Overleg:Auto

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fairytale bookmark.png Kwaliteitsbeoordeling

Oud overleg[bewerken]

Is het wel verstandig een plaatje van een Hummer H2 boven de algehele definitie van een auto te zetten, er zou gedacht kunnen worden dat die specificaties bij het plaatje horen.

Ik snap uw gedachte echter is het een random plaatje. De maximumsnelheid van een productieauto is 440km/u. Buttonfreak 17 jul 2007 14:21 (CEST)

Er staat dat de ferrari maximaal 440KM/u kan, dat lijkt me sterk. Wil iemand dit aanpassen wat het werkelijk was?

er staat niet dat "de ferrari" maximaal 440KM/u kan. Er staat dat een personenauto tot maximaal 440km/u kan halen. Er is geen "de ferrari". Buttonfreak 17 jul 2007 14:21 (CEST)


Het opsommen van zeer veel automerken vind ik niet echt zinnig in een encyclopedie. Alleen merken waar echt iets over te vertellen valt. (Rene Pijlman)

Onbekende, ik weet niet van wanneer je opmerking dateert en heb geen zin om het te checken, maar op deze pagina staat geen opsomming van "zeer veel automerken". Cars en travel 24 okt 2004 22:03 (CEST)

Verplaatst naar nieuwe Categorie:Auto. Daar zit er al informatie. Dit artikel auto is overbodig (Edwtie)

Aan Edwtie:

  1. Gelieve uw berichten te ondertekenen.
  2. Een situatie zoals op Categorie:België (...) kan best, maar het is TABOE het hele artikel gewoon als inleidinkje op de categoriepagina te gebruiken!

C&T aka (BM) aka s.v.e.t. {?} 3 jul 2005 22:33 (CEST)

Onder Auto is er teveel links over informatie. Daar past er beter bij Catogorie Edwtie 4 jul 2005 00:09 (CEST)

????? C&T aka (BM) aka s.v.e.t. {?} 6 jul 2005 14:53 (CEST)

Auto alleen een benzine of dieselmotor[bewerken]

Er staat "Een auto of automobiel (lett. "vanzelf bewegend") is een voertuig, ontwikkeld uit een rijtuig dat in de eerste plaats dient voor personenvervoer en aangedreven wordt door een benzine- of dieselmotor.".

Die omschrijving lijkt me onjuist. Dat zou betekenen dat bijvoorbeeld hybride of electrisch aangedreven auto's geen auto's zijn? Misschien kan je het beter "krachtbron" o.i.d. noemen? (Bart 20-10-2005)

Of noem het gewoon motor. Dus zonder benzine of diesel. (Bart 20-10-2005)

Uberhaupt lijkt het me onzinnig een auto op die manier te omschrijven. De auto is een samenbundeling van een aantal losstaande ontwikkelingen, die te samen tot "de auto" komen. O.a. was daarvoor nodig de verbrandingsmotor, de fiets en (natuurlijk) het rijtuig, om enkele te noemen. Als men zegt dat het in de eerste plaats aangedreven wordt door een benzine- of dieselmotor is dat op de letter bezien nog niets eens zo incorrect. (Buttonfreak) 17 feb 2006 14:14 (GMT)
Inderdaad. C&T 17 feb 2006 17:03 (CET)

Hitler[bewerken]

Zojuist werd door Gebruiker:Buttonfreak het onderstaande verwijderd dat ik zojuist had toegevoegd:

* Adolf Hitler was een verklaard aanhanger van automobilisme: hij liet in de jaren 1930-40 als eerste ter wereld een 'volksauto' ontwikkelen (de Volkswagen).

Deze persoon plaatste als opmerking bij de edit: "Het feit was fout, Hitler heeft hier niks te zoeken, daarbij ontwikkelde niet hij, maar Porsche deze auto."

