september 2010 Plannen: Gaan samen met hun vader naar de bioscoop
Doofenshmirtz' uitvinding: Krimp-inator straal
Irvings broer Albert gelooft niet dat Phineas en Ferb bijzonder zijn. Juist nu de jongens er niet zijn heeft Irving hun hulp nodig om het te bewijzen. Irving vraagt Baljeet en Buford om Phineas en Ferb te spelen en naast een gigantisch hologram van de jongens hun Eiffeltorenconstructie te staan. Ondertussen wordt Dr. Doofenshmirtz het zat over de kwaliteit van accessoires voor zijn modeltrein en besluit hij nationale monumenten te krimpen en toe te voegen aan zijn collectie.
95 (27b) "Phineas & Ferb-Verklikkers" 228b Disney XD 5 september 2010 Plannen: Maken grote draaiende tollen
Doofenshmirtz' uitvinding: Dwangbuis-inator, Norm vervangende robot
Liedje: Ze Gaan Eraan, Die Broetjes
Candace, Stacy en Jenny proberen samen om Phineas en Ferb te betrappen met een uitgebreide training die Candace geeft. Ondertussen heeft Dr. Doofenshmirtz een nieuwe robot die Norm vervangt, maar de robot werkt hem tegen.
96 (28a) "De hagedissen Fluisteraar" 229a Disney XD 12 september 2010 Plannen: Proberen hun kameleon terug te vinden
Doofenshmirtz' uitvinding: Gigantinator, Omni-Radiale-Amplifinator
Wanneer ze een kameleon vinden in hun tuin besluiten ze deze te houden als huisdier, maar uiteindelijk groeit deze uit tot een gigantische kameleon door één van Doofenshmirtz' uitvindingen. Phineas en Ferb proberen om hem terug te vinden. Ondertussen geeft Jeremy Doofenshmirtz muziekles en leert om zijn eigen slechte nummer te spelen, zodat hij het kan gebruiken om buitenaardse wezens op te roepen en een leger te creëren met zijn Omni-Radiale-Amplifinator.
97 (28b) "Robot Rodeo" 229b Disney XD 12 september 2010 Plannen: Houden een rodeo in de achtertuin
Doofenshmirtz' uitvinding: Verdelg Rodney's-inator-inator
Liedjes: Techno Rodeo, Izzy Heeft de Frizzies
Phineas en Ferb houden een rodeo in hun achtertuin met robotstieren, Candace probeert gefocust te blijven, Dr. Doofenshmirtz neemt het op tegen leden van B.O.N.B.O.N.E.T.J.E. en anderen in een Inator Maker wedstrijd.
98 (29a) "Het Geheim tot Succes" 230a Disney XD 19 september 2010 Plannen: Maken een echte al-terrain voertuig
Liedjes: Hij Is Voor Elk Terrein, Geef Me Uw Euro's Vandaag
Phineas en Ferb bouwen aan een alle terreinvoertuig. Doofenshmirtz is in het bezit van een kwade marathon. Ondertussen gaan Baljeet, Stacy en Candace naar een conventie om Candace haar 'betrappingstactiek' te verbeteren.
99 (29b) "Doofs Duistere Kant van de Maan" 230b Disney XD 19 september 2010 Plannen: Maken 's werelds hoogste gebouw
Doofenshmirtz' uitvinding: Maan-draai-inator
Liedjes: Nog Een Verdieping
Phineas en Ferb bouwen het hoogste gebouw ooit om de populariteit van Danville te verhogen, terwijl Candace hulp inroept van Irvings broer Albert om de jongens te betrappen. Ondertussen probeert Doofenshmirtz een poging te doen om de maan te draaien naar zijn donkere kant, zodat hij de slechtste man in de wereld zal worden.
