Mario Kart Live: Home Circuit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Mario Kart Live: Home Circuit
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Velan Studios
Uitgever Nintendo
Uitgebracht 16 oktober 2020
Genre racespel
Spelmodus singleplayer, multiplayer
Leeftijdsklasse PEGI: 3
Platform Nintendo Switch
Media spelcartridge
Navigatie
Spelserie Mario Kart
Voorloper Mario Kart 8 Deluxe
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Mario Kart Live: Home Circuit is een racespel met gemengde werkelijkheid dat is ontwikkeld door Velan Studios en uitgegeven door Nintendo. Het computerspel werd op 16 oktober 2020 uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Gameplay[bewerken | brontekst bewerken]

Het is het tiende spel in de Mario Kart-reeks en introduceert een geheel nieuw spelelement waarbij spelers zelf circuits kunnen bouwen met echte raceautootjes. Deze mini-karts reageren op de invoer van de spelcomputer. Wanneer men in het spel een voorwerp raakt, zal ook in het echt de racewagen vertragen.

Er is een Grand Prix-modus, waarbij men tegen Bowser Jr. en zijn Koopalings moet racen. Als de speler wint, kan men nieuwe onderdelen ontsluiten. Verder ondersteunt het spel computertegenstanders en er kunnen tot 4 spelers tegelijk spelen.

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

Recensiescore
Recensieverzamelaar Score
Metacritic 75
Publicist Score
Game Informer 7,5
GameSpot 7
IGN 7
Polygon Aanbevolen
Nintendo Life 8

Het spel kreeg positieve recensies en heeft op website Metacritic een verzamelde score van 75%. Men prees het uiterlijk, de originele uitvoering van het spel, en de combinatie tussen speelgoed en een computerspel met gemengde werkelijkheid. Kritiek was er op het herhalingseffect en de beperkingen bij het aanleggen van een circuit.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]