In mijn tekst staat echter niet dat hij de Volkswagen zelf ontwikkelde -hij gaf opdracht-. Verder heeft Hitler door het laten aanleggen van Autobahnen (voor transport door het rijk van goederen en manschappen) en de Volkswagen dus zeker wel iets te zoeken in de geschiedenis van de auto. Of je het nu leuk vindt of niet. Feit is trouwens gekopieerd van pagina automobilisme Vdegroot 29 mrt 2006 16:28 (CEST)

Ik heb datgene verwijderd omdat het voor de ontwikkeling van de auto niet belangrijk is. Anders kunnen we elke auto hier neerzetten. Autobahnen zijn een fantastisch hulpmiddel voor de auto, essentieel in het hedendaags verkeer (als we dat vertalen naar Autosnelweg), maar heeft in de geschiedenis van de auto niks te zoeken. Dit alles kan juist wel goed in Automobilisme, omdat het daar wel toegevoegde waarde heeft.
Daarbij is de auto van Benz in 1885 ontwikkeld, niet in 1886. Hij patenteerde het pas in januari 1886.Buttonfreak 29 mrt 2006 16:35 (CEST)
Essentieel voor de ontwikkeling van de auto is dat er goede wegen zijn gekomen. Datum van Benz heb ik niets mee te maken, maar pas maar aan als je denkt dat het onjuist is zou ik zeggen. Let ook ff op de spelling 'verwijdert', 'fantastiscch' Vdegroot 29 mrt 2006 16:59 (CEST)
De ontwikkeling van de auto werd niet geremd door het ontbreken van snelwegen. Mijn spelling is niet altijd even goed. Buttonfreak 29 mrt 2006 17:21 (CEST)

Eenmaal de geschiedenissectie echt uitgebreid wordt, kan Hitler m.i. wel vermeld worden. C&T 29 mrt 2006 18:18 (CEST)

Dat kan; er is een geschiedenis pagina (heeft m.i. de verkeerde titel, want de geschidenis voor 1885 wordt ook beschreven). Buttonfreak 5 apr 2006 17:34 (CEST)
Nieuw artikeltje aangemaakt met de beperkte feiten die ik voorheen op deze pagina had geplaatst. Vdegroot 6 apr 2006 21:26 (CEST)
Past het perfect in. Kleine aanvulling gegeven (eerste volksauto is discutabel... Eerste Europese volksauto komt dichter in de buurt, maar gedurende dezelfde tijd kwamen auto's als de BMW Dixi op de markt. Vandaar dat ik e.e.a. heb aangepast) Buttonfreak 6 apr 2006 22:54 (CEST)

Autobahn is in deze context trouwens iets anders dan Autosnelweg daar bij Autobahn specifiek naar de Duitse autosnelweg met haar geschiedenis wordt verwezen. Citaat van artikel Autobahn Hoogleraar Robert Otzen introduceerde het woord 'Autobahn'. De plannen werden overigens afgewezen. In 1935 werd door Adolf Hitler tussen Frankfurt en Darmstadt de eerste echte Autobahn in Duitsland geopend. Vdegroot 29 mrt 2006 18:26 (CEST)

Hiermee geef je aan dat voor het Nederlandse taalgebied Autobahn/Hitler van weinig toegevoegde waarde is. Wellicht kunnen we, zoals C&T aangeeft, later iets daarover toevoegen. Ik blijf dus bij mijn aanvakelijke standpunt dat het hier niet thuis hoort. Buttonfreak 29 mrt 2006 22:32 (CEST)

Lada[bewerken]

Ik had voor de grap als "definitie" een plaatje van een Lada uitgekozen. Niemand die de ironie opvalt en (gelukkig) het plaatje gewijzigd heeft. Toch is het wellicht de overpeinzing waard om een ander plaatje van een auto te plaatsen, Lada als definitie van auto lijkt mij toch ietwat onverstandig. Nu is mijn vraag, welke auto te kiezen? Een sportwagen is natuurlijk aanlokkelijk, maar wellicht dat een sedan wat beter aansluit bij het algemene beeld van een auto. Het kan ook zijn dat de Wikigemeenschap de Lada ook wel een mooi "statement" vindt... Buttonfreak 19 apr 2006 18:41 (CEST)