100 (30a) "Zij is de Burgemeester" 231a Disney XD 26 september 2010 Plannen: Maken een pioniersstad
Doofenshmirtz' uitvinding: Versneller-inator
Liedjes: Het Wordt een Mooie Dag*
Door een 'Burgemeester voor één dag' wedstrijd is Candace burgemeester voor één dag en zo probeert ze haar broertjes te pakken te krijgen. Terug thuis bouwen Phineas en Ferb een authentieke blokhut en een pioniersstad. Ondertussen wordt Dr. Doofenshmirtz verplicht om golf te spelen met zijn broer Roger maar is er niet blij mee.
101 (30b) "De Limonadekraam" 231b Disney XD 26 september 2010 Plannen: Hebben limonadekramen/gebouwen door de hele stad
Doofenshmirtz' uitvinding: Papier-Knip-Inator
Liedjes: Een Betere En Beste Vriendin
Phineas en Ferb bouwen het ultieme limonadekraampje en beginnen een bedrijf om het door de hele stad te verkopen. Ondertussen wordt Candace op de proef gesteld om te kiezen tussen de vriendschap met Stacy of haar broers te betrappen. En Dr. Doofenshmirtz creëert een Papier-Knip-Inator, zodat hij miljoenen pleisters kan verkopen.
102 (31a-d) "Phineas and Ferb: De Zomer is van Jou!" 237/238 Disney Channel 15 oktober 2010 Plannen: Reizen de wereld rond in 1 dag
Doofenshmirtz' uitvinding: Plannen voor een grote water ballon
Liedjes: "I Believe We Can",
J-pop (Welkom in Tokio),
Elastiek in een Bal,
We Stuiteren de Wereld Rond,
Liefdesstad nummer 1,
We Gaan de Zon Achterna,
De Zomer is van Jou!
De vader en moeder van Phineas en Ferb gaan een weekendje weg. Phineas en Ferb willen tijdens de zomerwende een wereldreis in 24 uur maken. Als ze dat lukt, geeft Buford hun fietsen terug die hij als klein kind heeft afgepakt. Candace wil echter niet dat ze weggaan. Totdat ze hoort dat Phineas en Ferb langs Parijs komen, waar Jeremy op vakantie is. Onderweg komen ze veel obstakels tegen. Zal het ze lukken om voor zonsondergang thuis te zijn?
103 (32a) "Dit is pas een doolhof" 232a Disney Channel 5 november 2010 Plannen: Maken een doolhof
Doofenshmirtz' uitvinding: Hef-inator
Liedjes: Het Doolhoflied
Phineas en Ferb bouwen een labyrint (doolhof) om Candace te helpen beter te kunnen skaten samen met Isabella en een nieuw Padvinstermeisje, genaamd Melissa. Ondertussen probeert Dr. Doofenshmirtz om alle gebouwen in de omgeving te maken als de Toren van Pisa.
104 (33a) "Gespleten Persoonlijkheid" 235a Disney Channel 12 november 2010 Plannen: Maken een componenten splitser
Doofenshmirtz' uitvinding: Kijk weg-inator
Liedjes: Mij, Mezelf en Ik
Phineas en Ferb hebben een machine die een voorwerp splitst in zijn componenten, maar hun machine is ontploft door Candace die ermee werd geraakt en hierdoor in 2 componenten (extreem betrappende en een extreem verliefde) werd gesplitst. Doofenshmirtz probeert van een duikplank in een zwembad te springen om zo geen hoogtevrees meer te hebben.
105 (34) "Phineas en Ferb op vakantie in Hawaï Deel I" 234 Disney XD 28 november 2010 Plannen: Maken A-Primaten, helpen Candace om van haar vervloekte ketting af te komen
Doofenshmirtz' uitvinding: De-Evolutie-inator
Liedjes: Doe De A-Primaat Calypso Met Mij, Vervloekt
Het Flynn-Fletcher gezin gaat op vakantie naar Hawaï. Terwijl ze daar zijn maken Phineas en Ferb levende zeewezens. Ondertussen creëert Doofenshmirtz de De-Evolution-inator en Perry krijgt het zover en hem te laten stranden op een eiland.
