Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Metal Gear Solid 3: Snake Eater
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwerper Hideo Kojima
Ontwikkelaar Konami
Uitgever Konami
Datum van uitgave Vlag van Verenigde Staten 17 november 2004
Vlag van Japan 16 december 2004
Vlag van Europa 4 maart 2005
Genre stealthspel
Spelmodus singleplayer
Leeftijdsklasse PEGI: 16
Platform PlayStation 2
Media Dvd-rom
Navigatie
Spelserie Metal Gear
Voorloper The Twin Snakes
Vervolg Guns of the Patriots
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Metal Gear Solid 3: Snake Eater is een stealthspel voor de PlayStation 2 uit 2004. Het spel is onderdeel van de Metal Gear-serie en is ontwikkeld en uitgegeven door Konami. Het spel is in 2005 wereldwijd ruim 3,6 miljoen keer verkocht.

Spel[bewerken]

Het verhaal speelt zich af in 1964 en draait om FOXHOUND-agent Naked Snake die moet proberen een Russische raketgeleerde te redden uit kwaadaardige handen, een experimenteel superwapen zien te saboteren, en zijn voormalige baas ombrengen.

Voorgaande titels spelen zich af in en rond gebouwen, terwijl Snake Eater zich grotendeels afspeelt in de jungle. Het spel richt zich nog steeds op het stealthgedeelte waarbij de speler onopvallend moet zien te infiltreren.

Ontvangst[bewerken]

Het spel werd zeer positief ontvangen en heeft op aggregatiewebsite Metacritic en GameRankings een beoordeling van respectievelijk 91% en 92%.[1] Men prees het verhaal, de gameplay, graphics, vele details, het nieuwe personage Naked Snake, en het einde van het spel.

Aggregator Score
GameRankings 92%
Metacritic 91/100
Publicatie Score
Edge 8/10
GamePro 4,5/5
GameSpot 8,7/10
IGN 9,6/10

Trivia[bewerken]

  • Snake Eater zou oorspronkelijk worden ontwikkeld voor de PlayStation 3, maar vanwege uitstel werd besloten het spel te ontwikkelen voor de PlayStation 2.
  • Het bevat een minispel genaamd "Snake vs. Monkey" en is een spelletje waarin Snake loslopende aapjes moet zien te vangen.

Uitbreidingen[bewerken]

Metal Gear Solid 3: Subsistence[bewerken]

In 2005 kwam een uitbreiding op Snake Eater. In Europa bestaat deze uit 3 cd's: Subsistence, Existence en Persistence. Het uitbreidingsspel bestaat uit het originele spel met extra camouflagepakken en een nieuwe camerapositie, een nieuwe multiplayer Metal Gear Online, Duel mode, Metal Gear, Metal Gear 2 en Secret Theatre. De derde cd bevat een film gemaakt met materiaal uit Snake Eater en de trailer van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots.

20th Anniversary[bewerken]

In juli 2007 bracht Konami in Japan alle Metal Gear Solid-spellen uit in een gelimiteerde verzamelbox.

HD-editie[bewerken]

Metal Gear Solid 3: Snake Eater - HD Edition is een remasterde versie in hogere kwaliteit. Het spel werd eind 2011 uitgebracht voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Het spel draait op een beeldresolutie van 1280×720 pixels, 60 beelden per seconde en een verhouding van 16:9. De HD-versie bevat enkele inhoud van de Subsistence-versie, en het is mogelijk om de twee MSX2-versies van Metal Gear te spelen.

Metal Gear Solid: Snake Eater 3D[bewerken]

In 2012 werd een versie uitgebracht speciaal aangepast voor de mogelijkheden van de Nintendo 3DS.

Externe link[bewerken]