Lijst van dieren in Futurama

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is een lijst van dieren die een belangrijke of vaste rol hebben in de animatieserie Futurama.

Ansjovis[bewerken | brontekst bewerken]

In de 31ste eeuw zijn ansjovissen volledig uitgestorven. Professor Farnsworth vertelde Fry in A Fishful of Dollars dat de vissen ergens rond 2200 uitstierven omdat de Decapodians ze allemaal opaten. Op een veiling wist Fry het laatste blikje ansjovis dat er nog was te bemachtigen. Aan het eind van de aflevering serveerde Fry zijn vrienden een pizza met de ansjovis, maar alleen Dr. Zoidberg wil ervan eten. In dezelfde aflevering onthulde Mom dat 1 druppel natuurlijke olie van een ansjovis genoeg is om 10 robots permanent te oliën.

Hypnotoad[bewerken | brontekst bewerken]

De Hypnotoad is een grote pad met draaiende veelkleurige ogen. Ze produceren een luid en hypnotiserend geluid. Deze combinatie van ogen en geluid maakt dat ze bijna elk soort wezen kunnen hypnotiseren. Hij kan zelfs grote groepen hypnotiseren. Hij verscheen voor het eerst in de aflevering The Day the Earth Stood Stupid, waarin hij een huisdierwedstrijd won door de jury en het publiek te hypnotiseren.

In Bender Should Not Be Allowed On TV bleek de Hypnotoad een eigen televisieshow te hebben genaamd Everybody Loves Hypnotoad. Elke aflevering van deze show bestaat geheel uit Hypnotoad die in de camera kijkt en zijn hypnose gebruikt. De naam van de show is een parodie op de sitcom Everybody Loves Raymond.

Lion That Eats Tofu[bewerken | brontekst bewerken]

De Leeuw die tofoe eet verscheen in de aflevering The Problem with Popplers. Hij werd gebruikt bij een demonstratie van hippies die wilden bewijzen dat een dier kon leren geen andere dieren te eten. De leeuw zelf was erg mager en ziek.

Lovey Bears[bewerken | brontekst bewerken]

Teddyberen geproduceerd door Romanticorp. Het lijken gewone speelgoedpoppen, maar in werkelijkheid zijn het genetisch gemodificeerde dieren (dat was goedkoper voor de productie). Ze worden gefokt in het Lovey Forest. Na hun eerste verjaardag worden er een paar uitgekozen voor de verkoop.

Nibbler[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Nibbler (Futurama) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Een dier gevonden door Leela op Vergon 6 in Love's Labours Lost in Space. Hij is een klein wezentje met drie ogen, met een enorme eetlust en de gave om donkere materie te produceren. Hij hoort bij een superintelligent ras genaamd de Nibblonians, maar doet zich voor als een dom huisdier.

Uilen[bewerken | brontekst bewerken]

In de toekomst hebben uilen de plaats ingenomen van duiven en ratten. Ze voeden zich met afval en worden door de meeste inwoners van New New York gezien als ongedierte. Er zijn dan ook veel vallen te koop om ze te vangen en te doden. Ze werden voor het eerst gezien aan het begin van I, Roommate.

Pinguïns[bewerken | brontekst bewerken]

Pinguïns verschenen in de aflevering The Birdbot of Ice-Catraz. Ze wonen in een groot reservaat op de planeet Pluto.

T-Rex[bewerken | brontekst bewerken]

Fry reed een keer op een Tyrannosaurus Rex, die eigenlijk bedoeld was als kinderattractie. Hij voerde het beest ook een varken, en onbedoeld zijn handen.

Seymour[bewerken | brontekst bewerken]

Frys hond in de 20ste eeuw. Hij verscheen in de aflevering Jurassic Bark. Fry vond de hongerige straathond in 1997 en adopteerde hem. Hij noemde hem Seymour, naar een valse naam die een plaagbeller had doorgegeven aan de pizzeria waar Fry werkte. Hij leerde Seymour om Walking on Sunshine te blaffen. Toen Fry werd ingevroren in de cryogeentube waar hij nog 1000 jaar in zou blijven, probeerde Seymour Frys familie naar het lab te brengen. Tevergeefs.

Seymours gefossileerde restanten werden door Fry gevonden in een museum in de 31ste eeuw. Professor Farnsworth wilde proberen de hond te klonen met een DNA monster uit het fossiel. Bij een onderzoek van het fossiel ontdekte Fry dat Seymour op 15-jarige leeftijd was gestorven. Daar Seymour nog maar 3 jaar was toen Fry werd ingevroren, zag Fry af van het kloonplan. Volgens hem was de kans groot dat Seymour Fry geheel was vergeten in de 12 jaar na Frys verdwijning. Via een flashback kreeg te kijker echter te zien dat Fry ernaast zat: tot aan zijn dood bleef Seymour braaf op Fry wachten voor de pizzeria waar Fry werkte.

Seymours fossiel verscheen ook even kort in The Sting. Er zijn geruchten dat Seymour een rol zal spelen in de aankomende film Futurama: Bender's Big Score.

Seymour is Fry's enige vriend die hem ook als enige trouw bleef, angezien idereen hem verlaten heeft en zelf zijn ouders niet naar hem zochten.

De Ruimtepaus[bewerken | brontekst bewerken]

De Ruimtepaus (Engels: Space Pope), Paus Crocodylus I, is een reptielachtig wezen die blijkbaar het toekomstige hoofd is van de Rooms-Katholieke Kerk. Hij verscheen slechts tweemaal in de serie: eenmaal in het openingsfilmpje waarin hij de aflevering blijkbaar sponsorde, en eenmaal in I Dated a Robot.

Vergon 6 Dieren[bewerken | brontekst bewerken]

In Love's Labours Lost in Space werden Fry, Leela en Bender naar de planeet Vergon 6 gestuurd met de opdracht de zeldzame dieren daar in veiligheid te brengen voordat de planeet zou vergaan. Deze dieren waren:

 • Paarse fruislangen
 • Sharktopus- Inktvis-haai combinatie
 • Chilean Space Bass
 • Parasitic Puppy
 • Gretchen Mole
 • Windy Shrimp- op land levende garnalen.
 • Vampierslak
 • Excommunicated Cardinal
 • Four-Legged Mimic-
 • Molotov Cockatoo
 • Hermaphlamingo- Tweekoppige flamingo.

Alle dieren worden aanvankelijk gered, maar later verslonden door Nibbler.