"Phineas en Ferb op vakantie in Hawaï Deel II" 234 Disney XD 28 november 2010
Het Flynn-Fletcher gezin gaat op vakantie naar Hawaï. Candace vindt een lavaketting van ongeluk. Ondertussen creëert Doofenshmirtz de De-Evolutie-inator en Perry krijgt het zover en hem te laten stranden op een eiland.
106 (35) "De Tovenaar van Zot" 226 Disney XD 5 december 2010 Plannen: Maken het huis schoon
Liedjes: Het Gele Pad,
Oh Was Ik Maar Cool,
Diepgewortelde Wens,
Ik Wil Echt Niks,
De Bewakers' Wensen,
Mijn Laarzen Zijn Rood,
Roestig
Phineas en Ferb moeten van hun moeder het huis schoonmaken en ze vragen Candace om te helpen, maar die weigert en in plaats daarvan leest ze een boek dat haar moeder haar gaf: De tovenaar van Oz (The Wizard of Oz). Phineas en Ferb laten het huis draaien om het huis sneller schoon te spuiten, maar ze draaien het huis te snel waardoor Candace flauwvalt en in eens Wizard of Oz-achtige droomwereld komt. Nadat ze wakker wordt vindt ze Perry liggend op haar en ontdekt dat haar huis in een andere wereld staat. Ze reist naar Verklikistan, maar al snel ontdekt ze dat Doofenshmirtz (als tovenaar) probeert om de laarzen die ze opeens had te krijgen.
107 (36a-c) "Phineas en Ferbs Kerstvakantie Extended Version" / "Kerst vakantie!" 222 Disney Channel en Disney XD 24 december 2010 Plannen: Maken samen met de bewoners van Danville van de stad een kaart om de Kerstman te bedanken
Doofenshmirtz' uitvinding: Stout-inator
Liedjes: Wintervakantie,
Heeft Hij Een Wens?,
Ik Heb Niks Tegen Kerstmis!,
Het Kerstgevoel,
Waar Is Het Fout Gegaan,
De Stad Is Best Wel Aardig,
Kerstmis Kan Niet Meer Stuk,
Kerstman, Dank U Wel
Phineas en Ferb helpen de stad te versieren voor de aankomst van de Kerstman, Dr. Doofenshmirtz zoekt een reden om Kerstmis te haten en zo gebruik te maken van zijn Stout-inator. Als gevolg hiervan, gaan de jongens en hun vrienden proberen Kerstmis in Danville te redden.

Note: Hetzelfde verhaal als "Phineas en Ferbs Kerstvakantie", maar met een nieuw liedje "Heeft Hij Een Wens?" dat eruit werd gehaald uit de originele aflevering.

108 (37) "Nerds van één soort"/"Soort zoekt soort" 233 Disney XD 13 maart 2011 Plannen: Herenigen de sci-fi fans en de fantasy fans
Doofenshmirtz' uitvinding: TV show "Doof en Dier"
Liedjes: Ducky Mo-Mo is mijn vriend,
Mijn film wint van die van jouw
Phineas en Ferb gaan naar het jaarlijkse sci-fi/fantasy conventie om hun held, de special effects goeroe, Clive Addison te ontmoeten. Hun plan wordt op een zijspoor geveegd wanneer ze in een duel tussen fantasy fans (waar Ferb van houdt) en sci-fi geeks (waar Phineas van houdt) terechtkomen. Ondertussen probeert Candace geheim te houden dat ze een fan van Ducky Mo-Mo is. In de congreszaal heeft Dr. Doofenshmirtz televisie-uitvoerendproducent Jeff McGarland gegijzeld, zodat hij hem een pitch kan laten zien van zijn eigen show die hij heeft bedacht, Doof en Dier.

Note: In Nederland heeft deze aflevering twee titels; één komt voor in de aflevering (de eerste), en één in de afleveringbeschrijving van Disney XD (de tweede).