Of het nu een Lada is of een Koenigsegg... Zolang hij niet is getuned vind ik het best hoor. Het moet tenslotten een auto zijn, en een simpel voorbeeld :) C&T 19 apr 2006 19:30 (CEST)
Als extra opmerking; iemand heeft er iets leuks op gevonden door van portaal:auto de foto van de dag te gebruiken. Buttonfreak 31 jul 2006 11:17 (CEST)
Ja, heb het ook gezien. Goed idee van Michiel. C&T 31 jul 2006 15:55 (CEST)

Wetgeving / invloeden[bewerken]

Wellicht kunnen we wat nu onder wetgeving staat, d.w.z. milieu en veiligheid, onder invloeden plaatsen, daar de auto duidelijk invloed heeft op het milieu en onze perceptie van veiligheid. Buttonfreak 31 jul 2006 11:18 (CEST)

Snelheid[bewerken]

Hier klopt iets niet.. Een Opel Vectra die 440km haalt? Kpuc 2 jul 2007

Wat bedoelt u? Een personenauto kan tot 440 km/u halen... Buttonfreak 3 jul 2007 14:49 (CEST)
Ah, u bedoelt het zo. Nee, de foto is een illustratie van een auto. Buttonfreak 3 jul 2007 14:50 (CEST)
Misschien is het handiger de Bugatti Veyron EB16.4 als afbeelding te nemen. Deze haalt de hoogste topsnelheid van de in serie geproduceerde auto's. Zo ontstaan er geen misverstanden en het is ineens nog een mooie afbeelding ook... Subzerop 28 mei 2008 18:27 (CEST)
Of dat een mooie afbeelding is of niet valt over te discussieren ;)
Maar er komt iedere week een andere foto, afhankelijk van Portaal:Auto. Lennart 28 mei 2008 22:33 (CEST)

Gepimpte volkswagen[bewerken]

er staat ergens een foto van een audi a3, vervolgens staat erbij dat het een gepimpte volkswagen golf is :S, graag verandren – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.81.98.142 (overleg · bijdragen) 27 dec 2009 23:04

En dat staat correct vermeld bij die foto. Het is immers een VW Golf IV die is gepimpt met een Audi A3-look. Groet, Mexicano 27 dec 2009 23:12 (CET)

Trivia[bewerken]

Het deel van het software en fouten uitlezen hoort niet in triva thuis. Nog minder dat evidente stukje reclame voor die studenten. Hoe zou zo'n (ik noem het maar eens) hobbyprojectje een lemma verdienen?

Via de pagina Review zijn er zaken naar voren gekomen die verbeterd moeten en kunnen worden. Ik ben het met een deel van het commentaar zeker eens. Wellicht kan eens gekeken worden naar het tabelletje links bovenaan. Een VW Transporter is eigenlijk geen personen- maar bestelauto. Het stuk over de invloed van de auto en voornamelijk de invloed op de kunst moet uitgewerkt worden. Wellicht kan het boek Autopia daar bij helpen?Buttonfreak 19 feb 2010 00:34 (CET)

definitie auto aanpassen?[bewerken]

De definitie van auto wordt ook bepaald door de dimenties die VROM hanteert (zoals hoogte en gewicht). Hiermee wordt een voertuig geclassificeerd als bijvoorbeeld vrachtwagen of auto. Moet de definitie van auto worden uitgebreid? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.171.233.34 (overleg · bijdragen)

Techniek[bewerken]

Het kopje 'Hoe werkt de auto' beschreef alleen de werking van de motor. Ik het het kopje daarom hernoemd tot 'motor'. Maar een auto is niet alleen een motor, er zit ook een versnelling, differentieel, stuur, wielen, airbag, handrem, koplampen etc in, en tegenwoordig elektronisch remsysteem etc. Het artikel lijkt nu niet naar deze wikipedia artikelen te verwijzen Hannolans (overleg) 23 jul 2017 11:27 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Auto. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 aug 2017 21:15 (CEST)