Muppets from Space

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Muppets from Space
Regie Tim Hill
Producent Brian Henson
Martin G. Baker
Co-producent:
Timothy M. Bourne
Alex Rockwell
Uitvoerend producent:
Stephanie Allain
Kristine Belson
Scenario Jerry Juhl
Joey Mazzarino
Ken Kaufman
Hoofdrollen De Muppets
Jeffrey Tambor
David Arquette
Andie MacDowell
Muziek Jamshied Sharifi
Montage Richard Pearson
Michael A. Stevenson
Camerawerk Alan Caso
Distributie Columbia Pictures
Première 14 juli 1999
Speelduur 85 minuten
Taal Engels
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $ 24.000.000
Opbrengst $ 22.323.612
Voorloper Muppet Treasure Island (1996)
Vervolg It's a Very Merry Muppet Christmas Movie (2002)
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Muppets from Space was de zesde avondvullende film met de Muppets en de eerste sinds de dood van Muppets-bedenker Jim Henson met een origineel voor de Muppets geschreven plot. De film werd geregisseerd door Tim Hill, geproduceerd door Jim Henson Pictures, gedistribueerd door Columbia Pictures en kwam in 1999 in de bioscoop.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Al is Gonzo altijd de enige in zijn soort geweest, pas na onaangename dromen over verlating voelt hij zich alleen. Nadat buitenaardse wezens hem een boodschap proberen te zenden bedenkt Gonzo zich dat hij misschien toch niet alleen op de wereld is en klimt op het dak om de ruimte te bestuderen. Zijn dromen komen uit wanneer hij door een bliksemschicht wordt getroffen die hem in staat stelt te communiceren met twee kosmische vissen. Zij laten hem weten dat hij eigenlijk een buitenaards wezen is.

Kermit de Kikker en de anderen geloven niets van Gonzo's verhaal en laten hem maar. Hierdoor merken ze niet dat hij in de val wordt gelokt door K. Edgar Singer (Jeffrey Tambor), een overheidsambtenaar die de contactpogingen van de buitenaardsen ook heeft opgevangen. Hij denkt dat hij Gonzo kan gebruiken om zijn bazen te overtuigen van het bestaan van buitenaards leven. Kermit en zijn Muppet-vrienden trekken eropuit om Gonzo te redden, geholpen door enkele handige uitvindingen van Dr. Bunsen.

Nadat de buitenaardsen via een pratende sandwich aan Gonzo duidelijk maken waar hun vaartuig zal gaan landen, wachten de Muppets – vergezeld van een grote groep toeschouwers – hun komst af. Wanneer het ruimteschip landt op aarde verontschuldigen de buitenaardse wezens, die allemaal opvallend veel van Gonzo weghebben, zich dat ze hem ooit hebben achtergelaten. Ze nemen hem met alle plezier weer op in de groep. Eerst wil Gonzo graag met ze mee, maar hij realiseert zich al gauw dat zijn echte thuis de aarde is, bij zijn surrogaatfamilie de Muppets.

Bezetting[bewerken | brontekst bewerken]

Poppenspelers[bewerken | brontekst bewerken]

Overige poppen werden gespeeld door Rickey Boyd, Alice Dinnean, Kristina Donnelly, Ed May, Andy Stone, Tyler Bunch, Bruce Lanoil.

Menselijke acteurs[bewerken | brontekst bewerken]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • In een eerdere versie van het script zouden de buitenaardse wezens Gonzo willen ontmoeten naar aanleiding van een aflevering van The Muppet Show, die ze opvingen in hun ruimteschip. Gonzo zou denken dat zijn soortgenoten hem zoeken tot hij aan het eind van de film de waarheid ontdekt.
  • De film werd in 2000 genomineerd voor een Young Artist Award voor Best Family Feature Film in de categorie Comedy. Hij verloor van Stuart Little.
  • Dit is Scooters eerste optreden sinds Richard Hunts dood in 1992. Zijn stem werd ingesproken door Richards broer Adam.
  • Omdat Frank Oz weinig tijd had vanwege werkzaamheden als regisseur werden zijn poppen grotendeels door andere poppenspelers overgenomen. Naderhand sprak hij dan de stemmen in.
  • Enkele poppenspelers zijn te zien in de scène 's avonds op het strand, bijvoorbeeld Steve Whitmire, John Kennedy en Rickey Boyd.
  • Deze film staat niet op de streamingdienst Disney+ vanwege het feit dat de distributierechten niet bij Disney liggen

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

(en) Muppets from Space in de Muppet Wiki