109 (38) "Achtbaan: de Musical!" 239 Disney XD 20 maart 2011 Plannen: Bouwen een achtbaan door de hele stad
Doofenshmirtz' uitvinding: Magnefinator
Liedjes: Hey Ferb(,weet je wat ik wel wil gaan doen vandaag?)
Je gaat af!
Hé, wat doe je?
Op een scherm achter glas.
Mam kijk
Zeg, ben je niet te jong om achtbanen te bouwen?
Daar in Gimmelshtump
Wat een achtbaan!
Carpe Diem
In deze musical gaan Phineas en Ferb opnieuw naar de dag waar ze een gigantische achtbaan bouwden. Met behulp van een combinatie van muziek, zang en dans bouwen Phineas en Ferb een achtbaan in hun achtertuin en Candace probeert hen te pakken te krijgen door hun moeder eerder te laten vertrekken van de supermarkt. Ondertussen moet Perry het Vogelbekdier Dr. Doofenshmirtz ervan weerhouden de rotatie van de aarde te beïnvloeden met een magneet en een grote rol aluminiumfolie.
110 (33b) "Breinbestuur" 235b Disney XD 24 april 2011 Plannen: Spelen ziek in bed videogames
Doofenshmirtz' uitvinding: Ontwil-inator
Liedjes: Een vogelbekdier bestuurt mij hier
Phineas, Ferb, Isabella en Baljeet liggen ziek in bed, samen met Buford, die niet ziek is, en spelen samen computerspelletjes concurreren tegen een andere vriend. Doofenshmirtz creëert een helm die iedereen die hem draagt kan beheersen, en hij moet Vanessa halen op een feestje in een stortplaats.
111 (32b) "Dames en Heren: Hier is Max Modem!" 232b Disney XD 5 juni 2011 Plannen: Veranderen hun vader in een superster
Doofenshmirtz' uitvinding: Aliën-inator
Liedjes: Ik Ben Lindana,Ben Op Zoek Naar Wat Fun
Aliën hart
Als Candace ontdekt dat haar moeder Lindana is, wordt Linda uitgenodigd om deel te nemen aan een reünieconcert van de jaren tachtig. Lawrence voelt zich depressief omdat zijn vrouw hem gaat vergeten omdat ze zal voldoen aan spannende en leuke mensen, dus Phineas en Ferb besluiten hem te veranderen in Max Modem, een onbekende zanger uit de jaren tachtig. Ondertussen wil Dr. Doofenshmirtz Danville laten geloven dat hij de koning en leider is van een groep van aliens.
112 (39a) "Spelen maar" 236a Disney XD 26 juni 2011 Plannen: Bouwen een gigantische jukebox
Doofenshmirtz' uitvinding: Grijp-inator
Liedjes: Ik Ga Naar De Opera
Doe niks meer dag
Als Phineas en Ferb een gigantische jukebox bouwen, ontmoet Candace de prinses Baldegoonde van Goochelstein die er toevallig precies zo uitziet als haar, en ze besluiten van leven te wisselen. Ondertussen probeert Doofenshmirtz de ceremonie van zijn broer (Druelselsteins favoriete zoon) te verpesten. Daarom gooit hij iets op de ceremonie met zijn Grijp-inator, gemaakt van grijpautomaten.
113 (39b) "Candace wordt betrapt" 236b Disney XD 30 juni 2011 Plannen: Zitten en zich niet met Candace bemoeien
Doofenshmirtz' uitvindingen: Zit-vast-leunstoel,
Ga-weg-inator
Liedje: Knus onderonsje
Linda en Lawrence gaan naar de luchthaven en geven Candace de leiding. Voordat ze gaan, zegt Linda dat Candace op haar broers moet letten en dat ze geen feestje mag houden als ze weg zijn. Candace vraagt of Stacy en Jenny op bezoek mogen komen en Linda accepteert dat. Maar dit bezoek loopt uit in een groot feest, wat Candace eigenlijk niet wilde. Ondertussen creëert Doofenshmirtz een machine die dingen kan teleporteren door middel van een draairad.